erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Bükey Foto Güven Sorunu. (sorun Çözüldü)

Ben de bir çok arkadaş gibi DSLR almayı düşünen ve bu uğurda forumlara giren çıkan görüş sunan, görüş alan günlerini internette geçiren birisiyim.Takdir edersiniz ki DSLR almak için en az 1.500 YTL yi gözden çıkarmak lazım.Tabi ben de bu parayı çıkarttım.

Ordu da yaşıyorum.Burada her makineyi İstanbul' da olduğu gibi görüp deneme şansımız yok.Burada denediğim makineler Canon 350D ve Nikon D50.Tabi forumlardan takip ettiğim kadarıyla Pentax'ın K100D modeli çok övülen ve her yönden çok avantajlı olduğu söylenen bir makine.Ben de böyle olduğuna inanıyorum ve makineyi almayı düşünüyorum.
Bunun için dün Bükey Fotoğrafçılığı telefonla aradım.Telefonu tok ve sert sesli bir bey açtı.Kendisine Ordu' da yaşadığımı K100D yi almak istediğimi fakat makineyi almadan önce denemek istediğimi ve İstanbula gelme durumumun olmadığını söyledim.Ve bir öneri sundum.Bir teşhir makinesini Ordu'daki bayilerine gönderdikleri taktirde bütün kargo masraflarını üstleneceğimi beğenirsem makineyi alacağımı söyledim.Karşıdaki bey ben bunları söylerken son derece umursamaz ve önemsemez bir ses tonuyla ara ara: olmaz,hayır,yapamayız,hepsi kutulu gibi sözler söylüyordu.Hiç yardımcı olmadıklarını söylediğimde."Bu makineler peynir ekmek gibi satılıyor profesyoneller bile alıyor" gibi büyük bir distribütörden beklenmeyecek derecede ciddiyetsiz ve doyuruculuktan uzak sözler söyledi.Açıkçası bu konuşma Bükey Fotoğrafçılık üzerindeki güven duygularımı zedelemiştir.Bırakın Ordu'yu Samsun,Trabzon gibi büyük illerde bile K100D bulunmamaktadır.

Pentax çok eski bir marka.Fakat Türkiye'deki Dijital Fotoğraf Makinesi piyasasında Canonun ve Nikonun ezici bir şekilde büyük bir pazar payına sahip olduğu bir gerçek.Pentax'ın buradaki yer edinme mücadelesinde sadece İstanbul müşterisini düşünmüş olması beni şaşırtıyor.

Ve herkese bir çağrıda bulunuyorum.Bükey fotoğrafçılığa mail ya da telefon yoluyla baskı kurarak en azından belli merkezlere K100d olsun K10d olsun göndermesini isteyelim.

Herkese iyi günler.

-------------------------------------------------------

Herkese merhaba,

Az önce Bükey Fotoğrafçılığın forumdaki yanıtı üzerine Pentax Ordu bayisi Foto Işıkla telefonda görüştüm.Durumu anlattım ve görüşüp beni aramalarını söyledim.Tekrar aradıklarında görüştüklerini ve Bükey Fotoğrafçılığın makineyi bugün kargoya vereceğini, tahminen yarın ya da pazartesi ellerinde olacağını söylediler.Sorun çözülmüştür.
Bükey Fotoğrafçılıktan Sinan beyin cevabı gerçektende bir distribütörden beklediğim cevaptı.Kendisine konuya yaklaşımı ve sorumluluk anlayışından dolayı teşekkür ederim.

Herkese iyi günler.






#erndvc' tarafından 26.01.2007 15:58:08 tarihinde düzenlendi.


#erndvc' tarafından 26.01.2007 16:26:23 tarihinde düzenlendi.


