erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Bükey Foto Güven Sorunu. (sorun Çözüldü)

Ben de bir çok arkadaş gibi DSLR almayı düşünen ve bu uğurda forumlara giren çıkan görüş sunan, görüş alan günlerini internette geçiren birisiyim.Takdir edersiniz ki DSLR almak için en az 1.500 YTL yi gözden çıkarmak lazım.Tabi ben de bu parayı çıkarttım.

Ordu da yaşıyorum.Burada her makineyi İstanbul' da olduğu gibi görüp deneme şansımız yok.Burada denediğim makineler Canon 350D ve Nikon D50.Tabi forumlardan takip ettiğim kadarıyla Pentax'ın K100D modeli çok övülen ve her yönden çok avantajlı olduğu söylenen bir makine.Ben de böyle olduğuna inanıyorum ve makineyi almayı düşünüyorum.
Bunun için dün Bükey Fotoğrafçılığı telefonla aradım.Telefonu tok ve sert sesli bir bey açtı.Kendisine Ordu' da yaşadığımı K100D yi almak istediğimi fakat makineyi almadan önce denemek istediğimi ve İstanbula gelme durumumun olmadığını söyledim.Ve bir öneri sundum.Bir teşhir makinesini Ordu'daki bayilerine gönderdikleri taktirde bütün kargo masraflarını üstleneceğimi beğenirsem makineyi alacağımı söyledim.Karşıdaki bey ben bunları söylerken son derece umursamaz ve önemsemez bir ses tonuyla ara ara: olmaz,hayır,yapamayız,hepsi kutulu gibi sözler söylüyordu.Hiç yardımcı olmadıklarını söylediğimde."Bu makineler peynir ekmek gibi satılıyor profesyoneller bile alıyor" gibi büyük bir distribütörden beklenmeyecek derecede ciddiyetsiz ve doyuruculuktan uzak sözler söyledi.Açıkçası bu konuşma Bükey Fotoğrafçılık üzerindeki güven duygularımı zedelemiştir.Bırakın Ordu'yu Samsun,Trabzon gibi büyük illerde bile K100D bulunmamaktadır.

Pentax çok eski bir marka.Fakat Türkiye'deki Dijital Fotoğraf Makinesi piyasasında Canonun ve Nikonun ezici bir şekilde büyük bir pazar payına sahip olduğu bir gerçek.Pentax'ın buradaki yer edinme mücadelesinde sadece İstanbul müşterisini düşünmüş olması beni şaşırtıyor.

Ve herkese bir çağrıda bulunuyorum.Bükey fotoğrafçılığa mail ya da telefon yoluyla baskı kurarak en azından belli merkezlere K100d olsun K10d olsun göndermesini isteyelim.

Herkese iyi günler.

-------------------------------------------------------

Herkese merhaba,

Az önce Bükey Fotoğrafçılığın forumdaki yanıtı üzerine Pentax Ordu bayisi Foto Işıkla telefonda görüştüm.Durumu anlattım ve görüşüp beni aramalarını söyledim.Tekrar aradıklarında görüştüklerini ve Bükey Fotoğrafçılığın makineyi bugün kargoya vereceğini, tahminen yarın ya da pazartesi ellerinde olacağını söylediler.Sorun çözülmüştür.
Bükey Fotoğrafçılıktan Sinan beyin cevabı gerçektende bir distribütörden beklediğim cevaptı.Kendisine konuya yaklaşımı ve sorumluluk anlayışından dolayı teşekkür ederim.

Herkese iyi günler.






#erndvc' tarafından 26.01.2007 15:58:08 tarihinde düzenlendi.


#erndvc' tarafından 26.01.2007 16:26:23 tarihinde düzenlendi.


