polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

D200 Dpreview'e Ulasmis

arkadaslar bugun dpreview ilk numune d200'u nikon tarafindan teslim almis derin incelemeye baslamistir, kucuk bir yuzeysel oninceleme su anda sitede mevcut. sayet yazilanlar boyleyse, canon'un bu klasmandaki makinalari teknoloji olarak nikonun gerisine dusmus durumdalar.

Tarih: 1 Kasım 2005, 18:40 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Aslında kimsenin keyfini yada hevesini kaçırmak istemem ancak bu makina cidden profesyonel sınıfa ait dolayısıyla sahip olduğu kapasiteyi meydana çıkarabilmesi için ciddi bir ekipman yatırımada isteyecektir öyleki altına grip i taktığınızda D2x ten görüntü olarak farkı kalmıyor zaten gövdeside D2x in aynısı tek fark entegre grip olmaması ayrıca özellik bakımındanda D2x le hemen hemen aynı şimdi şöyle düşünün bir D2x iniz olsa onu 1-2 tane 300-500$ lenslemi kullanırdınız yada bu size ne kadar normal gelirdi bu tip makinalarda makinanın verebileceği performansı açığa cıkarabilecek lensler 1000 ve + $ gibi fiyatlarla ifade ediliyor dolayısıyla evet makina sahip olduğu özelliklere göre uygun bir fiyatla satılıyor ancak sadece gövdeyi alıp ekipman yatırımı yapamayacaksanız elinizde iyi bir gövdeden başka bir şey olmayacak ve makinanın gerçek gücü hep atıl kalacak (ayrıca bu tip kapsamlı bir makinayı tam anlamıyla kullanabilecek ve fotoğrafçılık tecrübesini ilk başta olmasa bile zamanla geliştireceğini düşünerek o kısmı göz ardı ettim)

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 22:06 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Herkese selam,

D200 daha çıkmadan internette popüler oldu zaten, Nikon sayfasında yayınladı sonra geri çekti tekrar koymak zorunda kaldı v.s. Çok iyi bir alternatifi çıkmaz ise bu makina iyi satar. Bazı D70 sahipleri upgrade için şimdiden makinalarına müşteri aramaya başladılar bile. Benimde niyetim d200+18-200 almak ama hiç acelem yok , piyasa da biraz satılsın, test ve review'ler çoğalsın, noise durumu nedir, v.s. malum son zamanlarda bazı üreticilerce ccd, lens, firmware düzeltmelerinde artış var ! Mart-Nisan'a kadar beklemeyi düşünüyorum.

Dadanagast slm , rebel-xt yi bırak, d200 için 20D killer diyorlar okumuşsundur herhalde...
Ama şimdi Canon fullframe 10MP 400D'yi çıkarırsa şaşmamak lazım , 200D 'ye mutlaka bir cevap gelecektir.. 350D'yi satarsan bekle biraz acele etme.

Bekleyip görmek lazım, sabreden derviş muradına erermiş !

Hoşçakalın, bu arada herkesin bayramı kutlu olsun...

#exif22' tarafyndan 02.11.2005 22:28:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 22:25 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ceko aslında haklı.Bu doyumsuzluktan başka birşey değil.Bir noktada kesmek lazım.Dadanagast 350 çok iyi makina. Yeterlide değiştirmek için hiçbir mantıklı sebebin yok.
Dijital almak diye bir site vardı .yada başka bir site.Orada kullanıcıları sınıflandırmışlar.Bu tip kullanıcı hangi sınıfa girer bilmiyorum.
Kopra çok haklı.

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 22:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar herkese..
..
kobra haklisin; d200'un ozellikleri d2x ile cok benzer.. ve fiyati da gercekten de bahsedildigi kadar ucuz..
lens konusunda son derece haklisin.. ama sanirim bu makineyi almak isteyenler, kalitesiz lensle kullanmayacaklardir..
bu makinenin hakkini verebilme konusu da kismen dogru.. tabii fazla mal goz cikarmaz mantigiyla bakarsak d2x daha uygun olur, ama bizim gibi amatorler icin de fazlasiyla luzumsuz olur..
.......................

exif merhaba.. gorunmuyordun uzun sureden beri..
d200 gercekten cok meshur oldu daha ciktigi ilk gun.. ama okudugum bazi dedikodulara gore, canon'un cevabi hazirmis d200'e.. hatta daha da iyi bir makine olacakmis deniyor..
evet, d200, belki 20d killer oldu ama 30d ciktiginda killer kim olacak, o zaman gorecegiz..
..
FF olmayacak buyuk ihtimalle.. hele ki 350D'nin takipcisi 400D'de kesinlikle.. crop'lu sensorlere devam edilecekmis yine de..
beni tek etkileyen olay aslinda; biliyorum canon yine harika bir makine cikartacak, ama soylenenlere gore d200'un tutusu mukemmelmis.. d2x gibiymis.. ve bence sirf d2x gibi tutuluyor diye bile alinabilir d200..
bu arada canon 5d de ingiltere'de 2000 pound'un altina dusmus.. yani seneye falan 1000 pound'a FF cikartirlarsa sasirmamak lazim gercekten de..
...saniyorum ben de degistirirsem ocak-subat gibi alirim.. ama bakalim gelismelere tabii..

