caday
caday (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 450 D Nikon D60 D80 :c

fotograf çekmeye yeni başlamış biri olarak kursa gidiyorum fotograf makinası alıcağım ve tabikide iyi birr makina olsun istiyorum çok karar sızım 3 hafta içinde alıcağım canon cu olanlar 450d diyip tavsiyeler veriyolar nikoncu yeni başlıyo sun d60 al ama eniyisi d80 diyorlar o kadar kafam karıştıki inanamazsınız

Tarih: 2 Mart 2009, 00:44 - İp: 88.***.**4.247
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Simdi cikarim ama mutlaka donuste detayli okuyup cevap yazacagim .Sadece grafiklere bakmaya vaktim oldu .



 

Tarih: 8 Mart 2009, 22:43 - İp: 96.***.**9.175
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Olur tabi, zaten noise karşılaştırmayla ilgili sadece bu grafikler var. Diğer sayfalarda D90 ın diğer makinelerle fotoğraf kalite kıyaslamalarını görürsün. O ayrı bir mesele.

 

Tarih: 8 Mart 2009, 22:45 - İp: 85.***.**2.29
caday
caday (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşalr şimdilik cann 450d alıyorum gibi sonra değiştieme imkanım var bu arada sizlerin kullandığınız makinalar nedir acaba

 

Tarih: 9 Mart 2009, 03:02 - İp: 88.***.**4.247
bmadran
bmadran (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili caday,
450D istiyorsan hiç durma al. Gerisini boşver. Fotoğraf makinası sadece bir alettir. Fazlası değil. İnsan para verirken en iyisi olsun istiyor elbette ama asıl önemli olan sensin. Aldığın makinadaki ekstra 2megapiksel hiç bir zaman senin fotoğraflarını daha güzel yapmayacak ya da daha az noise olduğu için sergilenmeyecek fotoğrafların.

Bundan 100 sene önce de inanılmaz ilkel tekniklerle muhteşem fotoğraflar çekilmiştir. Demek ki önemli olan makine değil, göz, beyin.

Eğer yabancı dilin varsa şu yazıyı okumanı tavsiye ederim: http://kenrockwell.com/tech/notcamera.htm

 

Tarih: 9 Mart 2009, 03:39 - İp: 88.***.**9.27
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon'culara hic bir konuda bulasmamam gerektigini biliyordum ; o yuzden cok dikkatli davranmaya , Canon'u kotulememeye ( hatta daha iyidir demeye ) calistim ,defalarca konumun sadece CMOS ve CCD oldugunu belirttim - nafile ...

Ama once , arada kaynamadan Ozge71'e cevap vereyim - dikkate almadigimiz sanilmasin .

Evet , maalesef kullandigimiz makinalari testlere bakarak almak zorundayiz . Zira bir magazada alacaginiz makinanin elimizde tutarak , gorup deneyebileceginiz ozellikleri belki 10-20 tanedir ...O da lutfedip makinayi sarjli biraktilarsa . Hadi uzerine baska zoom takip denediniz - 3 inch ekranda ne gormeyi umuyorsunuz ? Makinanin iyi cekip cekmedigini tipine bakip mi anlayacaksiniz ? Malum kimse , " al hocam su D700'u ..soyle 2-3 gun bir dene test et ,icine sinsin - begenirsen alirsin " demiyor . Hadi kullanicilara soralim desek , hic biri makinasina toz konduramadigindan eksik yonleri dile getirmiyor .

Halbuki bir testte o makinanin sayfalara sigmayan yuzlerce ozelligini , menulerinde neler oldugunu okuyorsunuz ,kapasitelerini goruyorsunuz . Yuzbinlerce dolarlik test aletleriyle yapilan hassas olcumleri , gozunuzun goremeyecegi detaylari okuyorsunuz , diger kullanicilarin deneyimlerini,fikirlerini paylasiyorsunuz .

Evet , o yuzden , rahmetli Sabanci'yi da anarak diyecegim , " Once OKUUMAAAK ....... OKUUMAAKKK......OKUUUMAAAK ! "

Peki okuyup da illa en iyiyi mi almak zorundasiniz ?? - HAYIR .... Ama makinanizin hangi yonde kuvvetli , hangisinde zayif oldugunuzu bilmekte bir sakinca yok . Sonra gidin , icinizden ne gelirse onu alin . ....Benim gibi ...

