fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Kültürel Miras Kategorisi

Kültürel miraslarımız kategorisine fotograf eklemek isteyen arkadaşlarımızın dikkatine.
Yeni açılan kategorimiz Osmanlı ve öncesi dönem her türlü kültürel mirasımızı sergilemek, belgelemek ve bir arşiv oluşturmak amacıyla açılmıştır.
Camiler kiliseler,hanlar, köprüler, heykeller, taş kabartmalar, kaleler, kuleler.... yaklaşık 100 yıldan eski olan her türlü kültür mirasımız uygundur.
BU kategoriye direk olarak fotograf şu aşamada yüklenenememektedir. Kategoriye uygun fotograflar şehir/mimari bölümünden taşınmaktadır.
Fotograf eklerken lütfen fotografın çekim tarihini ve eseri açıklayan kısa bilgi giriniz.
Herkes tarafından bilinmeyen, yaşadığınız yerin civarında mutlaka bir eski cami, çeşme .. vardır.
Tüm yurdumuza yayılmış binlerce üyesi olan bir siteyiz. Hepinizden katkı bekliyoruz.
Fotografınız bu kategoriye eklenmesi günlük fotograf ekleme hakkınızı etkilemez, tekrar fotograf ekleme hakkınız vardır.

Tarih: 28 Eylül 2007, 01:22 - İp: 81.***.**4.16
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Teşekkürler Sayın fdiker,sanırım bu piksel boyutuyla devam edeceğiz.Benim kendi adıma fotografların çalınmasından yana pek sorunum olmaz(zaten çok amatör çalışmalar) ama diğer profesyonel olarak çalışan arkadaşlarıda düşünmemiz gerekiyor tabiki.
Reklam olaylarına gelince ,her ne kadar gözümüzü yorsa da,bu reklamların sitenin geliri için gerekli olduğunu düşündüğümden daha fazla olmalı diye düşünüyorum.Bazı gelişmelerin yapılması parasal konulara dayanıyor tabiki.
Hatta ben bu kültürel miras kategorilerinin altlarına bile reklam alınabilinir diye hayal ediyorum.(o yöredeki pansiyon,otel,lokanta v.b. gibi.)
Önerilere açık olduğunuzu düşündüğüm için bir öneri de daha bulunmak istiyorum.
Bu kültürel mirasımız bir çoğumuzu heyecanlandırdı.(sitenin büyük bir kısmı ise hiç bakmıyor bile)
Böyle eserlerin fotograflarını paylaşmak gerçekten güzel ve yaralı.Bence ps de ayarlanmış diğer bazı fotolardan daha faydalı ve fotograf olayı ile daha çok ilgili.
Bu kategori gibi birde yeni kategori önerim var.Tarihi eserler kapsamında olmayan ama kültürel olarak değerli,turizm açısından değerli,seyahat kültürü için değerli bölgelerin,yörelerin ortak yer alacağı ( adı ne olur bilmiyorum ) bir gizlicennetler kategorisi olabilir.

mesela safranbolu,beypazarı,şirince,kaz dağları,cumalıkızık,olimpos,mardin ,alaçatı,yedigöller,ağva v.b. gibi onlarca yer bulabiliriz.Bu tip kategoriler fotograf ve gezi heyecanını birleştirip doruğa çıkarıyor.
Bu tip bir kategori nasıl olur?(aynı harita olayını burada d auygulayabiliriz?
fikirleriniz bekliyorum.teşekkürler.

#kad-ir' tarafından 20.10.2007 12:12:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 12:11 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

kültürel miras kategorisindeki fotolarımız için düzenleme yapacağımız edit butonu talebimizi tekrar hatırlatmak isterim.
Bazı imla hatalarını düzeltmek veya yeni bilgiler eklemek istiyorum.

