erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Bükey Foto Güven Sorunu. (sorun Çözüldü)

Ben de bir çok arkadaş gibi DSLR almayı düşünen ve bu uğurda forumlara giren çıkan görüş sunan, görüş alan günlerini internette geçiren birisiyim.Takdir edersiniz ki DSLR almak için en az 1.500 YTL yi gözden çıkarmak lazım.Tabi ben de bu parayı çıkarttım.

Ordu da yaşıyorum.Burada her makineyi İstanbul' da olduğu gibi görüp deneme şansımız yok.Burada denediğim makineler Canon 350D ve Nikon D50.Tabi forumlardan takip ettiğim kadarıyla Pentax'ın K100D modeli çok övülen ve her yönden çok avantajlı olduğu söylenen bir makine.Ben de böyle olduğuna inanıyorum ve makineyi almayı düşünüyorum.
Bunun için dün Bükey Fotoğrafçılığı telefonla aradım.Telefonu tok ve sert sesli bir bey açtı.Kendisine Ordu' da yaşadığımı K100D yi almak istediğimi fakat makineyi almadan önce denemek istediğimi ve İstanbula gelme durumumun olmadığını söyledim.Ve bir öneri sundum.Bir teşhir makinesini Ordu'daki bayilerine gönderdikleri taktirde bütün kargo masraflarını üstleneceğimi beğenirsem makineyi alacağımı söyledim.Karşıdaki bey ben bunları söylerken son derece umursamaz ve önemsemez bir ses tonuyla ara ara: olmaz,hayır,yapamayız,hepsi kutulu gibi sözler söylüyordu.Hiç yardımcı olmadıklarını söylediğimde."Bu makineler peynir ekmek gibi satılıyor profesyoneller bile alıyor" gibi büyük bir distribütörden beklenmeyecek derecede ciddiyetsiz ve doyuruculuktan uzak sözler söyledi.Açıkçası bu konuşma Bükey Fotoğrafçılık üzerindeki güven duygularımı zedelemiştir.Bırakın Ordu'yu Samsun,Trabzon gibi büyük illerde bile K100D bulunmamaktadır.

Pentax çok eski bir marka.Fakat Türkiye'deki Dijital Fotoğraf Makinesi piyasasında Canonun ve Nikonun ezici bir şekilde büyük bir pazar payına sahip olduğu bir gerçek.Pentax'ın buradaki yer edinme mücadelesinde sadece İstanbul müşterisini düşünmüş olması beni şaşırtıyor.

Ve herkese bir çağrıda bulunuyorum.Bükey fotoğrafçılığa mail ya da telefon yoluyla baskı kurarak en azından belli merkezlere K100d olsun K10d olsun göndermesini isteyelim.

Herkese iyi günler.

-------------------------------------------------------

Herkese merhaba,

Az önce Bükey Fotoğrafçılığın forumdaki yanıtı üzerine Pentax Ordu bayisi Foto Işıkla telefonda görüştüm.Durumu anlattım ve görüşüp beni aramalarını söyledim.Tekrar aradıklarında görüştüklerini ve Bükey Fotoğrafçılığın makineyi bugün kargoya vereceğini, tahminen yarın ya da pazartesi ellerinde olacağını söylediler.Sorun çözülmüştür.
Bükey Fotoğrafçılıktan Sinan beyin cevabı gerçektende bir distribütörden beklediğim cevaptı.Kendisine konuya yaklaşımı ve sorumluluk anlayışından dolayı teşekkür ederim.

Herkese iyi günler.






#erndvc' tarafından 26.01.2007 15:58:08 tarihinde düzenlendi.


#erndvc' tarafından 26.01.2007 16:26:23 tarihinde düzenlendi.


#erndvc' tarafından 26.01.2007 16:27:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ocak 2007, 16:07 - İp: 212.***.**2.133
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Türkiye de bu istediklerin henüz çok lüks erndvc.

