blumavi
blumavi (üye)
Malatya / Amatör

Profesörler Buraya... !

Merhaba.

Benim için bir makinenin fotoğraf çekim kalitesi kadar, video çekim kalitesi de önemlidir. Sırf bu yüzden birçok makine kullandım; değiştirdim: "Pretec 3A30; Sony DSC H-1; Canon S-3 IS" ve son olarak "Panasonic Lumix FZ-30"

Ya makineler hakkında artık o kadar çok şey biliyorum ki... Teyzeoğlunda, Sony R-1 var. Onu da kullandım. Burada anlayamadığım bir şey var. Burada herkes kendi fantazisini yazıyor.

SLR kullanan biri (makinelerden gerçekten anlayan ve benimle, bilgi yönünden başa-baş boy ölçüşebilecek biri) çıksın; bana-özelime mesaj atsın; şu SLR denen makinelerin nimetlerini bi saysın. Saysın da, ben de göriiim?

Bu konuda sürekli, dergileri takip ediyorum. Daha geçen gün, bir derginin verdiği CD'yi inceledim. Dergi, aynı tarzda, 15 farklı (marka) makineyi incelemiş. 15 makineyle, aynı uzaklıktan makineyi sabitleyerek, aynı ayarlarda, aynı açıdan, aynı objeye odaklanarak fotoğraflar çekmiş. Fotoğrafları incelemeden önce, kendi kendime tahminde bulundum: "Şu makine daha iyidir." diye. Sonra, tüm fotoğrafları detaylarıyla incelediğimde, çok alakasız bir makinenin / megapixel-i diğerlerinden düşük bir makinenin, diğerlerinden kat kat iyi olduğunu gördüm; çok şaşırdım. Dergi editörü de o makineye en yüksek değerlendirme puanı vermiş.

Dün fotoğrafçıdayım. Bir adam, yurtışından Canon EOS 350D almış. Almış fakat makinenin tam olarak ne işe yaradığını bilmiyor. Öğrenmek için de fotoğrafçıya gelmiş. İşte, buradaki çoğu kişi de aynı düşüncede...

Bana göre makine bir güçtür.

Bir makine çok iyi fotoğraf çekebiliyorsa (titreme olmaksızın -yani, noise), iyi optik zoom-a sahipse, iyi video çekebiliyorsa, makineyi (gerekli aparatıyla, su altında da kullanabiliyorsan), makinenin LCD ekranı işlevselse, makine, iyi makro çekebiliyorsa ve gece çekimi de iyiyse... bundan öte bir şey var mı? Yani, bunun üzerine, elinizdeki makineyi bana övebilir misiniz daha?

Buradaki çoğu kişi, daha, makinelerin video çekim özelliğini bilmiyor.

Arkadaşlar, bunca kızmamın nedeni, buradaki kişileri kendi fantazilerinizle, yanlış bilgilendiriyorsunuz. Evet, gerçek anlamda yardımcı olanlar var. Ama lütfen bir konuda bilmiyorsanız susun.

Dedim ya yazın bana. Yine buradaki çoğu kişi, yüksek ISO'ya takmış. Güya, makine yüksek ISO değerine sahip olunca, iyi bir makine oluyormuş... Bunları nereden öğrendiniz ya...?

Tarih: 22 Temmuz 2006, 03:32 - İp: 81.***.**6.161
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba hnlacin kardeş burada kimse kimseyi sınava tabi tutmuyor hangi dergiden okudun bilmiyorum ama bu bilgiler sana ait deyil bir yerden kopya yapmışsın kusura bakma burada bu forumda herkesin yazdıgını senin gibi yanlış yazsalar bile nedemek istedigini anlayıp nekadar bilgin oldugunu bildigindenmi yoksa birinden duydugunumu söylüyor anlaya bilecek meslekdaşlarımızın oldugunu unutma seninkisi tereciye tere satmaya döndü.geçenlerde bir dügün çekiyorum orada gencin birisi bana neden bu kameraları gezdirme zahmetinde bulunuyorsunuz dedi bende neyle çekelim dedim cebinden bir telefon çıkardı n....66 00 bundan birtane al hem resmini çek hem kameranı dedi sen ne iş yapıyorsun dedim thşörtlere resim baskısı yapıyorum dedi kendinden o kadar emin konuştuki belli oluyordu telefonun kitapçıgını okudugu bende benim bu telefonu alacak kadar param yok ancak bu kamerayı alabildim dedim. fotografçılar genelde teknolojiyi takip etmek zorundadırlar aksi halde batarız biz o makinaların çıktıgı zaman almak zorundayız sizingibi fiyatın düşmesini bekleyemeyiz.bir makina ya fotograf makinasıdır yada kameradır ikisinide iyi yapıyor diyen yalan söyler
ne demekistedigimi anlamışsındır herhalde kolay gelsin kardeşim.