#erndvc' tarafından 26.01.2007 16:27:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ocak 2007, 16:07 - İp: 212.***.**2.133
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Bu yazıyı ilk okuduğumda yazarının bir ortaokul öğrencisi olabileceğini düşündüm Ancak kimlik bilgilerine bakınca 30 yaşında koca bir adamın olduğunu gördüm....
Bu yazı ciddiyetten uzak bir yazıdır...Ve yapılan çağrıda hiç hoş değildir...

Şimdi gelelim açıklmaya : Eğer siz Pentax makinesine karar kıldıysanız gider bir tane satın alırsınız. Eğer bulunduğunuz yerde bu makineyi bulamadıysanız bunun sorumlusu Bükey firması değildir
burayı tıklarsan eğer Orada pentaxın yetkili satıcılarının adresler var.Gidersin bu adresteki fotografçılardan birine bu makineyi sipariş edersin gelir.
Bunun için Bükey firmasını suçlamak yada mail bombardımanına tutmak gibi bir çağrıda bulunmanın yersizliği aşikardır.Senin sorunun Ordudaki fotografçılarladır..Bu malı onlardan temin edeceksin..

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 16:40 - İp: 88.***.**6.143
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Yazının tamamını okuduğumda bu görüşlere katılmak mümkün değil. Sonuç olarak K100D yi almaya karar vermişin, denemek için Orduya gönderin diyorsun. Bu bir tekliftir. Ama kabul görmedi diye Bükey Fotoğrafçılığı bu konuda suçlamak ta doğru değil.

Ayrıca ürün talebinde bir sıkıntı var. Pentax yoğun talep sonucu Japonyo dışına ürün zor yetiştiriyor. Bükey fotoğrafçılıkta ellerinde sınırlı olan K100D leri öncelikle İstanbul ve çevresine dağıtması normaldir. Biz K10D talebinde bulunduğumuzda Mart tan önce gelme ihtimalinin zor olduğunu söylediler. Ellerinde bir tane K10D vardı o da şuna Adnan da , incelmesini yapıyor.

Bence siz Bükey fotoğrafçılığı tekrar arayıp size en yakın nerden bulabileceğiniz öğrenin.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 16:52 - İp: 212.***.**0.50
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

burkay senin firmalarla direk ten temasın var bir kere de tüketiciyi haklı çıkaran savunan yazını okumadım,

sence su soz savunulabılırmı?

Bu makineler peynir ekmek gibi satılıyor profesyoneller bile alıyor"

havasını alsın o. başta adnan abi ve bir çok arkadaşın tavsiyesi üzerine bu makineler alınıyor.

şimdi bi iki bişi dicem yanlış olacak. neyse!!


o daha yavaş gelsin bakalım daha once uyanacaktı, daha ıst dl ds yapıp bugunde k100d k10d yapıp ta bu ısler olmuyor.

yavaş prolar pentax kullanıyor.

pro lar babalar gibi nikon ve canon kullanıyor...


 

Tarih: 25 Ocak 2007, 16:59 - İp: 85.***.**2.83
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Burada yazıları okuduğumda Tolga'nın yorumuna hak verdim.
Ancak telefondeki kişinin umursamaz bir tavır içinde bulunması(eğerki öyle ise) yanlış bir davranış olacağı kanaatindeyim.
Müşteriyi daha aydınlatıcı ve kibar bir dille uyarsaydı bükey(kesin konuşmuyorum-erndvc nickli arkadaşın anlattıklarını misal alarak),belki Sayın erndvc bu yazıyı yazma gereği duymayacaktı.
Ben hep önce müşteri derim.
erndvc bükey fotoğrafçılığa fazla tepki göstermiş.Fakat hiç mi haklı olduğu taraflar yok yazıda??

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 17:25 - İp: 81.***.**7.23
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

erndvc bu konu hakkında Bükey fotoğrafçılığa mail attınmı.
Mail atmadı isen en azından durumdan haberdar olmaları için yukarıda yazdığın yazıyı bir de mail yoluyla kendilerine ilet.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 17:31 - İp: 88.***.**1.43
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Kişilerin yanlışlarının ayıplarının firmalara fatura edilmesi yanlış bir düşünce tabi.