 

Tarih: 1 Kasım 2007, 23:16 - İp: 85.***.**1.99
edizce
edizce (üye)
İstanbul / Meraklı

TÜM FOTOGRAFÇILARIMIZA DUYURULUR
Her türlü kültürel mirasımızın belgelenmesi, arşiv ve bu yönde kamu oyu oluşturulması amacı ile ödüllü yarışma ve sergi açılamaz mı? Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Ödül, sergi için mekan ve serginin büyük bir katılımcı protokolle açılması gibi.Fotograflarla ilgili uzman kadro ve bilir kişi heyetimiz mevcuttur. Daha önce engellilerle ilgili Türkiye genelinde büyük bir ödüllü resim yarışmasını İFSAK ile ortaklaşa sonuçlandırmıştık. Yarışme ve sergi kapsamlarını birlikte hazırlayabilir veya bu konuda önderlik yapacak üstadlarımızdan yardım isteyebiliriz. Tarih bizim için çok önemli.

 

Tarih: 6 Kasım 2007, 13:19 - İp: 85.***.**2.37
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Oldukça iyi bir fikir gibi.
Üzerinde biraz düşünelim. Az bilinen yerleri teşvik etmek lazım. Yoksa ortalık ayasofya fotografından geçilmez.

 

Tarih: 6 Kasım 2007, 22:34 - İp: 88.***.**3.94
edizce
edizce (üye)
İstanbul / Meraklı

Duyarlılığınıza çok teşekkürler ediyorum. Dernek olarak her türlü desteğe hazırız. Her türlü ekipman, teknik olarak donalımlı ofislerimiz, sekreteryamız da mevcut. İl Valilikleri'nden gerektiğinde desteklerde sağlayabiliriz.Bu yarışmadan mükemmel bir sonuç çıkmasını ve geleceğe önemli anlatımı olan eserler oluşturulmasını düşünüyoruz.Eserlerin sergisi bir dizi pek çok İl de sergilenmesi düşünülmektedir. www.bedd.org.tr web sitemizden Derneğim hakkında gerekli bilgileri alabilirsiniz. Gerekli halde danışmanlarımızla ön toplantı yapabilirsiniz. Herşeye hazırım. Saygılarımla.

 

Tarih: 6 Kasım 2007, 22:57 - İp: 85.***.**8.63
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Bu konuya gösterdiğiniz ilgi ve hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim.
Netfotografta açtığımız kültürel miraslarımız kategorisi henüz yeni. Sergi açabilecek yeterli kalitede fotograf henüz birikmedi. Bizde buradaki birikimlerin sonucunda bir sergi düşünüyorduk.
Ancak sözünü ettiğiniz bir yarışma ve buna bağlı bir gezici sergi çok yararlı olur ve kültürel miraslarımızın fotografçı gözü ile arşivlenmesine ivme kazandırır.
Belki her il için veya farklı eser türleri için yarışma düzenleyecek farklı kurumlarda olur. Genellikle büyük şehirlerde çok bilinen yapılar veya tatil yörelerindeki eserler fotograflanıyor.
Pencereyi genişletecek bir kaç fikir lazım.
Şehir dışındayım, İstanbula döndüğümde size bir mesaj atarım, mümkün olursa görüşüp konuşalım.

 

Tarih: 7 Kasım 2007, 02:39 - İp: 88.***.**3.94
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Galerideki yüklediğimiz bütün fotolar için edit fonksiyonu eklenmiş,çok çok teşekkürler.

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 23:51 - İp: 85.***.**2.22
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu kategori için halen direk yükleme yapamıyoruz.Ama fotograflar artık daha geç onaylandığı için normal galeriye foto ekleme yapmak için beklemek zorunda kalıyoruz.özellikle gece eklediğim için ikisi çakışıyor.ertesi güne sarkıyor.
Bu kategori için ne zaman direk yükleme yapacağız.


#kad-ir' tarafından 25.11.2007 00:52:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Kasım 2007, 00:50 - İp: 85.***.**3.238
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

merhaba, şehir mimari galerisine , urfa balıklı gölde çektiğim ve de altına burayla ilgili bilgilerin yazıldığı fotoğrafı ekledim geçenlerde. bu fotoğrafı "kültürel miraslarımız" galerisine nasıl aktarabilirm ?

 

Tarih: 26 Kasım 2007, 01:55 - İp: 88.***.**0.140
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

teşekkürler.

 

Tarih: 28 Kasım 2007, 19:01 - İp: 78.***.**5.9