tesiz
tesiz (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Eos 40d, Nikon D80

arkadaşlar bu iki makina rasında kararsız kaldım hangisini önerirsiniz

Tarih: 27 Ekim 2006, 15:21 - İp: 81.***.**2.55
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Birde matematik ekleme yapmak istiyorum
D200'ün raw dosya boyutu 15.8 mb olarak verilmiş.
15.8x5= saniyede 79mb data kaydedebiliyor.
5D'nin raw dosya boyutu 12.9mb olarak verilmiş.
12.9x3= saniyede 38.70mb data kaydedebiliyor.
Ayrıca D200 yaklaşık 4,5 saniyede 347.60mb data kaydederken,
5D yaklaşık 5,5 saniyede 219.30mb data kaydediyor


tesekkurler kobra..

..........

gövdenin aşırı kaliteli ve sağlam olması çok mu önemli gerçekten? Yeterince kaliteli olmayan (400d) ne kadar kötü ve fark aradaki fiyat farkına değer mi? Canon'un ufak oluşu, D80 in ise onun yanında kocaman oluşunu bu kadar önemseyen (herhalde çoğu koca elli olan) insanları da, açıkcası anlayamadım. Sırf bunu test etmek için ikisini de elime aldım ve eğer D80 i almayacaksam sanırım tek nedeni büyüklüğü olacak. Ellerim biraz ufak olduğundan herhalde, kitlelerin burun kıvırdığı Canon'un boyu bana çok daha ideal geldi

gefung merhaba..

foruma hosgeldin.. oncelikle dogru olan birsey varsa, o da, eline daha iyi oturan, daha rahat cekim yapabilecegin bir kamerayi alman gerekir.. d80 sana kaba geldiyse, 400d'ye bak..
govdenin cok saglam olmasi diye bir ayrima gitmek cok da dogru degil; cunku d80 de 400d de plastikten.. ustteki 30d veya d200 gibi magnezyum body'e sahip degiller..
ama bir makinenin elinde durusu, verdigi saglamlik hissi onemlidir.. bu psikolojiksel bir farklilik..


Nikon'un vizörünü herkes methediyor, buna henüz bakamadım. D-lighting ise benim için tercih etkileyecek bir mevzu değil, zira Nikon'un Capture NX yazılımı (yanılmıyorsam) aynı kalitede ve istenilen ayarlarda D-Lighting veriyor. Böyle birşeyi kim neden makinenin içinde ve ufacık ekrandan bakarak yapmak ister, onu da açıkcası pek anlayamadım. Canon'un Picture Style özellikleri de benim bir kulağımdan girip, diğerinden çıkıyor. Photoshop'u olmayan kimselere yönelik özellikler sanki bunlar

ayni sekilde canon'un picture style ayarlarini digital photo pro'da yapabiliyorsun.. ama bir makinenin icinde yapmak daha farkli.. neden? cunku cekim esnasinda bilgisayarin yaninda olmayacaktir cogunlukla, dolayisiyla verdigi effecti gorebilmen imkansiz.. sadece tahminde bulunursun.. yaptigini gorerek calismak cok daha iyi..

Bu iki aletin birinde gövdeye ait bir anti-shake özelliği olsa idi, işte bu hayati önemde bir artı olurdu; ama maalesef iki marka da bunu pas geçerek bizlerin yaklaşık iki sene içerisinde yeni makinalar almamızı garantilemiş bulunuyor. Sony'de bu özelliğin olması dikkat çekici, ama can simidi üretse kullanmaktan imtina edeceğim bir marka olan Sony, salt bu özelliği ile de gözüme girmeyi başaramadı.

neden? sony'den ne zarar gordun simdiye kadar? ve gorduysen bile, bu yine goreceksin manasina mi geliyor?
bence de body'de titresim onleme ozelligi cok onemli.. ama daha once de soyledik, lensde olmasi daha avantajli..
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=11103
yukaridaki adreste tartismistik, istersen bir oku..
sony a100'u yabana atma bence.. ve yeni pentax k10d yolda, onu da mutlaka listene al..