Bunu bizde yaşıyoruz kimi zaman,Teknik servis açısından olsun Satış departmanında olsun.Bazen insanları memnun etmenin çok zor olduğunu düşünüyorum.

Bencede bu durumda suçlu Bükey fotografçılık değil, bölgenizde bulunan Bayinin ürünü elinde bulundurmak istemeyişi ( para bağlamak istemez fotografçı,genelde al gülüm ver gülüm kesin satış olacaksa sipariş verir,istisnalar hariç.) ve size yanlış tutumda bulunan Satış bölümündeki arkadaştır.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 17:43 - İp: 85.***.**3.100
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

e0s un dediğide doğru, Bükey in oraya makine gönderebilmesi için Bayinin istemesi gerekecek. İşe bir de bu yönden de bakmak lazım.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 17:48 - İp: 212.***.**0.50
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

valla o kdar buyuk cirolar yapıp hala adam ordudayım diyor bir makinenın hesabı yapılıyorsa yazıklar olsun ole sırket sıstemıne...

sanki arkadaşın soyledıgı seyler ıle hıc karsılasmıyoruz beyler yapmayın firma temsilcilerin hepsi deyıl tabı malları talep gorunce ne hal ve durumlar ıcıne gırdıgını hepımız biliyoruz...

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 17:50 - İp: 85.***.**2.83
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Bükey fotoyu bende aramıştım.

Bursa ya hiç olmazsa teşhir için bir ürün göndermelerinin doğru olacağını belirtmiştim.

Bayi numarası vermişlerdi, oradan sipariş verip alabilirsiniz diye yanıtlamışlardı.

Aradığım bayi beni bir kaç kez oyalayıp arattıktan sonra en nihayet "ondan yok size optio verelim" gibi bir cevap vermişti.

Pentax distribitörü olarak Bükey fotonun Bursa gibi bir büyük kente en azından teşhir amaçlı bile olsa bir numune göndermemesi size doğal geliyor olabilir, ne yazık ki bana doğru bir yaklaşım gelmiyor. Sonuçta kendi ticari yaklaşımlarıdır, saygı duymak zorundayım. Lakin nasılsa satılıyor mantığı her zaman geçerli olmayabilir.


 

Tarih: 25 Ocak 2007, 18:12 - İp: 85.***.**5.28
shark 81
shark 81 (üye)
İstanbul / Firma

K100D ile ilgili karşılaştığınız sorunları üzüntüyle okuduk.

Firmamızda yaptığımız uzun araştırmalardan sonra öğrendik ki, sizinle telefonda görüşen elemanın bu konuda yetkili birisi olmadığını ve o anda yalnız olduğu için kendi kapasitesince sorularınıza elinden geldiği kadar cevap verdiğini öğrendik. Maalesef ki aradığınız anda büroda size düzgün bilgi verebilecek tüm yetkili kişiler toplantı halindeydiler. Ricamız lütfen Pentax yetkilisini istemenizdir.

Ordu'da Foto Işık arandı, arzu ettiğiniz anda hiçbir bağlantı olmadan bu modeli kendisine sizin tetkikiniz için yollıyacağımızı bildirdik.

Makinayı arzu ettiğiniz takdirde Foto Işık'a yollıyabiliriz. Alıp-almama kararı sizin takdirinizdir. Ancak şunu belirtmek isterizki tüm yetkili elemanlarımız müşterilerimize karşı son derece hassas ve en ince detaya kadar yardımcı olabilecek kişilerdir. Maalesef size ters bir rastlantı olmuş.

Herzaman yardımcı olabilme amacı ile, olanlardan tekrar üzüntü duyduğumuzu size bildirir, herzaman yardımcı olabilme amacı ile size iyi çalışmalar dileriz.

Bükey Fotoğraçılık

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 18:40 - İp: 85.***.**8.106