Okudugum tum testlerde Canon d450 , D80'den iyi sonuc almisti . Ustune ilave Canon'da Liveview filan gibi bir dolu ilave ozellik vardi . Ama yillarin olusturdugu Nikon sevgisiyle ve tutuculuguyla , bu ara gecis donemi ( DSLR'ye alisma ) icin D80'i tercih ettim . Daha once de yazdim , icinde belki 20-30 yil kalinacak bir sisteme giriyorsunuz , lenslere-flashlara yatirim yapiyorsunuz .Su an aldiginiz makina onemli olmakla birlikte , ayni markanin ust siniflarindaki performanslar da onemli .

Bu arada meraktan Nikon'un neden 2000'li yillar basindan beri DSLR'de bu kadar geri kaldigini , bundan sonraki gelisme planlarini/hedeflerini de arastirdim . Canon'a gecmenin gereksiz olacagini gordum ( eski lensleri de unutmayalim ) ...Nikon da zaten yapmis oldugu yonetim/hedef/strateji degisiklikleri ve son 1-2 yilda cikardigi makinalar ile bu konuda tekrar #1 olmaya adayligini gosterdi ... ( Bu da ayri konu ama Canoncularla tartisilabilecek bir sey degil

Ozetle diyecegim Sayin Ozge71 , testleri okuyup bilgilenin - ister alin ister almayin ...

Bu yazi cok uzadi - asil konumuza ayri bir yazida cevap verip insanlari baymamayim .

 

Tarih: 9 Mart 2009, 03:47 - İp: 96.***.**9.175
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

paperman, ben canoncu degilim, t_yaman hiç degil.
kendi adıma konusursam hiçbirzaman ozellikle bir markayı onermedim.
kişinin ihtiyaclarını gozettim, misal kişi 2 makine arasında kaldıysa artısı eksisini hesaba katıp tavsiye verdim, kişi hiç bilgiye sahıp degilse kullanım amacına ve seviyesine en uygun aleti tavsiye etmeye calıstım..

bir nikon sever olabilirsin,ve bunu alenende soyleyebilirsin, birileride canoncu pentaxcı sonyci olabilir.
misal kendine makine alırken sayılan artıları gormezden gelir kalbinin sesini dinleyip bir nikon alabilirsin.. makinenle mutlusundur ve en iyi makinede odur zaten..
kullanmaktan zevk aldıgın makine.
ancak burada kendine alısveriş yapmıyorsun, bunu hesaba katman gerek.
ben nikon seviyorum kardeşim diye birisine, bazı eksileri gormezden gelip tavsiye vermek, o kişinin harcadıgı paranın sorumlusu olmaktır,vebal altına girmektir.

iki makinenin karsılastırmasında nikon tarafında bulunup onun artılarını gostermek baskadır, birisine 2000 lira harcayacaksan benım fanatizmime ortak ol demek baskadır.

herkesin yapması gereken, kişinin ihtiyacı ve seviyesini anlamaya calısıp, ilerideki durumuda goze alıp tavsiye vermesidir.
------------------------------------------------


 

Tarih: 9 Mart 2009, 05:29 - İp: 78.***.**7.42
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gaijin ,

Bir zahmet yolladigim 4-5 yazidan birinde bulup bana gosterir misin D80'i tavsiye edip , 450D almayin dedigim yeri ?? En az 3 defa 450 D daha iyidir demisimdir herhalde ... 4. defadir yaziyorum - burada sadece CMOS /CCD sensor-High Iso Noise iliskisi tartisiyorum diye ....Diger Iso Noise degerlerini bile degil yani ...


Gelelim su testlere .... Once benimkinden baslayalim .

Ben muhendisim , dolayisiyla yorumlardan cok teknik detaylardaki rakama bakarim . Yorum yazana gore degisir , rakamlar degismez .