Lenslerle ilgili iki markanın kıyaslanmasını (biraz da cehaletime verin) ben bir zaman kaybı olarak gördüm. İki makinanın da kit lenslerinin vasat olduğu, ve iki markanın da profesyonel lenslerinin harika olduğu aşikar bana göre.

evet profesyonel lensler harika oluyorlar.. kit lensleri konusunda, canon ve nikon 18-55'lerin ayni oldugunu soylemek cok da dogru degil..

http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=ru_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.videozona.ru%2fphoto_tests%2fReviews%2fNikonD50%2fNikonD50_page01.asp

adresine bir bak, sen karar ver..


D80 de ayarlanabilir (ya da limitlenebilir) auto iso özelliği anladığım kadarıyla işe yarar ve orjinal bir yenilik. Yanılıyorsam düzeltin lütfen, ama bu auto iso nun hangi değerler arasında seçilebileceğini baştan belirlemenize yarıyor ve bu Canon'da yok. Canon da 9, Nikon'da 11 noktadan ölçümlü otomatik

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 16:38 - İp: 86.***.**0.120
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Ben yinede ortaformat diyorum baskada bisey demiyorum.

madem oyle, al sana bir link.. 5d'ye biraz yagcilik cekmis olacagim ama ne yapalim artik..

http://www.luminous-landscape.com/essays/back-testing.shtml

bir eklemede yapayim.. d2x'in sonuclarini da daha once verdigim linkten bakabilirsiniz.. 5d ile ayni derecede iyi..

400d kit fiyatı 1700 ytl

80d kit fiyatı (18-135 lens ile ) 2700 ytl

Daha kapsamlı bir lens ile birlikte geldiği gerçeğini de gözardı etmeden, arada 1000 lira fark var, ki bu da az değil.


gefung, d80'iun yaninda verilen 18-135mm lensi burada 300 pound.. 400d body fiyati 450 pound oldugu dusunulurse, d80 ile 18-135'in fiyatinin neden o kadar arttigini kolaylikla bulabilirsin..

body fiyatlari ne kadar? lenssiz..

.............................

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 16:46 - İp: 86.***.**0.120
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Yaa İlker sende bi D200 olsada bende de 5D kapışsak,

Çok canım çekti.

Tank gibi body si varmış...

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 17:21 - İp: 85.***.**3.100
dny_z
dny_z (üye)
İzmir / Meraklı

400d lenssiz satılmıyor sorduum yerlerde. kit olarak 1700 ün altında fiyatı. d80 ise sadece body 2100 ün üstünde. 500 ytl fark var aralarında. ama yurtdışı garantili alınırsa. bu fark kapanıyor. nikonu 1550 civarı almak mumkun. 400d iste 1350 gibi. fiyatlara sadece elde edilen sonuçlar açısından bakarsak bu fark verilmez ama özelliklere bakacak olursak sanırım normal olabilitesi var.

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 17:27 - İp: 88.***.**0.137
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam furkan..

"FF sensörde kenar kararması,kalitesi lens kullanılmadığında yaşanan bir sorun,17mm f/2,8 lenslerde yaşanan bir problem,f/4 diyaframda böyle bir problem yok ayrıca bu 5D nin değil 35mm formatının bir problemidir.Bunu 5D nin problemi gibi yazmamak gerekir.Eski analogçular bilir düşük kalite yada çok geniş açı ve açık diyaframlı lensler kullanıldığında da bu problem vardı. "

evt haklisin.. sonucta 5d'ye has olan bir problem degil.. ama ff'e has olan bir problem.. burada ff ile aps-c'yui tartisiyoruz; biri problemli biri degil..
ama, bu konu cok da onemli degil.. sonucta mutlaka ki full frame olmasinin verdigi artilar var, bunlar icin de goze alinir..