#erndvc' tarafından 26.01.2007 16:27:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ocak 2007, 16:07 - İp: 212.***.**2.133
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar tekrar yazmak zorunda kaldım..
sorun şurada..Pentax ; nikon canon gibi satılan bir marka değil..özel müşterisi var..BEN AMERİKADAN aldım makinamı ve bulana kadar göbeğim çatladı..los angelos..lasvegasta bulamadım..(ritz camerave best buy dahil) daha sonra tesadüfen san fransiskoda buldum halen beklenilenin üzerinde talep olduğundan dünyaya makina yetiştiremiyorlar.
makina istanbuldada yok satıyor..çünki arz az..bukey yüklü miktar ısmarladı ama halen ellerinde az makina var..bunlara katlanamayan gider nikon vs alır yada pentax için fedakarlık yapar. saygılar.

#thegood' tarafından 26.01.2007 13:16:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 13:16 - İp: 213.***.**9.82
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Serbes sen Bursa da yaşıyor ve bu sıkıntıyı yaşıyorsun.Peki ya İzmirliler??

Burada ne Teknosa'larda ne de Yalçınlar'da ne de Foto Remzi'lerde ne de Bimeks'lerde Pentax satışı var.İnan İzmir'in en modern Alsancak semtindeki büyük fotoğrafçılarda Pentax satışı yok.
Olympus var,pentax yok.Olacak iş değil.

Bir arkadaş vardı İzmir'den pentax alan.O ya kargo ile teslim almıştı yada Konakdaki bir fotoğraf magazasından.
Ancak burada DSLR çeşit sayısı çok ama çok az.

İZMİR GİBİ BİR KENTE DSLR YATIRMINININ YAPILMAMASINI ANLAMIYORUM.SÖZDE TÜRKİYENİN EN MODERN KENTİ

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 13:18 - İp: 81.***.**6.125
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Tüketicinin bir ürünü almadan önce görmek istemesi bence onun en doğal hakkı. Fakat bulunduğunuz illerde ürün yoksa bunun sorumlusu mağazalardır. Yoksa Bükey fotoğrafçılık, talep gelmedikçe ürün gönderemezki, bunu yapabilmek için mafya olmak gerekir. . Ama telep gelen bir ilede ürün göndermiyoruz diyeceklerini sanmıyorum. Kim istemez ürününün satılmasını.

Kıvanç, Bükey fotoğrafçılığın elinde bir tane K10D vardı o da şimdi İzmir de, Adnan incelemesini yapıyor. İstanbuldaki o kadar basın yayın organına gönderilecek bir makine yok. bizler Mart ayına kadar beklemek zorundayız. Demekki şehir ayrımı diye birşey yok. Hatta kendinizi şanslı bile hisedebilirsin, hiç değilse Adnan la görüşüp makineyi inceleme şansınız var.



#xtolga' tarafından 30.01.2007 19:15:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 16:18 - İp: 212.***.**0.50
erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Herkese merhaba,

Az önce Bükey Fotoğrafçılığın forumdaki yanıtı üzerine Pentax Ordu bayisi Foto Işıkla telefonda görüştüm.Durumu anlattım ve görüşüp beni aramalarını söyledim.Tekrar aradıklarında görüştüklerini ve Bükey Fotoğrafçılığın makineyi bugün kargoya vereceğini, tahminen yarın ya da pazartesi ellerinde olacağını söylediler.Sorun çözülmüştür.

Bükey Fotoğrafçılıktan Sinan beyin cevabı gerçektende bir distribütörden beklediğim cevaptı.Kendisine konuya yaklaşımı ve sorumluluk anlayışından dolayı teşekkür ederim.

Herkese iyi günler.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 16:33 - İp: 88.***.**7.99
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

erndvc sornun çözülmesine senin adına çok sevindim.Arkadaşlar bende şu anda konyada ikamet etmkteyim geçenlerde konyadaki kipa alışveriş merkezine gittim orda yalçınların bir bayisi açılmış ben pentax da kararımı kıldım ama tabi tolga abininde dediği gibi müşterinin bir ürünü almadan önce görmek istemesi en doğal hakkıdır.ne diyordum kipadaki yalçınlar mağazasına girdim ve pentax yoktu orda bir iki model canon ve bir iki modelde nikon vardı(ilk gördüklerim)..daha sonra afranın altında olan sony bayisine girdim ordada sony alpha 100 ü sordum satıcı yokancak sipariş doğrultusunda getirebileceklerini söyledi.yani almak istersen gelir dedi.ama r1 vardı.bencede bu başlığın değişmesi lazım.pentax benim sorduğum hiçbir soruyu yanıtsız bırakmamıştır,ama umarım pentax türkiyedeki pazar ağını biraz daha genişletir.herkese iyi günler.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 16:41 - İp: 88.***.**2.161
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

İşte budur!
Başka bir getirici firma kırk dereden su getirmeden çözüm yaratmazdı.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 16:43 - İp: 81.***.**2.234
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Arkadaşlar aradığınız malzemeyi bulamamanızın sorumlusu bayiler yada mağazalar...