Burda grubunun tum Avrupa'da bilmem kac tane satan dergisini almisim . Icinde bir test var . Size yolladim - 10 kusur makinenin High ISO Noise degerleri var ... 450 D cok iyi cikmamis . Bu arada dergide ayri bir 450D testi var , diger tum konularda iyi cikmis , yine baska bir yerde D80'den iyi oldugu ayri bir kiyaslamada belirtilmis .

Dergideki her sey dogru - ama benim bahsettigim ISO testi yanlis , tarafli , vs. ...Nikon Noise reduction'i onu duzeltmeyi secmis de Canon resim detay/kalitesini bozmamak icin bu ise girismemis ...Hem nasil olurmus da Sony 200 , 450D'den iyi olurmus ???

Olmus kardesim iste ... Sizin akliniza bunlar geliyor da isi fotograf makinalari test etmek olan yuzbinlerce dolarlik ekipmani olan labaratuarlarin , dergi yazarlarinin aklina gelmiyor ...Yanlis yorumluyorlar filan. Nikon'un fazla duzeltmesini hesaba katmamislar v.s. ...

Bu dergilere ayni sayida ilan veren Canon , Sony " hop kardesim - no'oluyor ?? Bu ne yanli , ne yanlis yorum demez mi " , ilanini kesmez mi ?

Hadi bunu gectik , tarafli bu dergi ...

T- yaman'inkine gelelim ...... Su sizin icin en inandirici olana ...Oncelikle anlamadigim bir sey var bu grafiklerde ....3 grafik var , her ucunde de D90 , 450 D'nin altinda gurultu seviyesinde .

Benim icin rakamlar konusur - konu burada bitti ...Gerisi yorum.

Sitede yapilan yorum su : "The D90 does a very ......... too much detail - its performance is essentially identical to the class-leading 450D all the way up to ISO 1600." Ozetlersek , d90 Performansi , sinif birincisi 450 D'ye neredeyse esit diye yorumlanmis ..

Yanlis mi gordum diye tekrar bakiyorum ....3 tane grafik var . Ucunde de yesil cizgi D90 , gri cizgi 450D'nin (bayagi ) altinda ... Cikarilabilecek tek sonuc , D90'in High Iso Noise'unun daha dusuk olmasi ... Adamlar demis ikisi esit diye ...Bu yorum tarafsiz oluyor . D80 ile bir sey yazmadigi icin o konuda bir sey diyemiyorum .

Buyrun bir test daha - arayinca buldum ....

http://www.photozone.de/dslr_reviews/395_canon_eos_450d?start=5[/URL]

http://www.photozone.de/dslr_reviews/395_canon_eos_450d?start=5

Photozone diye makina ve yuzlerce lens testinin oldugu bir site . Lens alanlara tavsiye ederim . Testin 6.sayfasi ....

Degerlendirme : Makina HIGHLY RECOMMENDED - COK IYI .450D'nin topu topu 2 kotu yonunu bulabilmisler . Bir tanesi :

cons : quite noisy images @ ISO 1600> ....ISO 1600 cok gurultulu

Low Iso Noise : 5 yildiz
Med Iso Noise : 4 yildiz
High Iso Noise : 2.5 yildiz ....

Yani makinada hersey dort dortluk , ama High Iso Noise'a takilinmis ....

--------------------

Neyi tartisiyoruz - HIGH ISO NOISE ..............


-------------------------------

Cok kisa bana sorulan diger konular :

D90 kalitesi : Hic umurumda degil , videosu olan fotograf makinasindan ne beklenir ki? .

Liveview : Hic umurumda degil ...Egilip burkulup makro hic cekmem . Onun disinda u poz dogru mu diye liveview kullanacak vaktim varsa , resmi cekip/donup/kotuyse tekrar cekecek zaten vaktim vardir .