Ama yine de Bükey Fotografçılık'ı hassasiyetinden dolayı kutluyorum.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 23:18 - İp: 85.***.**2.32
oyt
oyt (üye)
Yurtdışı / Amatör

Turkiyedeki satis temsilcisi sistemi (telefon ile) genellikle bu sekilde alayci sonuclanir. Yapilacak olan 1. O sahsin ismini almak 2. Genel mudurune bu sahsi bildirmek 3. Eger Genel mudurde umursamazsa dogrudan Hangi uluslararasi firma malini sagliyorsa onlara dogrudan distributor adiyla ve yasanan ornekle durumu bildirmek (satis temsilcisi, Gen. Mud. ismi dahil). Not: Bu 3 ornegi ve izlenecek yolu zaten telefonda ezici olarak firma yetkililerine ( bak ben cahil degilim izleyecegim yol budur) diye anlatirsaniz mucizevi bir sekilde isler hizlaniyor.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 01:35 - İp: 88.***.**8.190
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Haklısın oyt askerlkteki gibi "sinsile" yoluyla söyleme

Bu arada antalya'da da pentaxı göremedim..Yalçınlar mağazası var ama yalçınlar neden pentax satmaz?

Sitelerine girdim baktım tekrar her marka var ama pentaxı göremedim bi husümet mi var anlamadım ki

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 01:56 - İp: 88.***.**5.102
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Bendfe bu başlığın değiştirilmesini talep ediyorum

Bugüne kadar Bükey fotoğrafçılığa ne kadar mail attıysam hepsinde anında geri dönüp cevapladılar. Her telefon açışımda istediğim bilgilere uklaşabildim. K10D nin tanıtım toplantısında da Bükey fotoğtrafçılıktan Ali bey, Canan hanım ve Sinan bey la tanışma fırsatı buldum. Bükey fotoğrafçılık müşteri memnuyetine çok önem veren firmalardan biri. erndvc, arkadaşımızın talebinin de yerine getirilmesine sevindim.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 11:46 - İp: 212.***.**0.50
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar başlık değimeli tamam.. ancak bence endvc arkadaş tamamen haksız..bunu neden söyleyemiyoruz..test edecem diye makina gönderilirmi... tüketici hakkını abartmıyalım..araştırırsın alırsın..yada gelirsin istanbula test edersin..

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 11:58 - İp: 213.***.**9.82
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Konuyu baştan sona okudum. Bence de başlığın değişmesi uygun olur. Çünkü muhatap olunan firma gerçekten de bu sözleri belki de en az hakedenlerden biri. Müşteri ilişkileri çok iyi olan bir firma. Çok yakın bir zamanda başka bir firma ile ilgili bir sorunum olduğundan, onların yaklaşımı ile kıyaslanmaz bir yaklaşım. en azından onlar gibi ulaşılamaz ya da duyarsız değiller.
Tamer

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 12:01 - İp: 193.***.**2.10
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

ordu:110 000 nüfus
samsun:330 000 nüfus
trabzon:180 000 nüfus.

sadece karadeniz için durum bu.

bunun dışında ankara-izmir-istanbul dışında makineye ulaşmak çok zor.hatta istanbul dışında alabilen var mı bilmiyorum.

arkadaşlar türkiye istanbul dan ibaret değil. herkes bellemiş bir sirkeci tantanası aldı yürüyor. ben sirkeci nin nerede olduğunu bilmem.

''tüm zamanların en iyisi '' diye reklam yapmak kolay. ama tüm ülkeye, hadi olmadı belli merkezlere bayii ağı kurmak zor. yani neredeyse yarım milyon insanın yaşadığı samsun a 2 makine yollamak çok mu zor?

bayiinin talep etmesi lazım denmiş...anlamıyorum bunu, nüfusu 5000 le sınırlı olan kasabalarda 5-6 milyarlık televizyonlar, 10 milyarlık buzdolapları , 80 milyarlık arabalar var....bayiye giriyorsun, her şeyi inceleyip , görerek alıyorsun...adam 80 milyarlık arabayı test sürüşü için veriyor, daha ne olsun?

pentax için söylemiyorum, tüm markalar için söylüyorum. türkiye de fotoğraf işiyle uğraşan firmaların tümü yatıyor. karşılarında servet dökmeye, yurtdışı fiyatlarının 2 mislini dökmeye hazır müşteri var. ama ortada ürün yok. ya istanbula gideceksin ya da internetten alacaksın. hatta internette bile çok ama çok sınırlı dslr makineler.

