juanvalse
juanvalse (üye)
İstanbul / Meraklı

Deneyimli Kullanıcıdan Yorum Lütfen (7d)

Merhabalar ,

birkaç yıldır fotoğrafçılıkla ilgileniyorum , 10-15 sene öncesinde lisedeyken Zenith ile başlamıştım ama ara verdim son 6 aydır özellikle ilgiliyim dsler lerle amatörce başladım yeniden.

Şu an canon 550D kullanıyorum ve elimde canon 50mm 1.8 , sigma 18-50 ,sigma 10-20 , sigma 70-300 lensleri var.Az da olsa para kazanmaya başladım.Makinemi değiştirmek istiyorum 7D bana uygun gibi geldi ama bilgili ve 7D kullanmış 8özellikle kullananlar lütfen ) insanalrın tecrübesine ihtiyacım var.

550 D gerçekten kaliteli bence.Ama şu noktalarda ne yapmam gerekiyor bilemiyorum aşağıya kullanım alanları ve ihtiyaç duyduğum yerleri yazarsam daha anlaşılır olacaktır.

Ne tür çekimler yapıyorum ;
1) Gece çekimleri (otomatik modda flashla , işin gereği ) mesela bir barda ya da özel bir gecede
2) Konser (az ışıkta ya da sahnede ) çekimleri
3) Portre çekimleri ( genellikle gündüz dış mekanda )
4) Video çekimleri (amatör klip tarzı )

Şimdi bunları yaparken 550d neden yetmiyor derseniz ( 7d yi bu arad ahiç kullanmadım o yüzden soruyorum )

İş gereği otomatik çekimlerde 18-50mm (f 2.8) objektif kullanıyorum ve mekine karanlık ortamda netlik yapmakta zorlanıyor gerçekten kulalndığım kartlar kaliteli 10 yazma hızlı olduğu halde üst üste fotoğraf çekemiyorum genellikle Busy yazısı çıkıyor.
Karnalık konser çekimlerinde ise makine ve objektif yeterli olmuyor hem konserde obje hareketli oluyor hem de ışık az oluyor yani tripot da kurtarmıyor anlayacağınız. f2.8 objektif de...

Video çekimlerinde 550d de iso diyafram vs. ayarlanmıyor otomatik geliyor (eğer bir ayar yeri varsa da inanaın çok kurcaladım bulamadım users manuel de de otomatik ayzıyordu zaten ) Bu yüzden video çekerken biraz duruma hakim olmak istiyorum. 7d de iso diyafram kendiniz mauel ayarlayabiliyormusunuz video çekimleri seçenekleri nasıl ?

Beyaz ayarlarında(WB) kendi elimle mesela 3000k diyelim kendim elimle bir rakam girip değiştirebileceğim bir makina var mı 7d ile bu yapılıyor mu ? ya da daha fazla ayar var mı ?

Harici flash kullanmadan bu dediklerimi yapabilirmiyim ?
özetle düşük ışıkta hareket eden insan çekiminde ne önerirsiniz ?

Maddi imkan olarak şu an sadece 550d yi verip üzerine 7d alabilecek kadar param var. yani 5dmark2 filan önermeyin lütfen

Emeği geçeceklere şimdiden teşekkürler...














Tarih: 3 Mayıs 2011, 23:15 - İp: 178.***.**4.162
mryusuf68
mryusuf68 (üye)
Aksaray / Meraklı

arkadaşlar canon 7d makina adlım ve şu an 5000 şhutter da makina bazen saçmalıyor o kadar netsiz fotoğraflar çekiyorki anlatmam acaba neden kaynaklanıyor

 

Tarih: 8 Ekim 2012, 18:16 - İp: 78.***.**6.156