netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.

Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.

Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.

Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.

Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.


Saygılarımızla Netfotoğraf.




Testi hazırlayan: As ( Adnan )

Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:

Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).






#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2006, 01:47 - İp: 81.***.**0.119
yrguner
yrguner (üye)
İzmir / Amatör

hayırlı olsun.pek inceleyemedim ama göz gezdirdiğim kadarıyla incelemeleri Türkçe arayanlar için çok faydalı olcak.başarılı bir şekilde devamını dilerim...

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 19:49 - İp: 85.***.**4.68
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

harika....

yalniz olayin klasina bakar misiniz; konuyu bizzat "netfotograf" aciyor..

...
test gercekten cok ayrintili olmus.. fakat, adnan, "forumda canon 30d" linki calismiyor linkte.. sanirim o da kisa zamanda olacak..

.......

eminim, forumdaki bircok uye, bu makine hakkinda yeterli bilgi bulamadigindan kararsizliga dusuyordu.. bu test ve baslik sayesinde insanlarin akillarindaki sorular cevaplanacaktir..

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 19:55 - İp: 86.***.**0.120
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İlker selam.
O çalışmayan linki Fikret sanıyorum bugün halleder.
Galerideki fotoğraflara ilaveten bende arasıra bu foruma Canon EOS 30D ile çektiğim fakat galeriye koyamadığımız fotoğraflardan yüklüyeceğim.Gerçi bu fotoğrafları buraya tam boy olarak koyamasakta yinede forumu takip edecek arkadaşlarımıza 30D hakkında fikir verecektir.

Kamuran evet ilk testimizdeki 30D sınıfında oldukça iddialı bir model.Testler bir aksilik olmaz ise yine böyle iddialı ürünlerle devam edecek.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 20:06 - İp: 85.***.**9.5
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

bu günleride gördük . çok güzel. tebrikler

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 20:14 - İp: 85.***.**9.208
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

adnan merhaba..

aslinda free web hosting sitelerine yukleyerek tam boyda da paylasabilirsin bizlerle.. ama sonucta testteki fotograflar yeterli olacaktir..

not: adnan, mail'lerine cevap yazacagim, kusuruma bakma lutfen..

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 20:51 - İp: 86.***.**0.120
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İlker ben o mailleri toplayıp postaya vermiştim bugün yarın elinde olurlar.

Fotoğraflar için test te zaten tam boyları orijinal hallerinde yüklüler.Ben buraya forumu biraz renklendirmek için exif bilgilerini yazarak 800 piksellik farklı fotoğraflar koymayı düşünmüştüm.Bu testin fotoğraf çekimleri için neredeyse yarım Türkiye turu yaptım.Elimde 2000 e yakın fotoğraf var.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 21:08 - İp: 85.***.**9.5
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

hadi baslangıc benden olsun.. 30D ve 17-40 f/4

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 21:57 - İp: 88.***.**0.182
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Ömer pınarbaşı civarından fotoğraf yüklememekle çok iyi yapmışsın oraların dağını taşını ezberledikte.

Kontrast bunu duymasın.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 22:00 - İp: 85.***.**9.5
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar gençler.

Test başlamışta benim haberim yok.Aşk olsun size yahu.

Adnan abi eline sağlık.Çok başarılı bir test hazırlamışsın sitede.Fikret abiye ve diğer arkadaşlara da emeklerinden dolayı teşekkürlerimi iletirim.

Şimdi hepimiz beğenimizi sunduktan sonra,incelemelerimiz doğrultusunda kafamıza takılan aksilikleri yada daha iyi olabilecek görüşleri iletirsek,bu emeğin karşılığını almamızın yanında ilk acemiliği de beraberce ve kolayca aşarız.

Gerçi Adnan abi ve Fikret abi profesyonelce bir çalışma hazırlamışlar ben incelediğim kadarıyla.Herşey gayet anlaşılır bir şekilde karşısına çıkıyor izleyicinin.

Fakat kadı kızında bile bulunacak olan ufak tefek göze batan kısımları nacizane olarak burada yazmak istiyorum.

