erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Bükey Foto Güven Sorunu. (sorun Çözüldü)

Ben de bir çok arkadaş gibi DSLR almayı düşünen ve bu uğurda forumlara giren çıkan görüş sunan, görüş alan günlerini internette geçiren birisiyim.Takdir edersiniz ki DSLR almak için en az 1.500 YTL yi gözden çıkarmak lazım.Tabi ben de bu parayı çıkarttım.

Ordu da yaşıyorum.Burada her makineyi İstanbul' da olduğu gibi görüp deneme şansımız yok.Burada denediğim makineler Canon 350D ve Nikon D50.Tabi forumlardan takip ettiğim kadarıyla Pentax'ın K100D modeli çok övülen ve her yönden çok avantajlı olduğu söylenen bir makine.Ben de böyle olduğuna inanıyorum ve makineyi almayı düşünüyorum.
Bunun için dün Bükey Fotoğrafçılığı telefonla aradım.Telefonu tok ve sert sesli bir bey açtı.Kendisine Ordu' da yaşadığımı K100D yi almak istediğimi fakat makineyi almadan önce denemek istediğimi ve İstanbula gelme durumumun olmadığını söyledim.Ve bir öneri sundum.Bir teşhir makinesini Ordu'daki bayilerine gönderdikleri taktirde bütün kargo masraflarını üstleneceğimi beğenirsem makineyi alacağımı söyledim.Karşıdaki bey ben bunları söylerken son derece umursamaz ve önemsemez bir ses tonuyla ara ara: olmaz,hayır,yapamayız,hepsi kutulu gibi sözler söylüyordu.Hiç yardımcı olmadıklarını söylediğimde."Bu makineler peynir ekmek gibi satılıyor profesyoneller bile alıyor" gibi büyük bir distribütörden beklenmeyecek derecede ciddiyetsiz ve doyuruculuktan uzak sözler söyledi.Açıkçası bu konuşma Bükey Fotoğrafçılık üzerindeki güven duygularımı zedelemiştir.Bırakın Ordu'yu Samsun,Trabzon gibi büyük illerde bile K100D bulunmamaktadır.

Pentax çok eski bir marka.Fakat Türkiye'deki Dijital Fotoğraf Makinesi piyasasında Canonun ve Nikonun ezici bir şekilde büyük bir pazar payına sahip olduğu bir gerçek.Pentax'ın buradaki yer edinme mücadelesinde sadece İstanbul müşterisini düşünmüş olması beni şaşırtıyor.

Ve herkese bir çağrıda bulunuyorum.Bükey fotoğrafçılığa mail ya da telefon yoluyla baskı kurarak en azından belli merkezlere K100d olsun K10d olsun göndermesini isteyelim.

Herkese iyi günler.

-------------------------------------------------------

Herkese merhaba,

Az önce Bükey Fotoğrafçılığın forumdaki yanıtı üzerine Pentax Ordu bayisi Foto Işıkla telefonda görüştüm.Durumu anlattım ve görüşüp beni aramalarını söyledim.Tekrar aradıklarında görüştüklerini ve Bükey Fotoğrafçılığın makineyi bugün kargoya vereceğini, tahminen yarın ya da pazartesi ellerinde olacağını söylediler.Sorun çözülmüştür.
Bükey Fotoğrafçılıktan Sinan beyin cevabı gerçektende bir distribütörden beklediğim cevaptı.Kendisine konuya yaklaşımı ve sorumluluk anlayışından dolayı teşekkür ederim.

Herkese iyi günler.






#erndvc' tarafından 26.01.2007 15:58:08 tarihinde düzenlendi.


#erndvc' tarafından 26.01.2007 16:26:23 tarihinde düzenlendi.


#erndvc' tarafından 26.01.2007 16:27:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ocak 2007, 16:07 - İp: 212.***.**2.133
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

hayır efendim ole bedava mal satmak yok...

bulunduracaklar kardeşim para verıyorsunuz...

hakkınızı arayın....ne yani görmedenmi alacaksın

o goruntusu soft diye beyenmediğimiz(bazılarının tabi)

CANON spot dan aldığım bir 430ex flaş için, ilgili arkadaş olmadıgı ıcın not bıraktım servise ıkı gun aradı benı...

ve BİLGİLENDİRİP SORUNU ÇÖZDÜ BEYLER UYUMAYALM LÜTFEN...





 

Tarih: 25 Ocak 2007, 18:40 - İp: 85.***.**2.83
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Sorun, Bükey fotoğrafçılığın güven sorunu değil, sadece erndvc yetkili biri ile görüşemesi. Görüldüğü gibi sorun hallodu.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 19:05 - İp: 88.***.**4.57
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Bükey Fotoğrafçılık her zaman müşterinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi, kendilerini tebrik ediyorum!

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 20:49 - İp: 85.***.**6.234
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bireylerin hareketlerini ne topluma mal etmek nede bu ornekte oldugu gibi firmaya maletmek dogru degil..
bir firma elinde talebi karsılayacak urun yoksa ve gelen bir talep yoksa bir bayiye zorla makina yollamaz..nikon canon heryerde var diyorsunuz,tabiki var bunlar makina alacagım dıye yola cıkan en cahıl adamın bile ilk baktıgı makinalar ve talebi var..arz talep ilişkisi onemlidir..ticaret bu arkadaslar..bunu bukey fotografcılıgın ayı9bı olarak gormek gostermek cok yanlıs...bunca savundunuz,mesela yarın birisi canon servisindeki elemanın tavrını begenmese buraya konu acsa canonun saygısızlıgı diye buna ne cevap vereceksiniz???