"50 ıso 100 ıso arasında gece uzun pozlamalarda noise reduction kapalı pozisyonda iken ne fark var görebilirsin.Ben kullandım daha da keskin görüntüler sunuyor kamera. "

haklisin.. iso50'de highlights'dan kirpmalar olacaktir ama gece oldugundan ve S/N ratio'sunda buyuk olcude artma olacagindan daha iyi goruntu alirsin sonucta.. buna karsilik gunluk cekimlerde herhangi bir artisi yok, aksine dynamic range'i azaltir, read noise'i cogaltir ve highlights'da asiri doygunluk artmalarina neden olur..

Buffer bellek konusunda hala anlamış değilim D80 3fps te 110 kare 23 deniyor sitelerde.

cok da onemli degil aslinda.. dpreview'de yapilan teste gore arka arkaya 110 jpeg cekmis d80.. onu bir kenara biraksak, a100, kart doluncaya kadar cekebiliyor..
bir makinenin 60 jpeg cekiyor olmasi onemli degil dogrusu.. sonucta kobra belirtmis, raw cekimde d200, buffer kapasitesi olarak da 5d'yi solluyor..

sRGB nin D200 de iki mod olması ona çok büyük bir avantaj sağlamıyor D100 deki çift mod sRGB yi kullandım doygunluk fazla geliyor 50 ıso 100 ıso arasında ne fark demiştin yaa bu ona benziyor.

"Eos 5D sRGB ve ADOBE RGB D200 sRGB (iki mod ) ve ADOBE RGB
D200 deki 2 modda olan sRGB diğerinde Daha doygun renkler elde edilmesi için genelde Doğa çekimleri için. " demistin sen, ben de zaten avantajli gorunuyor d200 dedim.. sonucta farkeden birsey yok onu biliyorum.. ama fazladan bir srgb modu daha var.. ve bu mod, doga cekimleri icin daha doygun renkler elde edilmesini sagliyormus..

Vizör konusunu tartışmıyorum...

5d'nin vizoru buyuk tamam.. ama d200'unku de kucuk degil.. yine kocaman vizoru var.. ve bence, cok daha zevkli d200'un vizorunden bakmak..

Rica ederim Canon un özellikleri konusunda da Nikon da olduğu gibi dikkatle bak. -0.5 EV +18 EV

furkan sonucta benim canonculugum veya nikonculugum yok.. kimseyi kayirmiyorum..
herbirine dikkatle bakiyorum.. baktigim yer ise, bir dergiydi, dpreview degil..
dergide oyle yaziyor, yapabilecegim birsey yok..

Shutter lag süresi konusunda zaten 5D hız makinası değil bunun için tasarlanmadı.

bunu gorebiliyorum zaten.. 5d sadece buyuk sensorle kullanilmak uzere tasarlandi demek istiyorum ben de..

ayrıca AEB -2,+2 doğru ama -5 +5 olmasımı profosyonel yapıyor makiayı,yanılmıyorsam D70s tede öyle.

hayir daha profesyonel yapmaz, sadece daha ozellikli yapar.. sonucta -+5 bracketing yapabilme imkani farkli, -+2 farkli seyler.. sonucta partial da spot gibi ama spot degil'e benziyor bu ornek..

mark II spot ölçümde %2,4 alandan ölçüm yapıyor bu sebepten dolayı d200 o zaman mark II dende pro öylemi.

ona bakarsan d70s'de %1.. o en prosu..

hayir furkan.. ben oyle birsey de demedim.. 1d body'ler profesyonel body'ler.. sonuna kadar kabul ederim bunu..
ama 5d degil.. ayni zamanda d200 de yari pro denen grupda..

fakat yine gormus olduk ki, nikon'da yine hersey daha ince dusunulmus..
partial'da %8.5'lik alan mevzubahisken, spot koyunca bile yine nikon'unki kadar koymuyorlar..
bravo nikon..