---------------
Bu arada yukaridaki testte D450'nin 2 zayif yonunu mu bulmuslar demistik ?? Unutmusum , ikincisi de su :

sub-optimal Live-view mode - yani Optimum alti Liveview

--------------

T-Yaman ....Sana olsa daha farkli yazabilirdim herhalde ...Gaijin yuklenince tarzim degisti biraz

 

Tarih: 9 Mart 2009, 07:01 - İp: 96.***.**9.175
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Paperman
Yok yanlış anlama kimsenin kimseye yüklendiği yok. Ben de mühendisim, seni anlıyorum rakamlarla konuşmak istiyorsun ancak baksettiğimiz konu görsel bir konu, rakamlar her zaman geçerli değil. Daha önce de belirttiğim gibi, bir makinenin iso performansı, fotoğraftaki detayları yok etmeden ne kadar grensiz fotoğraf verebilmesi ile alakaladır. Dpreview bu konuda bence en iyi testi yapıyor, kaldı ki bu konudaki en popüller site. Ancak meseleye teknik olarak bakarsak, zaten CCd nin CMOS dan daha az noise üretmesi imkansız, güç tüketimleri farklı bir kere.

Sitede yapilan yorum su : "The D90 does a very ......... too much detail - its performance is essentially identical to the class-leading 450D all the way up to ISO 1600." Ozetlersek , d90 Performansi , sinif birincisi 450 D'ye neredeyse esit diye yorumlanmis ..

Evet aynen dedğin gibi, D90, noise konusunda sınıfının lideri 450D ile aynı peformansı vermiş. D90 CMOS sensör kullanır. Biz burada D80 ya da 450D değil CMOS ya da CCD konuşuyoruz. Ama scan edip verdiğin testler için teşekkürler, bunu hiç görmemiştim. O derginin taraflı olmasından ziyade gürültü test mantığında bir sorun olabilir. Dediğim gibi, bir imajı noise ninja gibi bir programlar grensiz hale getirirsin ama detay kalmaz. Nikon gren temizleme de detayları biraz götürüyor, bir zamanlar astroloji fotoğraflarının Nikon D300 le çekilmemesi gerektiğini gösteren bir test vardı, sebep, grenleri yok etmek için zayıf yıldızların arada yok olmasıydı. Şimdi arasam da bulamam o testi ama bu sitede linkini vermiştim bir ara.

Ancak bana Canoncu dedin ya, bak bunu yapmayacaktın işte . Ben Pentax kullanıcısıyım, ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Pentax kullanmasam tercihim Nikon olurdu. Burada CCD ve CMOS gren özellikleri üzerine tartıştık. Fena da olmadı.
Saygılar

#t_yaman' tarafından 09.03.2009 17:48:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Mart 2009, 13:44 - İp: 85.***.**2.29
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

T_Yaman , once ozur dileyeyim seni Canon kullanicisi yaptigim icin - yazmissin da ustelik... Sitede 7-8 aydir varim ama duzenli olarak girmeye son zamanlarda basladim ; kisileri yeni yeni taniyorum .

Asahi Pentax'ci ( sahi ne oldu Asahi kismina ? ) olduguna gore senin makina tutkun benden daha fazladir . Nikon'u kendini sadece fotograf ve optige adamis olmasindan dolayi da severim .Bu konuda asil takdir edilecek tabi ki Pentax - fotokopi /ofis elektronigi ,printer TV, muzik sistemi vs aletler ureten devlerle mucadele ettigi icin .. Sanirim Pentax'a bagliligi da bu sagliyor . Bunu beceremeyen bir dolu SLR ureticisi yok olup gitti bilirsin.

Konu ne olursa olsun , her yazismada insan ( hosuna gitse de - gitmese de ) yeni seyler ogreniyor . Ben de sevindim her ikinizle olan alisverise....

 

Tarih: 9 Mart 2009, 17:57 - İp: 96.***.**9.175
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Bilmukabele Paperman, ben de memnun oldum.

Pentax ın Asahi kısmı kalmadı ya, Pentax ı Hoya satın aldı. Hoya, optik üreticilerinin ham camları satın aldığı bir firma. Tokina ve Kenko da aynı bünyede.

Hani demişsin ya 450D yerine Nikon tutkundan dolayı D80 almışsın, ben de olsam öyle yapardım. Bence bunda yanlış birşey yok, zaten ben de tavsiye ederken genelde diyorum ki, gövdeleri elinize alın, hangisine ısınıyorsanız onu alın. Kötü makina mı kaldı Allah aşkına, hepsi de süper. Görüşmek üzere.

 

Tarih: 9 Mart 2009, 18:27 - İp: 85.***.**2.29