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 16:58 - İp: 85.***.**2.6
memo2274
memo2274 (üye)
Edirne / Amatör

coookkk geçmiş bi cvp oluyor ama; sayın cevap veren arkadaşlarım, hiç bir şey bilmeyip herşeyi karıştırırak laf kalabalığı yapan arkadasımıza bir şeyleri anlatmak için ne kadar istekli oldugunuzu görüyor ve takdir de ediyorum... ancak adamı gördük... sabit fikirli biri, anlattıklarınızada itibar etmeyerek küçük düşürücü ifadelerle konusuyor... Yormayın, nasılsa bu sitede onu haklı bulacak 1 kişi bile yoktur.. sitede bilen yada öğrenen kişilerle paylaşım yapıyoruz. Slr-like yada compact bir makine ile başlangıç seviyesi bile olsa bir dslr kıyaslanamaz değilmi ? bunlar farklı şeyler )
bırakın o anı fotosu çeksin arada video ya donsün, yazıcıda bassın yapsın bişiler... ışığınız daim olsun.

 

Tarih: 13 Haziran 2009, 14:02 - İp: 212.***.**3.172
hightech
hightech (üye)
İstanbul / Meraklı

Pröfösörler tatile çıkmış bu ara gelemiyorlasrmış.

 

Tarih: 25 Haziran 2009, 21:34 - İp: 85.***.**3.22
redcoral
redcoral (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba lar,
Yazım Hnlacin arkadaşımıza teknik bir cvp diil sadece genel bir değerlendirmedir.
SLR makinayla yeni tanışmış, teknik bilgisi henüz menülerdeki P-AV-TV-M-A DEP çekim modlarını anlamaya çalışan biri olarak karşınızdayım. 5 sene orta dereceli kompact makina kullanımından sonra sınırlı bir bütceyle CANON EOS 350 D sahibi oldum (1 ay önce). Beni buna iten şey ise yapmış olduğum gezilerde bir manzarayla karşılaştığımda AHH çekmemdi. Bir prof makinam olsada şu anı gördüğüm gibi değil istediğim gibi ölümsüzleştirsem isteğiydi.
Ve PİŞMAN oldum. Evet bu pişmanlık neden daha önce sınırlrımı zorlayıpda bu aileye bu kadar geç katıldığımla alakalı bir pişmanlık. Çok güzel fotoğraflar çektiğim için diil. Sadece keşfetme ve doğru pozu yakalayana kadar geçirmiş olduğum süre aralağında; beni iş stresinden, sıkıntılarımdan, düşünmek istemediğim seylerden uzaklaştırması.
Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor.
Elimizdeki telefonla, kumandayla, bilgisayarla tek tuşla istediğimiz heşeye ulaşıyor, tembeleşiyoruz.
Sanat dalı olarak görülen fotoğrafıda bırakın tek tuşa indirmeyelim .
Kendimizden biŞiler katalım hayata.
En azından sanata saygı gösterelim.
Beyzboll sopasıyla bilardo oynamaya çalışmalım.
Zira ben Ara GÜLER ustanın elinde beyzbol sopası göreceğimi hiçmi hiç zannetmiyorum.
(İnşallah yakın zamanda teknik konularla ilgili nacizane bilgilerimide paylaşacağım zamanla yakındır .

SAYGILAR

 

Tarih: 26 Haziran 2009, 01:17 - İp: 78.***.**2.97
dragci
dragci (üye)
Zonguldak / Meraklı

konu açılalı çok olmuş ama bende bir şey yazmak istedim.

"Ya makineler hakkında artık o kadar çok şey biliyorum ki..." demiş konuyu açan arkadaş.

ve kendine güldürmeyi başarmış.

bende diyorum ki:

senin kadar çok şey bileceğime (!), şimdiki gibi amatör kalmak isterim.

çünkü diğer satırlarda gerçekten senin gibi çok bilene (!) yakışmayacak kadar saçmalamışsın...

 

Tarih: 12 Temmuz 2009, 15:09 - İp: 78.***.**8.84