hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Niçin Slr Alıyoruz?

Diyelim makinaları aldık, yıllar sonra bilgi ve deneyimde nirvanaya ulaştık... Ne olacak?...
Amatör başlayıp sonunda bir yere ulaşanlar! Neler yaptınız?

Yeni DSLR alacaklara ve alanlara yolun ilerileri hakkında bilgi verir misiniz?


#hamsikoy' tarafından 21.03.2007 18:28:40 tarihinde düzenlendi.


#hamsikoy' tarafından 22.05.2007 17:51:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mart 2007, 22:02 - İp: 88.***.**1.59
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili dadanagast,
geri dönmek yok...
ileride neler yapabilirim sorusuna cevap arıyorum, elimde mum gündüz vakti...

 

Tarih: 20 Mart 2007, 16:01 - İp: 213.***.**1.171
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hamsikoy elindeki mumu sondur eger ki aydinlikta isen..
...
bence simdiden ilerileri dert etme.. dslr kullanip fotograf cekmenin keyfini yasa..
konuyu actigin mesaji okudum da bir kere daha.. hamsikoy, o halde hayatin anlami nedir ki?.. dogduk, yasadik ve olduk.. gun gelecek hepimiz olecegiz.. o halde niye yasiyoruz ki..
muhim olan, yasadigin andan mutluluk duyabilmek.. kameranla cekim yapip, iyi fotograflar elde edince de mutlu olabilmek..
eger ki cok calisirsan fotograflarinin uzerinde, basariya gidersin.. ama tabii kabiliyet de onemli olan bir kriter fotografcilikta..
mukemmel fotograflar cekersen, unutulmazsin.. olsen dahi senin cektigin fotograflari insanlar konusurlar..
veya mukemmel fotograflar cekersin ama taninmazsin ve yok olup gider cektigin fotograflar..
....
evet fotograf cekip bu gibi ortamlarda paylasinca mutluluk duyacaksin yine..
belki bir gun sergi acabileceksin.. belki bir sponsor bulabileceksin..
ve bu hobiye baglandikca, cebinden daha fazla yiyeceksin.. bu hepimiz icin kacinilmaz zaten..

ama yine herseyde bu boyle.. birseye ilgi duyarsan ve arastirirsan ne alacagini; daha iyilerin varligini ogrenirsin.. sonra da hic hesapta yokken onlardan istemeye baslarsin..

ne gecti eline?

mukemmel bir hobiyle ugrasiyorsun.. fotograf cekiyorsun..

 

Tarih: 20 Mart 2007, 16:24 - İp: 86.***.**0.120
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili muratsen, yanlış hatirlamadıysam, bir süre önce bir tiyatro oyunu için oluşturduğun afişi paylaşmıştın. Siteyi aradım taradım hiç bir yerde bulamadım. Kaldırdın mı?

 

Tarih: 21 Mart 2007, 18:31 - İp: 88.***.**9.231
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Hamsiköy, Adnan serbest kürsü kısmına taşımıştı, o sebeple bulamamış olabilirsin

istek üzerine...

 

Tarih: 22 Mart 2007, 00:14 - İp: 81.***.**0.216
fotohasan
fotohasan (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar
Sevgili Muratsen'in yazdıklarına birebir katılıyorum.Tamamen benim duygu ve düşüncelerimi aktarmış.Galiba bu duygular çoğumuzda ayni.Ben de Türkiye Bisiklet Federasyonunun Dağ bisikleti yarışlarına gidip bu yarışları fotograflamaya çalışıyorum ve bunları sitemde yayınlayarak yarışa katılan sporcuların sevgi ve saygısını kazanıyırum.İşte bu haz ve tatmin herşeye değiyor.
Bütün bu uğraşı karşılığında maddiyat olmayınca bence mutluluk çok daha fazla oluyor.Tamamen amatör bir ruhla.

