dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

Canon S2 Paylaşımları

Canon S2 makinesi olan arkadaşlar,

Bu makine ile ilgili bilgi paylaşmak isteyen ve/veya sorunu olan herkes burada toplansın bence. O forum senin bu forum benim diye deli divane gibi dolaşmaya da bir son verelim.

İlk soruyu da ben sorayım o halde
Manuel focus nasıl kullanılıyor? Mesela bazen AF ile bir konuyu makine netleyemiyor. Bu durumda MF ile kendimiz netleme yapabilir miyiz? Nasıl yapıcaz? Daha önce hiç DFM kullanmadığım için mazur görün lütfen.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Tarih: 13 Ekim 2005, 09:54 - İp: yok
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Video ile fotoğraf çekmek aynı şey değil, birinde hareketli görüntü çekiyorsun diğerinde sabit görüntü bu durumda çekim kuralları da değişiyor. ISO dan kastım da bashsettiğin 400 e kadar gelen menü.

 

Tarih: 23 Kasım 2005, 14:44 - İp: 212.***.**0.50
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

peki iso yu 400 e getirince karıncalanma olmayacakmı üstelik resim gereğinden fazla parlak ta olur diye biliyorum

 

Tarih: 23 Kasım 2005, 21:40 - İp: 85.***.**7.250
zaferseckinler
zaferseckinler (üye)
Bolu / Stüdyo Fotoğrafçısı

sevgili dadanagast arkadaşımızın r1 - 350d karşılaştırmasının tercümesini okuduktan sonra S2 manuel fokus işlemi nasıl oluyor bi bakayım dedim.bir de ne göreyim onu da burada anlatmış.bu emeğinin karşılığını nasıl bir övgüyle takdir edebiliriz bilemiyorum.enerjisinin ve hassasiyetinin devamını diliyorum.teşekkürler dadanagast.

 

Tarih: 22 Haziran 2006, 14:17 - İp: 212.***.**2.189
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

S2 ciler bu konuyu bırakmışlar sanırım ya da makinalarını sattılar

Ben de sonunda S2 mi aldım(vatandan 512lik kart ile 80? milyona).Ama sizlerin uzun zamandan beri bir yorum yazmıyor olmamanıza üzüldüm,herhalde diğer forumlara yönlenmemi istemezsiniz yoksa Sony h5 filan mı alsam

Ben makinamdan tipini sevmesem de şu 1 saat itibariyle memnunum ve manyaklığımdan mıdır cesaretimden midir Automatic mode kastı beni.Hemen M ye getirdim ve orayı kurcalamaya başladım.Şimdi bana söyleyebilir misiniz çekimi etkileyen 3-4 tane önemli faktörü :

Yanlışım var mı : Enstantene,Iso degeri,Bir de odak sanırım ?
Ve ben aslında makinada bu ayarlar ile uğrraşıyorum ama iso dışında neyin ne olduğunu iyi bilmiyorum,daha iyi çekimler için yardım.....

Bir de IS modlarının fotoğraf çeşitlerine göre avantajlarını kısaca anlatır mısınız,yani neyi nasıl çekeceğiz ? Çok mu genel oldu ne

Ben daha yeni aldım S2 yi aranıza geç katıldım ama tekrar canlandırabiliriz bu ruhu

Msnim: [email protected]
[>:D

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 14:56 - İp: 85.***.**5.130
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

Selam mavi_izci,

ve tabii ki diğer tüm arkadaşlara da selamlar. Çooook uzun zaman oldu forumla ilgilenmeyeli. Sebebine gelince inanın o kadar yoğun çalışıyorum ki internete hiç zaman ayıramadım. Herkesten özür diliyorum.

Gelelim senin sorularına. Aslında çok uzatmaya gerek yok çünkü bu sorularının hemen hemen tamamının cevabı forumun değişik yerlerinde var. Biraz arama yaparsan hepsinin cevabını bulabilirsin. Ben de makinemden çok memnunum. Ama fazla uğraşamıyorum. Şöyle doğaya çıkıp ta sırf fotoğraf çekmek varken biz işyerinde kalıp imalatı yapmayla uğraşıp duralım

Makinen hayırlı uğurlu olsun. İyi günlerde kullanman dileği ile...

 

Tarih: 16 Ocak 2007, 12:08 - İp: 88.***.**6.73
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

YA olacak iş değil hevesim kursağımda kaldı.

FARKETTİM ki (gece çekimlerinde) bir sorun var. F değerimi 8.0 ya da onun biraz dah aaltı bir değere getirdiğim zaman ekranda (lcd de ve bilgisayarda) ağ gibi bişi oluşuyor.Bu bir gren ya da karıncalanma değil. Örümcek ağına benzeyen bişey.Makinemi hemen götürücem vatan bilgisayara bir baksınlar.Ya makinamı kamptan önce vermezlerse

Sizde de daha önce böyle bir sorun oldu mu ? Benim için gece az ışıkta enstanteneyi 15 saniyeye getirip F ide 8.0 yapıp çeker misiniz sizde böyle bir şey oluşuacak mı?Gölge gölge örümcek ağı gibi bişi Lensime baktım temiz görünüyordu.Bir uzman arkadaş sensörden oalbileceğini söyledi...

KESTANE KEBAP ACELE CEVAP

 

Tarih: 19 Ocak 2007, 22:20 - İp: 85.***.**9.177
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

15 saniye ve f/8 ayarında sensör aşırı ışığa maruz kalmış ve aşırı ısınmış olabilir. Bence bir daha denemeyin. Normal çekimlerde bir sorun var mı?

 

Tarih: 20 Ocak 2007, 12:10 - İp: 88.***.**1.103
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Hayır baska ayarlarında öyle bir sorun yok.Makinayı yeni açtığımda da aynı şey oluyordu.Kesinlikle makinanın fabrika hatası ama bugün Vatan bilgisayrda yırtınmama rağmen makinayyı değiştirmediler İstanbul a yolladılar.Ne kadar sinirlendim anlatamam başıma ağrılar girdi.23 ünde 5 günlük kampa gidicektim neler çekicektim neler ama olmadı.

Çok bozuldu sinirlerim çok,zaten enstantene ve diyarfamı o kadar yüksek tutmak gece çekimine has deniyordum,benim hatamdan olacağını sanmıyorum 5-6 gündür kullanıyorum çünkü.Neyse bekleyecek ve külüstür eski makinemle doğada çekimler yapmaya çalışacağım.
Offf Bu Erkayalar da uzatır uzatır artık bir aydan önce vermez

 

Tarih: 20 Ocak 2007, 15:27 - İp: 85.***.**9.177
tetix
tetix (üye)
Isparta / Meraklı

bende yeni s2 aldım.arkadaşlar çektiğiniz foto ları koyabilirmisiniz.nasıl fotolaar.bende yeni öğreniyorum.

 

Tarih: 27 Ocak 2007, 22:19 - İp: 88.***.**2.5
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

Sevgili tetix,

Makinen hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanırsın inşaallah. Fotoğraflarla ilgili galeri bölümünden Canon S2 diye ararsan istemediğin! kadar fotoğraf örneği bulabilirsin. Bu makine oldukça yaygın kullanılan bir makine ve kullanan arkadaşlar da sağolsun udyarlı arkadaşlar olduğundan bol miktarda örnek fotoğraf siteye yollanıyor.

 

Tarih: 29 Ocak 2007, 09:25 - İp: 88.***.**7.146