TİCARET ARZ VE TALEBE GORE YON ALIR..TALEP GELMEZSE NEDEN ORAYA BİR URUN YOLLANSIN?? ERNDVC NİN YASADIGI BİR TALİHSİZLİKTİR VE ACIKLAMASIDA YAPILMIŞ MUHATABI TARAFINDAN,PEKİ BU BUKEY FOTOGRAFCILIGIN,PENTAXIN,SUCUMU??? DEGİL..BIRAZ DAHA SAKIN DUSUNMEK GEREKİYOR SANIRIM..

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 20:58 - İp: 81.***.**9.26
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Bir kere Pentax bayii ile Pentax yetkili satıcısı arasındaki ayırımı iyi yapmak lazım. Tahminimce bulunduğunuz ildeki satıcı Pentax yetkili satıcısıdır. Muhtemelen başka markaları da satıyordur. Böyle olunca da ticari düşünüp sürümü olmayan bir ürünü stoğunda bulundurmaktan kaçınması normaldir. Eğer Pentax bayii olsa yani sadece Pentax ürünlerini satsa şikayetiniz haklılık kazanır. Bence bu olayda Bükey fotoğrafçılık gereğinden fazla duyarlılık göstermiştir. Çok şanslısınız. Bu talep, atıyorum Hakkari'de yaşayan birisinin "Burada Yataş marka yatak yok,veya Mercedes otomobil yok bana bir tane göndersinler beğenirsem alırım" demesiyle aynıdır. Bu tip sorunlar küçük illerde yaşamanın handikaplarıdır. Zaten bu tip ayrıcalıkları olmasa niye katlanalım ki İstanbul'da yaşamaya.

#bitpire' tarafından 25.01.2007 21:58:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 21:55 - İp: 86.***.**5.126
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Bence burdaki başlık değişmeli.Bükey fotorafçılık kadar müşterisinin üzerine titreyen bir firma daha görmedim çok samimiyim bu konuda.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 22:00 - İp: 88.***.**4.158
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

evet katılıyorum. sonuçta makina bulunabilir ya da bulunamaz. doğru bir şekilde çözümlenmiş sorun.

Ama başlık olarak bakınca, sanki daha farklı bir konuymuş gibi zannedilebiliyor.

P.S. Buradan Bükey Foto'ya sesleniyorum Bursa'da ne Yalçınlar'da ne de Foto Kumru'da pentax d-slr olmaması gerçekten beni üzüyor. Yalçınlar ile konuştuğumda, birkaç kişinin Pentax sorduğunu ama ellerinde olmadığını söylediler...

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 22:08 - İp: 85.***.**2.153
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba;
Konuya diger bir yönden bakmak istiyorum..
..deneme çekimi yapmak bence doğru bir yalaşım değil.
ilk kes dsrl kullanacak kişi pozlama bilgisi ve kullanım kılavuzu bilgisi ne kadar..açıp review ları okuması daha doğru..
burada karar makinanın iyiliği değil...karar pentax seçimi yapmalımı yapmamalımı..sürüm,ikinci el,objektif desteği. teknik servisi.. vs..vs
ben pentaxı önce tüm review ları okudum ve makinayı aldım..güzel çıkmayan fotolar benim hatamdır kabul ederim..sigma ciddi lens desteği yapıyor ve makinalar geldkçe talep arttıkça lens ve diğer yedek parçalar da gelecek..bukey fotoda bu fırsatı değerlendirip k10d ile gelen havayı iyi kullanmalı..saygılar

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 22:26 - İp: 85.***.**1.16
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Bende başlığın değiştirilmesi taraftarıyım, her ne kadar fotoğraf işine yeni yeni gönül versekte bizde ticaretin içindeyiz ve buna benzer olaylara çok sık şahit oluyoruz. Bükey fotoğrafçılık müşteri memnuniyetini 1. sırada tutan ender firmalardan biridir bunu bizzat görerek tecrübe ettim, haa bu tatsız olayda Bükey'in hiçmi suçu yok var tabiiki eğer telefona çıkan kişi yetkisiz biriyse müşteriyle bu şekilde konuşma, olumlu veya olumsuz müşteriye cevap verme yönlendirme yetkisini nerden buluyor. Eğer müşteri terbiye sınırları içinde, hakaret etmeden, ahlak kurallarının dışına çıkmadan mantıksız veya imkansız bir talep veya istektede bulunsa uygun bir lisanı dille isteği reddedilir.
Bugüne kadar en az 50 defa Bükey'le telefonla görüştüm böyle tatsız bir olaya kesinlikle şahit olmadım.
Kaldıki Sinan bey gerekli cevabı vermiş.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 22:55 - İp: 85.***.**7.212
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sayın shark 81.
Biz üyeleri bu konuda bilgilendirdiğiniz için,daha önemlisi bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi,bir firmanın müşteriye karşı nasıl davranması gerektiğinin güzel bir örneği olduğunuz için size ve sizin üzerinizden Bükey fotoğrafçılık çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Anlayış ve saygı çerçevesinde uzlaşılmayacak bir yol göremiyorum,aynen sizden gelen iyi bir başlangıç adımı gibi.

Saygılar.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 23:16 - İp: 85.***.**0.117