caday
caday (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 450 D Nikon D60 D80 :c

fotograf çekmeye yeni başlamış biri olarak kursa gidiyorum fotograf makinası alıcağım ve tabikide iyi birr makina olsun istiyorum çok karar sızım 3 hafta içinde alıcağım canon cu olanlar 450d diyip tavsiyeler veriyolar nikoncu yeni başlıyo sun d60 al ama eniyisi d80 diyorlar o kadar kafam karıştıki inanamazsınız

Tarih: 2 Mart 2009, 00:44 - İp: 88.***.**4.247
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

gerçi slr kullanmıyorum ama d40 d60 ve eos 400d eos 450d incelemiştim makine alacağım sırada... bunları epeyde denedim.. benim ilk tercihim de 450d olmuştu (hala da niyetim var bu arada) .. bildiğim yanlış ise lütfen düzeltin; alacağınız gövdeye uyan objektif bulmak da gövde kadar önemli slr de -belki de daha da fazla-.. benim bildiğim kadarıyla d40 ve d60 da obfektifi otofokus motorlu almak zorundasınız çünkü bu makinelerin gövdesinde bu fonksiyon yok... bu da objektif alternatifinizi kısıtlıyor, bu özellik isteniyorsa tabi.. ve live wiev da yok ki benim gibi gözü fazla bozuk biri için bu tercih nedenidir bence..

 

Tarih: 7 Mart 2009, 23:23 - İp: 78.***.**1.26
caday
caday (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim arkadaşlar elime aldım hepsine teker teker baktım canon 450d daha rahat ve özellikleride iyi beyendim CANON 450D :D

 

Tarih: 7 Mart 2009, 23:43 - İp: 88.***.**4.247
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

CCD ve CMOS sensorler konularinda yazilanlari gorunce ben de uzun zamandir olan merakimi gidermek ve bilgilenmek icin biraz teknik sitelere daldim .

Her ikisinin de belki 20'ser tane avantaj ve dezavantaji var ( 15'ini anlamak icin optik/elektronik muhendis olmak lazim ) ama tum yazilarda belirtilen , sonucta belirgin bir kazananin olmadigi ( nispeten yeni yazilarda ). Her iki teknoloji de eksiklerini tamamlayarak birbirine iyice yaklasmis durumda .

CMOS , belirtildigi gibi daha az enerji harciyor ama aradaki fark son yillarda marjinale inmis vaziyette .

Bu arada ilginctir - ISO 1600 HIGH ISO NOISE testlerinde , CMOS sensorlu Canon 450D'nin 3 yildiz , CCD'li Nikon D80'in 5 yildiz aldigini hatirlatayim . ( Canon 40D de 3 yildizda kalmis - CHIP Foto-Video ) .

Bu D80 daha iyi mi demek ? Hayir , zira Canon'un da - kullaniciya gore degisen -ustun baska yonleri vardir mutlaka. Benim gibi aksam/az isikta cok resim ceken biri icin gurultu ne kadar onemli , Liveview o kadar onemsizken, baskasi icin tam tersi gecerli olabilir . Sadece bir makinanin tutusu , ayarlarin yerlesimi , menu kullanimi bile kisiye gore fark yaratabilir .

Fotogaf makinesi alirken dikkat edilecek gerek body,gerek lens ile ilgili bir dolu faktor varken,secimi sadece sensor tipine bakarak yapmak bence dogru degil . Araba alirken nasil sadece motoru iyi diye almiyorsak ....



 

Tarih: 8 Mart 2009, 10:30 - İp: 96.***.**9.175
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yıne bır hata var burada, 450d ile d80 i kıyaslarken d80ın tutarsız pozlama yaptıgı gercekgini es gecemezsiniz.
ayrıca noise konusunda d80in canondan hadi 450d yi gectik 40d den ıyı olmasına imkan dahi yok..
o aradaki farkın kapanması meselesine gelirsek kapanan fark cmos lehinedir ve ccdyi gecmiştir.
oyle olmasaydı nıkon bunca zaman sonra ve yapmayacagını acıkladıgı halde cmosa gecmezdi.

sadece motoruna bakarak araba almıyoruz burada,
elimizde iki araba var, butun ozellikleri hemen hemen aynı ve birinin motoru digerinden daha iyi, ustelik size hava yastıgı (canlı onızlemeye metafor olsun buda) sunuyor.
şimdi soyleyın daha iyi motorlu ve hava yastıklı arabayımı yoksa birebr aynı ama motoru daha zayıf ve hava yastıgı olmayan arabayımı alırsınız? ustelik daha fazla para vererek??????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Tarih: 8 Mart 2009, 14:51 - İp: 78.***.**7.42
caday
caday (üye)
İstanbul / Amatör

kafam gene karıştı 40d mi iyi

 

Tarih: 8 Mart 2009, 19:34 - İp: 88.***.**4.247
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kafa karısacak birsey yok her makineden daha iyi bir makine vardır, sizin kullanım amacınıza yeterli olan makine sizin icin en iyi makinedir...
boyle seylerle kafanızı karıtırmayın..