Evet biraz önce bir arkadaşımız sanırım uyumlu lenslerin hangileri olduğunu sormuş.Ben kısmen söyleyecek olursam,tüm Canon lensleri ile uyumlu çünkü crop faktörli bir makina(1.6x)

Sigma yadadiğer lens üreticilerinin ise uygun gördüğü lensler ile çalışabilmekte.Daha detaylı bilgi için bkz.İlker


Beniö söylemek istediğim ise,mesela çekilmiş fotoğrafları izlerken,bir diğer fotoğrafa geçmek için fotoğrafın altında mesela oklar olması.Hani öncekine yada sonrakine geçmek için olacağı gibi...

Bunun dışında noise konusunda sadece o kuklanın sanırım papyonu'nun bir ksımı croplanmış herbir iso değerinde.

Adnan abi bence en iyi iso karşılaştırması hak vereceğin gibi fotoğrafları tam boyutta açmaktan geçer.Ve de gece çekimleri ile.Tripod ile yapılacak çekimler bunun için harika olur.

Bunları sakın akıl verme olarak algılamayın.Sadece önerim


Ömer,İlker ve Murat'a da katkılarından dolayı saygılarımı sunarken;yapımda ve yayında emeği geçen herkesi kutluyorum.

Bol bol fotoğraf görmek istiyoruz.

Adnan abi unutmadan bir ricamı ileteyim.Şimdi 30D'nin yanında kullanılan lensler hak vereceğin gibi çok pahalı.Bunların yanında ucuz olan lenslerinde testini yapman faydalı olur.Çünkü 30D alan herkes,ilk makina aldığında genelde 18-55mm ile satın alabiliyor.Bu kadar ucuz bir lens ile makinanın vereceği performansı merak edenler de olacaktır.Çünkü mesela kötülemek anlamı çıkmasın ben 350D'yi de beğeniyorum ve ona da 24-105mm L taksak,sanırım oda çok başarılı sonuçlar verecektir.

Bence 18-55mm yada başka bir ucuz lens ile yada belkide ucuz bir prime lens ile test'e katkıda bulunmak lazımdır.

Saygılar...

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 22:03 - İp: 85.***.**7.235
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kıvanç selam.
30D giriş seviyesi bir makina olmadığı için bu tip makinaları alanlar çoğu zaman kit lensleri tercih etmezler.
Ayrıca kit lenslerin örnek fotoğraflarını her yerde görmek mümkün.Benim şahsi fikrim 30D gibi bir makinayı alacak insan onu kit lensi ile kullanacaksa makinesinden beklediği performansı alamaz.
Test te kullandığımız 17-85 IS lens in fiyatı L serisi lenslere göre daha uygun ve 30D bu lens ile çok iyi performans gösteriyor.24-105 L IS yi de zaten söylemeye gerek yok.
Bu makineyi almayı düşünenlere benim tavsiyem bütçeleri müsait ise 24-105 L IS veya 17-40 L gibi lenslere yönelmeleri yok eğer bütçeleri kısıtlı ise 17-85 IS lens L serilerine yakın performans sunmakta.

Noise test fotoğrafları için dediğin gibi tam boyları daha iyi fikir veriyor.Bunun için söz konusu fotoğrafların üzerlerine tıklandığında tam boy olarak açıp görmekte mümkün sen sanırım bunu farketmedin.

Test çekiminde kullandığımız maketi özellikle seçtik ki bundan sonrada başka makinaların test çekimlerini aynı maketi kullanıp karşılaştırma imkanı sunabilsin diye.Ama galeriye 1600 ve 3200 iso luk fotoğrafta koyma fikri bence de olabilirdi.Bundan sonraki testlerimizde bunuda göz önünde bulundururuz.

Lensler konusunda ise 30D yi Canon nun EF ve EFS serisi tüm lensleri ile kullanma imkanı olduğu için zaten bir sıkıntı yaşanması söz konusu değil.

Katkın için teşekkür ederim.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 22:32 - İp: 85.***.**9.5