yaklaşık bir aydır ND filtre arıyorum. yok. evet yok!şimdi 30 milyonluk filtre için istanbul a mı gideyim? isim verip tartışma başlatmayayım, büyük firmalara mail attım, ürün stokta var mı diye. cevap yok. telefon ettim , belli belirsiz yanıtlar.

anlaşılır şey değil, türkiye nin her yerinde sony nin 5 milyarlık televizyonu var, hatta JVC gibi ülkemiz için extreme markaların bile var. ama fotoğraf makinesi yok.
şaka değil gerçekten yok.

lütfen yanıt yazarken biraz makul olun. herkes istanbul da yaşamıyor. sonuçta bükey fotoğraf ya da erkayalar ya da başka bir firmanın merkezindeki insanların olağanüstü iyi niyeti çok kere yeterli olmuyor.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 12:14 - İp: 85.***.**1.127
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Nihayet bir kişi farklı yazdı...

Bursa da bu makina yok...

Hiç gelmedi...

Teşhir numune ne derseniz deyin bir tane millet incelesin görsün diye yollamak çok mu zor?

Yalçınlar şakır şakır 400d d70 vb satar...

Çok kişi k100d sordu ama bir şey diyemedik dedi yalçınlar çalışanı...

Ben pentax bayini aradım. KUMRU FOTO.(Numarasını Bükey foto verdi)

k100d yok optio verelim dediler...

2 milyonluk kent...

Çıkalı aylar oldu biz hala makinayı göremedik...

İyi niyetli olabilirler...

Ama ticari açıdan "nasılsa istanbulda satarız, hele buralar bitsin oralara da artanları yollarız" mantığı nereye kadar geçerli?

1.5-2 milyar para vermekten bahsediyoruz.

Kim sadece resmini gördüğü ürünü satın alır ki?

Herkes demiyor mu "elinize alın, bakın, içiniz ısınacak mı " diye...

Şimdi neden "görmeye gerek yok, araştırın isteyin alın yada
olmadı istanbula gidin" diyorsunuz...

Neyse ya...

Firma böyle uygun görmüş, yolları açık olsun...

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 12:23 - İp: 85.***.**8.197
yrguner
yrguner (üye)
İzmir / Amatör

k100d mi yurtdışından getirdim.bunu onlara attığım ilk mailde belirtmiştim.bir kaç mail attım hepsine hemen cevap yazdılar.Türkçe kullanım kılavuzu istedim sağolsun Canan Hanım yolladı.Fiyat listesi istedim yolladılar.ne rica ettiysem yaptılar.hem de hepsini hemen yaptılar.maillerime aynı gün içinde cevap verdiler.yani ben onlardan bir şey bile almamama rağmen benle ilgilendiler.

ayrıca bilmiyorum diğer firmalar ne yapıyor ama Bükey fotoğrafçılık makinemi yurtdışından almama rağmen servis sağlıyor.ben maille sormuştum.

yani Bükey Fotoğrafçılık gerçekten müşteri memnuniyetini yüksek tutmaya çalışan bir firma.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 12:58 - İp: 88.***.**0.10
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Arkadaşlar Ben Penta bilgisayar bayisiyim ve Penta bilgisayar pek çok ürünün (hp - sony optik ürünleri - benq) getirici firmasıdır.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Bayi istemedikten sonra getirici firma bayilere ürün yollamaz... zaten elindeki stok bu tür bir dağıtıma uygun değildir. Tüm türkiyede ki bütün bayilere bedelsiz olarak bir tane mıncık mıncık olacak teşhir makinesi gönderemezsiniz

Mesela Arçelik bayileri malı arçelikten satın alıp koyarlar mağazalarına yani Arçelik onlara satın diye mal göndermez...

burada getirici firmaya gereksiz yere yüklenmişsiniz...

Eğer Ordu'da, Bursa'da Pentax yoksa bu orada bulunan pentax bayiisinin sorunundur. Pentaxı ülkemize getiren firmanın değil... Eğer Yalçınlar "ooo Canon, Nikon Fahiş fiyata peynir ekmek gibi gidiyo deli gibi kar kalıyo bana da ne satıcam üç kuruş paraya Pentax'ı" diyorsa buda marka beyinli insanların sorunudur...

#muratsen' tarafından 26.01.2007 13:14:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 13:11 - İp: 81.***.**2.234