butimar
butimar (üye)
Antalya / Amatör

Ebay Güvenli Alışveriş.

arkadaşlar ebay da fiatlar çok uygun.

ancak kime güvenebileceğimizi bilmiyoruz. daha önce burdan alışveriş yapıpta sorun yaşamayanlar varsa. alış yaptıkları satıcı isimlerini veya güvenilir satıcıları söyleyebilirlerse hem bana hemde benim gibi tereddütte olanlara çok yardımcı olurlar sanırım.

şimdiden teşekkürler.

Tarih: 30 Ekim 2006, 12:00 - İp: 88.***.**5.197
burnout
burnout (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar Butimar,
Öncelikle e-bay i aç sonrasında bu siteye üye olmalısın, sana bazı sorular soracaklar onları cevapla(klasik sorular) üye onayın biraz gecikmeli glebilir,sonrasında ilgilendiğin konu ile arama yap karşına bir sayfa gelecek burada sana aradığın ürün ile ilgili spesifikasyonlar girmen istenecek sağda filter özellikli minik pencerelerden gerekli aramayı yapabilrisin sonrasında önemli konu ise worldwide shipping yapan firmaları veya kişileri seçmen elbette dadanagast in söylediği power seller gold seller veya titanium seller ları seçmen gerek ayrıca paypal yapan firmalara özen göster.
Bazı fiyatlar çok iyi olabilir ama bu adamlar sadece USA içi mal satıyorlar yani türkiye ye mal yollamazlar.mutlaka worldwide seller olmalı. bazı ürünler açık arttırma oluyor sana uygun fiyatı teklif et eğer kazanırsan myebay kısmında won seçeneği altında kazandığın malın adı kazanma numaran total price gibi ibareler yazar kredi kartı bilgilerini verip malı sipariş et ben genelde priorty shipping seçiyorum bu tarz mallar kargosu pahalı ama gümrüğe takılma riski azdır en fazla 2-3 günde elinde olur ama ucuz olsun diye USPS i seçersen ki sakın bunu ups le karıştırma bu usa ulusal posta idaresinin adıdır, malın en iyi ihtimalle 30 günde gelir ve kesin %100 gümrüğe takılır eğer gümrüğe takılırsa malın usa dan çıkış fatura değeri üzerinden %10 gümrük bedeli ödersin ki buda kdv ile karşılaştırıldığında çok iyi oluyor. Ben bir olympus objektifi aldım türkiye deki fiyatı 370 euro+kdv iken kapıma kadar 218 usd ye 2 günde geldi. Aman teklif verirken verdiğin teklifi sakın toplam fiyat gibi düşünme kargo parasını kesin iyi düşün. mesela aldığım 135 usd lik lense 83 usd kargo parası verdim bunu sakın atlama ama herşeye rağmen türkiyeden ucuz . Bide önemli not yeterli ingilizcen yoksa mutlaka bu işi çok iyi ingilizce bilen bir arkadaşın ile yap bazen yazışmak soru yöneltmek gerekiyor maalesef bu aptal amerikalılar türkiye de öğretilen queen english denen ingiliz ingilizcesini anlamayabiliyorlar..
Saygılarımla

 

Tarih: 31 Ekim 2006, 01:23 - İp: 88.***.**2.253
butimar
butimar (üye)
Antalya / Amatör

sevgili dostum sana çok teşekkür ederim. ama sadece verdiğin bilgiler için değil. bilhassa son cevabında ki sabrın için. alacağım şeyin sonucu ne olursa olsun önemli değil. sadece bu ilgi ve bu özen beni mutlu etmeye yetti. özellikle dadanagast ve sen olmak üzere herkes sağolsun.

 

Tarih: 31 Ekim 2006, 01:37 - İp: 88.***.**5.197
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.iyibey.com/

 

Tarih: 31 Ekim 2006, 10:38 - İp: 212.***.**9.22
borahan
borahan (üye)
İstanbul / Amatör

ebay hong kong supplies bu fırmayı daha once kontrast atmıstı yanılmıyorsam bende acaba usa dekı arkadasıma gondertsemde gelırken getırse mı dıye dusunmeden kendımı alamadım d200 + grip lensıde usa den tamron 17-50 aldık mı ilker sevınsın guzel e yakın bır set olur herhalde....

 

Tarih: 31 Ekim 2006, 11:30 - İp: 81.***.**3.154
butimar
butimar (üye)
Antalya / Amatör

sayın ocalılar hoşgeldiniz. sizi burda görmek çok güzel. bilgi için teşekkürler.


---------------------------------------------

sevgili borahan bildiğim tek şey ordan almak çok karlı. eğer arkadaşımız varsa onun getirmesini beklemek de en iyisi gibi geliyor.

şu bir gerçekki burdan ödeyeceğimiz sadece gövde fiyatına orda iyi bir set oluşturulabilinir.tabi ki herkesin gönlü kendi ülkesinden alışveriş yapmak ister ama şartlar da buna imkan tanımalı.

 

Tarih: 31 Ekim 2006, 13:09 - İp: 88.***.**5.197
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bora hksupplies'da d200 body 1400 dolar goruluyor.. amerikada zaten 1400 dolara bulunabiliyor..
http://pcworld.pricegrabber.com/search_attrib.php?form_keyword=d200&topcat_id=&Search=Go&page_id=48&lo_p=0&hi_p=0

adresinden d200'un fiyatlarina bak..

http://pcworld.pricegrabber.com/search_attrib.php?form_keyword=17-50&topcat_id=&Search=Go&page_id=545&lo_p=0&hi_p=0

adresinden de tamron 17-50'ye..

sonucta amerikadaki arkadasin alacaksa, amerikadan almasi cok daha dogru.. bir aksilik olsursa hemen degistirebilir mesela.. diger turlu senin hong kong'a gondermen icap edecek..

 

Tarih: 31 Ekim 2006, 14:38 - İp: 86.***.**0.120