..............................


son nokta.. ben d200'e de pro demedim.. yine semi-pro bir model.. bu cok bariz ortada zaten, niye iddia edeyim.. ileri amatorler icin cikart

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 17:53 - İp: 86.***.**0.120
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dny_Z merhaba..

zaten neden turkiye garantili aliyorsun ki?.. 1550 nerede, 2100 nerede.. bozulursa, verirsin kargoya gonderirsin amerikaya.. 600 ytl tutacagi da yok ya..
saka bir yana, bozulursa zaten elektronik cihazlar alindiginin ilk iki haftasi problem yaratirlar ya da uzun zaman sonra, ki genelde garanti suresi bittikten sonra..
arada 400 ytl fark varsa, dusunulur tabii.. bence 400 ytl icin deger.. sonucta %25 fark demek bu.. ama bir 30d de mesela 3 milyar kusur.. 1700 yerine 3000 vermeye de deger mi? evet deger.. o yuzden 400 ytl icin daha iyisinden almamak olmaz diye dusunuyorum..

..............

furkan merhaba..

kapissak derken, d200'umu yere firlatmami falan mi isteyecektin? hadi 350d ile kapistiralim.. sen 5d'yi orada yere firlat, ben de burada.. bakalim kimin makinesi kirilacak?..

sen sunu soyle..

5d mi 30d mi daha saglam?
1ds mi d2x mi daha saglam?
d2x mi 5d mi?
d200 mu d2x mi?
30d mi d2x mi?
nikon mu canon mu?..

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 18:02 - İp: 86.***.**0.120
dny_z
dny_z (üye)
İzmir / Meraklı

şirketten arkadaşlar almanya'ya gidiyor. ben kararımıverdim er yada geç (fazla geç olmama kaydıyla) d80 alıcam. hem f90x'imle lenslerimi ortak kullanırım

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 18:21 - İp: 88.***.**0.137
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bence de fazla gec kalma, tam alacakken d90'i falan cikartirlar, sonra kalirsin.. ne diyelim, gule gule kullan..
alir almaz, burada sen de hemen d80'in 40 gun 40 gece suren incelemesine katirlir fotograflarini yuklersin..

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 18:29 - İp: 86.***.**0.120
gefung
gefung (üye)
İstanbul / Meraklı

Dadaganast, hoşbulduk

Umarım yakın zamanda karar verir ve çektiğim fotoğraflarla da forumda varlık gösterebilirim.

Ben aslında tam bir Nikoncuyum, ilk fotoğraf makinam (bir çeşit kült olma yolunda olan) Coolpix 990 idi; zamanı için tonla manuel kontrolu olan, objektif kısmı Exorcist filmindeki içine şeytan kaçmış kızın başı gibi kendi ekseninde fırıl fırıl dönen birşeydi bu. Daha sonra yine aynı mekanizmaya sahip S4 satın aldım, fakat tabii ki diğeri yanında oyuncak gibi olan cihazdan pek tatmin olamadım.

Nikon'un 8800 den sonra D-slr ları aratmayacak kalitede bir pro-kompakt üretmesi için sanırım 2 (iki) sene bekledim, ve tuhaf bir şekilde Nikon hiç oralı olmadığı gibi 8800'ü de üretmeyi kesti. Şimdi de içimden bir ses bu kadar laf edip yine D80'i alacakmışım diyor. Kararımı ancak bunları bol bol kurcalayabileceğim zaman vereceğim herhalde.

Pentax sanki canavar gibi geliyor ve bunu söylediğim için utanmalıyım ama, sonuçta o parayı verip bir Pentax almak istemiyorum. Belki hissiyatla ilgili birşey bu, ama bir hakikat.

Sony'ye gelince...

