tesiz
tesiz (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Eos 40d, Nikon D80

arkadaşlar bu iki makina rasında kararsız kaldım hangisini önerirsiniz

Tarih: 27 Ekim 2006, 15:21 - İp: 81.***.**2.55
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör


Değerli arkadaşlar teknik tartışmaların hepsi bir noktaya gelir dayanır. Ne işe yarıyorlar? Bu sorunun kapsadıklarının genel tahlilde vardığı nihai nokta; her yol Romaya çıkar mevzuusu gibi daha iyi fotoğraftır. Profesyonel amaçlara da yine son tahlilde daha iyi daha kaliteli fotoğraflar hizmet ederler. Daha iyi fotoğraf çekebilen makina daha profesyoneldir.
Biraz elimizi vijdanımıza koyup konuşmamız lazım. d200 ün fotoğraflarıyla 5d nin fotoğraflarını yanyana koyunda bi bakın lütfen. Bunu yaptığınızda tartışamazsınız. Hatta bu siteden bakın fotoğraflara. Kıyas götürecek tarafı bile yok. d200 ün 5 d nin fotoğraflarının yanına az öteden bile yaklaşması mümkün değil.
Arkadaşlar bu tartışmaların sizleri yanlış yönlendirmesinden korkarım. Makina almadan evvel fotoğraf kalitelerine çıktılarına bi bakın lütfen. d200 ün 5d ile karşılaştırılması meselesini, nihai planda sanki fotoğraf kaliteleri bakımından karşılaştırılabilir makinalarmış gibi bir noktaya getirerek yapılmasını insafsız bulduğumu söylersem kimse kızmasın lütfen bana.
5d fotoğraf çeken hemen herkesin büyük rüyasıdır. Dorukta bir krallıktır o. Bir düştür. O büyük sensörüyle gerçeği bile öteleyen bir simülasyon var etme noktasına ulaşır neredeyse . Evet d200 iyidir ama 5d dediğiniz zaman nabzınız yükselir, boğazınızda bir şey düğümlenir, içinizde saygı duygusu belirir. Fetiş bir nesneye döner. Çünkü fotoğraflarının çıktılarını görmüşsünüzdür ve eğer görmüşseniz de onun her tür övgüyü sonuna kadar hak eden bir makina olduğunu adınız gibi bilirsiniz. Elektronik bir oyuncakla oynama duygusuyla fazla özellik bir sürü işe yaramaz ayar size cazip görünebilir ki bunlar 5d de fazlasıyla vardır eğer seviyorsanız. 5D ile kıyaslamak yazıktır beyler. Gece uykusu kaçar insanın. 5d gibi kralın bir efsanenin yanında d 200 uçuşan saçları ve attığı bir sürü çalıma rağmen kalenin önüne gelince devinimini gole çeviremeyen bir futbolcu gibidir. 5d şutu diğer kalenin önünden bile çekse fileleri deler geçer oysa. Böylesine büyük bir kudret ifade eder. Yazıktır günahtır böyle yapmayın. İkisini de kullanan herkes biliyor ki bu ikisi kıyaslanamazlar. Eğer kıyaslanıyorlarsa altında bir bit yeniği olduğunu düşünürüm açıkça söyleyeyim. Kim yazarsa yazsın bunu hiç farketmez. Görünen köy kılavuz istemez beyler, inanmayan fotoğraflarının çıktılarına bi zahmet bakıverir.
Bir makinanın başarısı fotoğrafının kalitesiyle ilgilidir. Bir sürü özelliği var çok yakışıklı makina falan bunların hepsi boş ve abes tartışmalar, saptırıcı tartışmalar. Kardeşlerim hangisi daha kaliteli fotoğraf çekiyor onu söyleyin. İnsanları teknik verilere fazlaca boğarsak bu kargaşanın altında büyük gerçek örtülü kalabilir. Ama güneş balçıkla sıvanmaz yine de. Fotoğrafları karşılaştırmalı gören durumu hemen anlayacaktır bu kadar söyleyeceğim. İyi makina daha kaliteli fotoğraf çeken makinadır. Yiğidi öldürün hakkını yemeyin demiş atalar. Yazık günah. Yapmayın bunu arkadaşlar.

#kansukara' tarafından 01.04.2007 02:18:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Nisan 2007, 02:02 - İp: 88.***.**3.247
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör



#mimarca' tarafından 13.10.2007 22:57:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Nisan 2007, 15:20 - İp: 85.***.**4.2
fahrettinfugo
fahrettinfugo (üye)
Manisa / Meraklı

bu konu başlığını açan arkadaş başta olmak üzere tüm yorumlarıyla katılanlara teşekkürlerimi iletiyorum.



yaw hakkaten; bu d-slr fiyatlarına ödenen tutarla kaç fakirin işi görülür bir düşünmekde gerekiyor bir yerde. tamam fotoğraf başlıbaşına makinesiyle, filmiyle, lensiyle, isosuyla, kadrajıyla velhasıl daha türlü konularıyla harika bir fenomen ama denge de önemli bir yerde iyi fotoğraf iyi makine diye sapmamakda gerekir ve her zaman katılırım bu işten anlamayanlara fiyatlarından bahsetmeyinki size olan bakışları değişmesin

 

Tarih: 2 Nisan 2007, 02:16 - İp: 88.***.**7.165
usa34
usa34 (üye)
İstanbul / Amatör

Kesinlikle 40D

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 17:50 - İp: 88.***.**5.201