yemezlercici
yemezlercici (üye)
İstanbul / Meraklı

Saçımı Boyatıyorum!

Herkes güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak ister. Saçın görünüşü ve yapısı dışarıdan sosyal yaşantınızda sizleri olumlu etkiler ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Saçların bakımlı ve temiz olması kişiden kişiye verdiği bir tür mesaj niteliğindedir. Bakımlı ve özenli saçlar kişinin kendine olan öz güvenini artırır ve pozitif bir enerji sağlar.

Saç bakım uzmanları tarafından bir çok marka ve saç boyası saç bakım ürünleri sunmaktadır önemli olan saç tipinizi bildikten sonra gerekli saç analizleri yapılır ve size uygun ürünleri kullanmaya başlarsınız. Saçınıza ne tür bir ürün ile bakım yapacağınızı bilmeden herhangi bir ürünü kullanmak saçınıza tamam zarar vereceği gibi saç derisine ve saç tellerine zarar verecektir. Saça uygulanan boya, perma vb. saç şekillendirme işlemlerini de olabildiğince en alt seviyede tutarak saçınızın yıpranmasını da engellemiş olursunuz.

Yapılması gerekense saç bakımında ilk kural, saçların düzenli olarak yıkanması ve uygun bakım ürünlerinin kullanılmasıdır. Günlük hayatta kullanacağınız ürünleri mümkün olduğunca doğal ürünlerden seçmeye çalışmalısınız doğal ürünler içeriği bakımından saçınız için gereken bakımı en üst seviyede tamamlayacaktır.

Ancak saçların doğal bir hacme sahip olabilmesi için bu uygulamalardan önce mutlaka saçlarınıza iyi bir bakım yapmanız gerekecektir. Saç modellerini sık sık uygulamanız saçlarınızda kullanılan kimyasalların etkisiyle, saçlarda kırılma ve dökülmelere yol açabilir. Bu yüzden seçeceğiniz ürünlerde profesyonel markaları tercih etmelisiniz.

Saç türlerine göre Milkshake ve bakımı önerileri:

Kuru saçlarda saç şeklinize uygun bir şampuan kullanmalısınız. Kullanmış olduğunuz şampuanı saçlarınızı yıkarken saç diplerine doğru iyice yayarak sürün. Saç diplerine sürmüş olduğunuz şampuan, saçları yıkamanız sırasında saç tellerine gerekli temizliği ve bakımı sağlayacaktır. Bu uygulama ile kuru ve mat saçlarınızı daha canlı hale getirebilirsiniz.

İnce telli saçlarda kullanacağınız şampuanı kesinlikle doğru şekilde seçmiş olmanız gerekir. Örneğin yağ içeriği yüksek şampuanlar saç tellerinin zarar görmesine ve kırılmasına neden olacaktır. Saçlarınız için daha doğal ve yoğunluğu daha az olan ürünleri seçmeniz saç sağlığınız açısından daha doğru bir adım olacaktır.

Normal saç tiplerinde kullanacağınız şampuanı saç üzerine iyice yayarak sürmelisiniz. Saç telleri tamamen şampuan ile kaplandığında durulama da yine aynı şekilde şampuan kalmayacak şekilde olmalıdır. Saçlarda kalan şampuan, saçların zarar görmesine ve matlaşmasına neden olacaktır.

Tarih: 8 Haziran 2017, 10:35 - İp: 176.***.**4.25
kuaforumden
kuaforumden (üye)
İstanbul / Amatör

Saç bakımı hassas bir nokta ve herkes çılgınlar gibi bu konuda bir şeyler deniyor. Saçlarını boyatıyor, renkten renge geçiyor. Pandemi biraz ayarlarımızla oynadı desek yalan olmaz. Bu nedenle doğal olarak stresle birlikte saçlarda iyice sağlıksız bir hale geliyor. Herkes ne yapacağını bilmez halde olduğu noktada da profesyonel saç kozmetik ürünlerine başvurmak zorunda kalıyoruz. O noktada biz her türlü sorunuzu yanıtlamak ve bu sorunlarınızı çözmek isterim. Şampuan, maske ne isterseniz her türlü desteği veriyoruz.

 

Tarih: 21 Nisan 2021, 11:18 - İp: 88.***.**8.82
  • 1