Sony kendimi bildim bileli benim için çok olumsuz bir imaja sahip oldu. Her alana burnunu sokması, aşırı yırtıcı bir marka politikasına sahip olması ve üretimlerinde sürekli popülist yeniliklere/özelliklere vurgu yapması (örneğin kompakt kameraları ile çekilen tüm fotoğraflarda çimenlerin default olarak fosforlu yeşil çıkması vs.), ama bu sırada (noise gibi) nispeten işin uzmanlarını ilgilendiren konularda geri kalması bana sevimsiz geliyor. Bir şirket olarak sürekli tekel edinme gayreti (80lerdeki Betamax-Vhs savaşındaki standart formata sahip olma inadı, ilk çıkardığı dijital fotoğraf makinalarındaki floppy diski kullanma tuhaflığı, daha sonra da kendine has hafıza kartı kullanma huyları, mp3 formatının ezici popülerliği karşısında tüm kibiriyle mp3 çalmayan cd playerlar üretmeye kalkıp tutturamayınca yine alternatif (ve denetleyebileceği) kendi formatını icat etmesi (aprac türünden de bir ismi vardı) vs.) bir tüketici olarak bana hep antipatik geldi.*

Ayrıca, herhalde tüm bu fikirlerimin de etkisiyle, A-100'ün çektiği resimler hep bir yönden bana yeterince iyi gelmedi. Doğal olmaktan daha uzak, daha dijital, renk armonisi olarak Nikon kadar oturaklı olmayan ve iso arttıkça da diğer iki rakibi karşısında rezil rüsva olan fotoğraflar olarak algıladım gördüğüm örnekleri.




gefung, icine sinen makineyi al.. sonucta 400d'de de d80'de de dunya kadar ozellik mevcut.. birinin bir artisi var, digerinin bir baska.. her ikisi de yetecektir..
sen bakma bizim burada yok sunun surasi daha iyi demelerimize..
eger ki bir makine en iyisi olsaydi, herkes o makineden alirdi; ama yok oyle birsey.. herkesin iyisi farkli.. senin icin mesela ufak olmasi onemli..

canon da nikon da dev markalar.. sony de dev olma yolunda bu arada..
daha fazla beklemene gerek yok.. sonucta bekleyerek zaman kaybetmis oluyorsun.. al birini cekmeye basla.. emin ol, ne alirsan al memnun kalacaksin.. aldiktan sonra hic dusunmuyorsun, aa bunun ama 11 noktali af'i yok diye.. olan zaten sana herseyi vermeye yetiyor..


Bu söylediklerinde sonuna kadar haklısın. Tekniğe, niceliğe ve teoriye dayalı bu kıyaslar bitmek bilmez, ve bu kadar detaya inen kıyaslar da elde edilecek fotoğrafların niteliği hususunda hiçbir zaman birincil önemde olmazlar.







*Bu hususlarda eğer yanıldığım noktalar varsa lütfen Sony türkiye mümessili beni forumun orta yerinde haşlasın Zaten eminim Sony, benim daha üstteki cümlem bitmeden, Tokyo'daki, içi baştan sona zifiri siyah Japon mermeri kaplı gökdeleninde dünyada tek örnek olan 666 inchlik plasma ekranında IPmi saptamış, sinsice ellerini ovuşturuyordur.

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 18:31 - İp: 85.***.**2.69
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gefung senin sonun da d80 gibi gorunuyor..
nikon 8800 gibi modellerin devaminin gelmemesinin nedeni, giris seviyesindeki dslr'larin fiyatlarinin cok dusmus olmasi..
canon'un head of dsc'i tomonori iwashita, aynen soyle demis photokina fuarinda:
"now, though, with the affordability of cameras such as the 400d, the hybrid (bridge) camera sector is no longer needed."
.. bu kuralin disina cikan bir tek, cimenleri fosforlu yesil cikartan sony oldu.. r1 de ne makine ama.. bilmiyorum gordun mu fotograflarini?
...........
peki d80 ile 400d'nin fotograflarini karsilastirdiginda, neler dusunuyorsun gefung?

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 18:53 - İp: 86.***.**0.120