 

Tarih: 22 Mart 2007, 21:53 - İp: 85.***.**0.84
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf çekmeye 1985 yılında Askerde iken başlamıştım.
İlkönce 12 poz küçük filmlerden takılabilen concord marka
dandik bir makine ile başladım. Bir film doldurduğumda
İzmit gölcükte bunları fotoğraf diye fotoğrafcıya götürmüştüm tab yaptırmak için. Gittiğim stüdyo daki ilgili insan bana dediki çekimlerin kadrajın iyi sen fotoğraf çekersin sana iyi bir makine vereyimde daha iyi neticeler alırsın demişti. Bana otomatik motorlu 35 mm ve 36 poz koyulabilen FIJICA MF5 fotoğraf makinesi vermişti çok makul bir fiata. Ve ben ondan sonra başladım o makine ile asıl fotoğraf çekmeye her seferinde 3 / 4 film doldurup gidiyordum tab yaptırmak için. Adamda benim sayemde iyi para kazandı bende askerde yolumu buluyordum. Ama kesinlikle bir fotoğrafçı olmadım hala olamadım. Daha sonrası askerden geldikten sonra o fotoğraf makinem dolapta dururdu. Arasıra bazan fotoğraf çekerdim özel günlerde o kadar. Yani vizörden bak konuyu gör kadrajı ortala deklanşöre tıkla o kadar dı. Daha sonra bu dijital fotoğraf makineler çıkınca bende ki ilgi yeniden filizlendi. Çünkü dijital makinelerde avantajlar çoktu. Çek fotoğrafı bak ekrandan beğenmedin yeniden çek. Şu ana kadar 5 tane değişik dijital makinesi kullandım. Tecrübe edindikçe faaliyetlerime göre makinelerde hep bişeyler eksikliği keşfedince isteklerim doğrultusunda yeni makineler almak zorunda kaldım. Şu an bende slr almış olarak belki bir adım daha tecrübe etmişimdir.

Bilgisayarımda kendi çektiğim 5000 civarında fotoğraf var.
Fotoğraf çekmekten ve daha sonra bu fotoğraflara bakmaktan zevk alıyorum. Hele fotoğraflarım ilginç ve güzelse değmeyin keyfime.

İnsanların illaki bir tutkusu bir uğraşı vardır.
Bazı ve birçok insanlarda hobiler tek bişey ile sınırlı kalmaz. Spor, Fotoğraf, seyahat, avcılık, Hatta resim yapmak yada Müzisyenlik veya her hangi bir müzik aleti çalmak gibi.

Birde bu fotoğraf tutkusu nedeni ile bazan bu sitelerde etkinlikler oluyor katılıyorum. Bu işlere gönül veren değerli insanlarla tanışıyorum. Onlardan bir şeyler öğreniyorum. Tutkum daha da çoğalıyo bilgi daha da artıyo.
Hayat daha zevkli hale geliyo. Bu konu bana göre uzar gider yazılacak şeylerin sonu gelmez uykum gelmeye başladı kısa geçiyorum.
Kimse üstüne alınmasın ama bişeyler ile uğraşmayan zevk almayan bana göre boş gelmiş boş gider. Bu deyimin kabası değil kibarcası.. Anladıysanız tabiki.

Bol gezebilen ve seyahat edenlere hep imreniyorum. Gezmek ve fotoğraf çekmek benim işim olsaydı ama değil. Napalım bizde kendimizi böyle avunduruyorum. Yalnız Nisan ayında kısmetse bir kaç İstanbul dışına bir kaç yeer gitmeyi planlıyorum. Bunlardan biri Çanakkale. Bakalım kısmetse.


 

Tarih: 22 Mart 2007, 22:31 - İp: 85.***.**5.76
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Lise son sınıfta iken bir arkadaşım ile meraktan altılı ganyan bayiine girmiş, "nasıl oynanıyor bu" gözlerle etraftan yardım arıyorduk ki bir amca kolumuzdan tutup bizi dışarıya attı... gidin buradan, bugüne kadar bu işe bulaşmamışsanız bundan sonra da bulaşmayın demişti. Hatta, ileride bana çok teşekkür edeceksiniz diye eklemişti.
DSLR almadan önce buraya gelenlere aynı öneride bulunur musunuz?

 

Tarih: 27 Mart 2007, 23:48 - İp: 88.***.**2.27
oguziu
oguziu (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf harika bir şey. O şlark sesi duyunca deliyorum

Her şey ne ise odur
Özgürlük; eşitlik, adalet, mutluluk ya da herhangi bir iç duyu…..değildir,
Özgürlük özgürlüktür

Isaiah Berlin
Two concepts of liberity

amca çok güzel söz etmiz biz de fotoğra fotoğraftır ne ise odur

 

Tarih: 28 Mart 2007, 15:41 - İp: 194.***.**9.88
bb75
bb75 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bence fotoğrafçılığa yeni adım atmış insanlar için kötümser bir mesaj. Bununla birlikte, konunun tartışılmasından, herkesin görüşlerini açıklamasından hiçbir zarar gelmez diye düşünüyorum.