Tüketici elektroniği çok genişledi anadolu firmaları için her çeşiti elinde tutmak çok zor o sebeple ilgi hangi üründeyse doğal olarak ona yöneliyorlar. Canon Nikon piyasaya bu kadar hakimken pentax satmak çok zor olduğu için adamlarda korkak davranıyorlar. Bayileri sürekli rahatsız edin hani lafı da vardır "Bayinizden ısrarla isteyin!" ki adamlar bu mal satar deyip getirsinler, çoğu sizin kadar bilinçli değil...

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 16:47 - İp: 81.***.**2.234
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Birşeyi merak ediyorum. Bükey fotoya çuvaldız batırırken kendisine iğne batıran oldu mu acaba? Yani hepimiz yaptığımız işi kusursuz yapmak için elimizden gelen çabayı gösteriyor muyuz ki başkalarını, hele internet gibi çamur atsan izi kalmaya çok müsait bir ortamda bu kadar acımasızca eleştirme hakkını buluyoruz. Kimse üstüne alınmasın genel anlamda merak ettim sadece.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 16:50 - İp: 213.***.**5.242
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

xtolga söylediklerine aynen katılmakla beraber, son parafrafının altını çizmek istiyorum.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 16:52 - İp: 85.***.**4.249
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bukey Foto'nun yaptigi gercekten buyuk jest. Hani ayni konumda ben olsaydim ben de yaparmiydim bilmiyorum. Ayrica birazdan bahsini edecegim kisir donguyu kirmak acisindan buyuk ongoru. Kendilerini tebrik ederim.

-----------------------------

"Efenim halk bunu istiyor biz de istediklerini veriyoruz". Bu masali en cok medya, basin yayin dunyasinda anlatilir. Gorulen o ki sofistike mallarin satisi, pazarlamasinda da benzer masal donup duruyormus.

Sen adam gibi bir alternatif sundun mu ki halk onu da istesin.

Tamam anladik, halk marka bagimlisi, halk tembel yani dusunce tembeli, oturup ozelliklerini internetlerden arastirip ogrenmek gibi bir zahmete katlanmiyor cogunlukla, Canon-Nikon amblemini gorunce tav oluyor. Ayrica Turk halki "soyut dusunce" ozurludur, Doktora vizite ucretini oderken eli titrer, sonra gozunu kirpmadan oder ilacin parasini, esas kazigi esas o zaman yer, ama kasiliginda "somut" hap aliyor yaaaa, giki cikmaz. Sen bu halki tezgaha malini koymadan nasil ulasacaksin, nasil kiracaksin o marka bagimliligini ?

DSLR isteyen birine "optio" teklif etmek cehalet degildir de nedir? Ulan sen hic mi bilmezsin sattigin mali.

"Insalar iyi seylere kolay alisirlar" bilmiyormusun ki bir kere DSLR sattigin artik hep senin kapini asindiracak.

Iste gorudugunuz gibi tuketicisiyle, saticisiyla dusunce tembeli toplumda yasamanin sikintisini cekiyoruz. Toplum icinde ne aradigini bilen tuketici ile ne sattigini bilen saticinin orani o kadar dusukki, anca Istanbul gibi 11-12 milyonluk sehirde adam gibi bir piyasa olusturacak sayiya ulasabiliyorlar.

Iste yine bu sebeple daha kucuk sehirlerde Pentax bayiilerinin bunca eksik kalmalarinin vebali Bukey Foto'ya fatura edilemez.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 17:36 - İp: 88.***.**6.10