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=31099

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=33649


iki linkteki yazıları okuyun, amacınız fotograf cekmekse suanda bu uc makine içinde en iyi alternatif 450d, amacınız amiyane tabirle sidik yarıstırmaksa hiçbir makine sizi tatmin etmez, birileri cıkar ondanda iyisi var der..

siz 1000 liralık bir makine isinizi fazlasıyla gorup sizi fazlasıyla memnun edecekken bir bakarsınızki baskalarının ego yarısı yuzunden 3000 lira harcayıp fazladan hiçbirsey elde edememişsiniz.

bu saatten sonra kafanızı karıstırmayın, 450 d suanda bir kac yıl once profesyonellerin kullandıgı cogu makineden kat kat ileri teknolojiye sahıp bir makinedir, ve sizi fazlasıyla memnun edebilir..

 

Tarih: 8 Mart 2009, 19:42 - İp: 78.***.**7.42
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"yıne bır hata var burada, 450d ile d80 i kıyaslarken d80ın tutarsız pozlama yaptıgı gercegini es gecemezsiniz" ..... Hocam , dikkatli okusan zaten Nikon D80 daha iyidir demiyorum ; bir tek ISO1600 High Noise'da iyi olmasi , Nikon'u Canon'dan iyi yapmaz diyorum .

Test sonuclari CHIP Foto-Video (yabanci) dergisi Haz 2008 sayisindan. Inanmiyaniniz varsa scan edip yollayayim ( online var mi bilmem ) - dergi onumde . Tekrar hatirlatayim - 1600 ISO Hıgh Noise testi bu .... ISO 400 ve 800'deki filan degil .

Ornegi verme sebebim , Canon'un noise seviyesini gostermek degil ....Daha az enerji harcadigini bildigimiz CMOS sensorun , dediginizin aksine daha fazla noise vermesi ...SEnsorlerin teknik kiyaslamalarinda , birinin oburunden daha fazla noise verdigi konusunda bir sey goremedim . Zaten ayni sensoru kullanan SONY makinalarda gurultu hepsinden kotu - yani gurultu seviyesinde is sensorde degil -MAKINADA .

Benim sensor konusunda bilgim sadece netteki teknik raporlardan ( forum degil )- ne yaziyorsa onu soyluyorum. Haliyle herhangi birimizin TECRUBE ile sensor teknolojilerini bilmemiz mumkun degil . Isterseniz link de yollayayim . Dikkat edilmesi gereken yazilarin tarihi ...2008 yili sensor kiyaslamasini okuyor olabilirsiniz veya dikkat etmeyip tarihe bakmazsaniz 2003 yili kiyaslamasini da ... Ilk yillarda aradaki farklar daha fazla imis .

Bu arada , esit arabalari degil , esit SINIFTAki arabalari kiyasliyoruz . Dedigin gibi herseyleri ayni olsa , NikonD80'in pozlamasina takilmazdin...

Nikon'un bazi modellerde CMOS kullanma sebebinin de CMOS maliyetinin daha dusuk olmasi yazilmis . Belki de " yahu su aradaki sensor farkini da ortadan kaldiralim da insanlar bir tek sensor yuzunden baska makina almasin " demislerdir" ....

 

Tarih: 8 Mart 2009, 19:43 - İp: 96.***.**9.175
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

Valla ben kararımı verdim gibi.450d alacağım.
Hadi biraz da manevileşelim,güzelleşelim

Herkese iyi kandiller

 

Tarih: 8 Mart 2009, 19:54 - İp: 92.***.**4.67
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS450D/page19.asp



d60 imaj kalitesi bakımından d80den ileridedir.
siz düşünün gerisini.

 

Tarih: 8 Mart 2009, 20:28 - İp: 78.***.**7.42
caday
caday (üye)
İstanbul / Amatör

sizin şuanda kullandığınız makina nedir gaijin .....
tabiki bende öğle bakıyorum olaya ama makina alımında insanın kafası çok karışıyor sadece 3, 4 sene kullanıcağım bir makina aryişım....

 

Tarih: 8 Mart 2009, 21:33 - İp: 88.***.**4.247