.................

pazarbey, haklisin tamamen doyumsuzluk..
ama iste bu doyumsuzluk hepimizde yok mu?.. bak sen de canon s2 gibi saniyede 2.4 tane fotograf ceken bir compact kullaniyordun, ustelik harika video cekiyor ve 12x optik zoom'u dillere destan.. ama ne oldu?.. dslr almak istiyorsun?.. neden pazarbey?.. ihtiyacin mi var? hayir.. tamamen psikolojiksel bir rahatlik..
zaten bu makine alimlari falan tamamen rahatlama icin..
ama iste bizlerin durumlari da kolay degil.. simdi yeni makine alacagim desem, esim beni vurur kesin.. yavas yavas soylemeliyim.. soyle aradan 2-3 ay gecmeli.. aslinda soyle 1 sene dolmali 350D'yi alali..
..valla isin gercegi ben sony hc1 da almak istiyorum.. ki kendileri d200 parasi..
sonuc itibariyle bekleyip gormek gerekir..
ama bu sabah uyandigimda, d200 diyerek uyandim..
var bir kismet..

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 03:08 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ben ısınma turlarına başladım bile. Eşimi kandırmak için (s2 de) 2 bilezik bir yüzük almıştım. (S2 parasından daha fazla) .Bakalım bu sefer ne alacağız. Tavsiye ederim.Kadınlar altına karşı koyamaz.
Nasıl olsa ev yaparken satarız. Sonra alırım falan derim.Alacağım zaman yeni makinayıda araya katar.Onu alırsam alırım derim.
Psikolojik rahatlama konusunda yerden göğe kadar haklısın. Ama senin 350 den var.Bilmiyorum Allah bize bunun hesabını sorar valla. Paramızı japonlara yediriyoruz.

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 08:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey alemsin valla.. haklisin, bayanlar altin bileziklere falan dayanamazlar..
ama ne yazik ki benim esim, altin blezik takmiyor.. bir tek yuzuk..
ama pirlanta yuzuk istiyordu.. valla pirlantaya da hayatta degmez, degil mi ama?.. bir tas parcasi yuzunden dunya para.. ustelik geri satarken degeri de cok fazla kayboluyor.. (hemen geri satma durumlarini inceledim.. halbuki geri de satamayiz, hatirasi var diye.. )...
..halbuki soyle canon 5d falan olsa, degil mi ama?.. degmez mi o paralara?.. deger, deger..
..
............
valla paramizi japonlara kaptiriyoruz ama tum dunya kaptiriyor pazarbey, bizler de ucbes kaptirmisiz cok mu?..
..
benim durumum tabii ki icler acisi.. dslr bile yetmiyor.. seneye de hasselblad'in medium format'larina bakarsam sasirma..

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 16:50 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet evet pırlantaylı ancak o kurtarır. bak bak.
Bence yeter bunu uzatmanın anlamı yok dadanagast.350 d nin suyumu çıktıda satacaksın.Sana yenge kızmaktaa, aldırmamakta haklı.Sanırım yenge yabancı. Bu arada altın sevmeyen Türk hanımı olmaz diye düşünüyom.. Ben olsam bende aldırmam.Çünkü aralarında çok az bir fark var bence.Kısaca biri 8, biri 10 mp.Bu kadar basit. Fazla uzatmanın anlamı yok. Etme tutma.Sözümü dinle vazgeç ve mutlu ol.Tamam mı.

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 17:46 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Dada...Pazarbeyın makınasını satmak istemesiyle senınkı arasında fark var çunkı senınkı bir slr ama bizimki malesef kompak gelişmiş olsada sonuçta arasında dağlar kadar fark var...Karfurda sergi açılmıştı göz attım muhteşem netlikkk kesinlikle slr işi...Kaldıkı ben slr ile çekilmişi değil buyuk olcude 350D mi D70 S mifotoğrafları ayırabiliyorum...Senın hiç şansın yok Pazarbey Yengeyı kandırmanın Yolunu "Altın" formulle çözmüş...Sen düşün gerisini...Bende Hanımda Yok ohh rahatım...
Yaşasın D200 Yaşasın D50

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 18:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


pazarbey, bir parca unuttum aslinda.. serbest kursudeki olayi takip etmekten artik makine falan dusunemez hale geldim..
huzunseli bence elini cabuk tutup al d200'u, aksi takdirde bir anda evleniverirsin, kalir ona gore..

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 22:39 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ricardo ile Roza arasındaki brazilya dizisini mi diyorsun.
Valla ben birşey anlamadım. Takip edemedim.Bir bölümü kaçırınca diğerleri izlenmiyor.
Benim makinaya hala müşteri bulamadınız.Yazık valla size. Gerçi benim makinanında slr den farkı yok .H1 gibi değil.Ama kafayı taktım birkere.
Akşam biraz çıtlattım.Gelen tepkiler karşısında şaka yaptım ben canım heh heh he gibilerinden gere çekilmek zorunda kaldım.Ama ilk fırsatta gene deneyeceğim.
Bu arada 90 mm nin 400 euro olduğunu öğrenince 28-300 makro almaya karar verdim.varsın 1/2 olsun.YEter bana galiba.Sonra 90 mm alırım.Hem 28-300 ü taktımmı bir daha çıkarmam.Hem geniş açı, hem tele, hem makro. En yisi bence.
Yalnız sigmamı daha iyi yoksa tamronmu.Sigma biraz daha pahalı tamrondan.

 

Tarih: 4 Kasım 2005, 11:45 - İp: yok