Bugün bir R1 sipariş ettim ve yarın elimde olacak. Akşam uyuyabileceğimi zannetmiyorum. R1'de karar kılmamın sebebi, bu alemde ilk adımlarımı bir DSLR like'la atmayı tercih etmemdi.

Bence bu işe ekonomik kaygıları dahil ederseniz, iş sanat olmaktan çıkar. Tabii eğer fotoğrafçılığın bir sanat olduğu konusunda hemfikir olmayan yoksa. Tuval ve boya masrafından şikayet eden bir ressamın ne kadar yaratıcı olabileceğini herkesin takdirine bırakıyorum.

Elbette sınırsız imkanlara sahip değiliz, ama elimizdeki imkanlarla en güzeli yaratmaya çalışmamızın önünde de engel görmüyorum kendi adıma.

 

Tarih: 30 Mart 2007, 20:15 - İp: 83.***.**9.67
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

"nicin slr aliyoruz?" sorusunu karsi cevap olarak bu soruya degil "nicin slr alinmali?" sorusu cevaplayacagim. cunku her iki konuda hem filmli hemde dijital ekipmanla da ayni sebepler gecerlidir. teorik olarak yuksek kaliteli bir sensorun veya yuksek kaliteli bir fuji velvia dia pozitif kaliteli bir objectifin arkasinda slr veya kompakt ayni sonucu verir. yuksek kaliteli kompact veya slr olmayan diyebilecegimiz makinalar film doneminde de olmustu ve bildiginiz gibi ara guler de yillarca slr olmayan bir leica m serisini kullanmisti. hatta oyleki eskiden beni renkleri ve detaylari ile buyuleyen bir fotograf makinasi arkadasimin kullandigi 30 yillik contax lens kullanan yashica marka bir fotograf makinasiydi ve bu makinada slr degildi.

bence "nicin slr makina alinmali ?"sorusuna donersek bence slr makinalarin sundugu en buyuk ustunluk degiskenlere tam kontroldur. her ne kadar bircok kompakt bu tur ozellikler sunsada bu slr makinalar yaninda oldukca basit kalmakta.

ozellikle diyaframin kontrolu fotograf anlatimina kattigi derinlik hissi slr kullaniminin en onemli sebebi oldugunu dusunuyorum.

ikinci onemli ustunluk objektif degistirme secenegidir ki elinde 30 yillik objektifini bile teknoloji harikasi dijital slr'de kullanmak insani cocuk gibi mutlu etmekte.

dijital slr'larda bir onemli ustunlukte ureticilerin slr makinlari raw formati ozelligiyle vermeleri.

su anda piyasada iki platform arasinda kalmis makinalar yok degil. ama piyasanin su anda en ucuz slr'si d40 bile gercek bir slr'dir ve kendiyle karsilastirildigi daha yuksek cozunurluklu ve ozellikli kompaktleri rahatlikla dover.

daha once bu forumda defalarcada deginildigi gibi sayet basit sizi yormayan bir makina istiyorsaniz seciminiz tam otomatik ufak bir kompact olmali, hani su arka cebinizden cikarip ''sirrrrakk" diye fotograf cekeceginiz turden. bir dslr kulanmama ragmen bazen bir canta ile dolasmanin sikintisi, bazen hizli ve tek elle kullanilan, hatira tadinda kareler icin kucuk bir nikon almayi dusunmekteyim.

ve son olarak,tamamen cok kisisel dusuncem: kucuk yuksek kaliteli bir bascekler ile, basit olsa bile bir dslr olan makinalar arasindaki tum gelismis kompact!!! , slr like!!! makinalari gereksiz bir urun araligi olarak gormekteyim. hele fiyatlari giris seviyesi dslr lari gecen bazi urunleri ise tam anlamiyla bir cop olarak gormekteyim saygiler

 

Tarih: 30 Mart 2007, 21:07 - İp: 88.***.**6.74