paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kediler - Köpekler Kategorisi

Aranızda kızanlar olacaktır ama fotoğraf ekleme kategorilerinden KEDİLER & KÖPEKLER 'in kaldırılmasını öneriyorum

Evdeki kediyi , köpeği OLDUĞU GİBİ ( sanatsal / farklı ışıklarda ilginç kadrajlara sözüm yok ) çekmenin kusura bakılmasın ama ne çekene , ne izleyene faydası var . Her gün , bazen onlarca kedi-köpek fotoğrafı galeriyi dolduruyor .

Tam bir şeyler yazacak oluyorum - aklıma geliyor ki " Kediler - Köpekler " diye bir kategori var seçeneklerde . Eh haliyle , kategorisi bile olduğuna göre kimseye bu konuda eleştiri yapmam , kedi/köpek fotoğrafı eklemeyin arkadaşım demem doğru olmaz .

Gereksiz bir öneri gibi gözükebilir ama NF Galerisinde kaliteyi bir çıt yükseltmek için bir adımdır derim .... Amacım da o tür fotoğraflları çeken - acemi olduğunu bildiğimiz kişileri aşağılamak kesinlikle değil ; iddiasız / basit karelerle kaybedeceği vakti başka kadrajlara harcamalarını sağlamak .


Tarih: 28 Temmuz 2011, 20:21 - İp: 96.***.**4.180
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

kişisel görüşüm şudur ki netfoto hiç bir zaman profesyonel tarafa geçmeyecektir. ve hep böyle orta yolda gitmeye devam edecektir. ve yine açıkça söylüyorum kedi köpek kategorisi kaldırılsa bile yinede kedi köpek fotoları yüklenmeye devam edecektir. malesef

 

Tarih: 28 Temmuz 2011, 22:03 - İp: 78.***.**5.7
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Olsun Remi , en azından o zaman bir şeyler söyleyebilme hakkımız olur kibarca . "Kedi-Köpek" diye bir kategori olduğu sürece , fotoğrafçıların " madem böyle çekmeye/eklemeye değer bir kategori var , niye yüklemeyeyim " diye düşünmesi kaçınılmaz.

Önce "kedi-köpek" ve evcil hayvanlardan caydırırız arkadaşları , sonra aile/eş/dost/anı fotoğraflarından.... ( Benim icadım değil - ciddi fotoğraf sitelerinde kural )

Profosyonel tarafa geçmesin zaten NF , ama İLERİ seviyede de amatör fotoğrafların her geçen gün arttığı bir site olsun .

 

Tarih: 28 Temmuz 2011, 23:07 - İp: 96.***.**4.180
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

haklısınız hocam fazla kötümser olmamak lazım

benim asıl derdim insanlara fotoğrafın "sanatsal bir şey olduğu" bilincinin aşılanmasıdır. profesyonellikten kasıt para kazanmak anlaşılmamalı asla. eğer sanatsal biliçle çekilse süper olmasa bile vasat fotoğraflardan kurtuluruz. sizinde çabanız bu yönde zaten.

ben sitede bazı balıkların yada bazı konuların daha fazla ön plana çıkartılarak insanlarda sanat olgusunu aşaılamanın iyi fikir olacağını düşünüyorum. hangisi daha çok yorum almıştan ziyade hangisi gerçekten sanatsal/fotoğrafik açıdan iyi sorusu sorulmalı. bu bilinçaltına sokulmalı. bu yönde değişiklikler yapılmalı derim.

bir çocuk koşuyormuş. hatta birkaç çocuk koşuyormuş. sonra annesi .... çok iyi .. saniyede geldin yada kötü .. saniyede geldin demiş. biz olsak ahmetten iyi koştun boşver kaç saniyede koştuğunu deriz. o hesap biz birbirleriyle yarışandan ziyade iyi olamak için yarışanları çıkarmalıyız. en azından bu bilinci aşılayacak değişiklikler yapılabilir.

hiçbir değişimin hemen köklü olmadığı gibi netfotoda kuruluş yılı itibariyle bazı değişikliklere öncülük etmesi gerektiğini en azından bunun sitenin varlığının bir ispatı, duruşu, savunduğu şeyler'i olmalı. bu yönde çalışmalı. tabiiki hepsi birer öneri birer misyon. yapıp yapmamak serbest. benim savunduğum şey bunlardı. sizin yazınızın altına geliverdi olun o kadarlık

 

Tarih: 28 Temmuz 2011, 23:23 - İp: 78.***.**5.7
goksungokhan
goksungokhan (üye)
İçel / Amatör

Simdilik zor gibi gorunsede umarim herkesin istedigi kaliteli, gorsel ziyafet niteligi tasiyan fotograflarin paylasimi cogalir bu ortamda...
Ugur abi ben dusuncene nispeten katiliyorum, soyleki siz kategori olarak birtanesine takilmis olsanizda, bence her kategori altinda cok sayida sanatsal niteligi olmayan fotograflar mevcut.
Mevzu bence kategori degilde filtreden geciyormus gibi, bence bir filtreleme siztemi olmali. Uygun olmayan fotograflar yayinlanmamali ve kibar bir dille yayinlamak isteyen arkadasa -cok ozur dilerek belirtmeliyiz, fakat yayinlamak istediginiz fotograf site kriterlerlerimize uymuyor- gibi

Bu konuda bazi arkadaslarimiz kiziyor; -yeni baslayan bir arkadasin mucize cekimler yapmasini beklememek lazim bu yuzden onlarinda herturlu fotografi yayinlamalarina olanak saglanmali diyorlar.
Iyide arkadasim hangi birine hangi yorumu yazalim. Birde yorum alamayan arkadaslar kizip gidiyorlar, gecen bir arkadas neden bana yorum yapmiyorsunuz diye aciklama isteyip forumda konu acmis. Bir Ugur abi gunde 100 hatta istese 500 fotografa yorum yazar. Yazdigi yorumlar sonucunda eger fotografci arkadas ayni hatalari tekrarliyorsa paperman yeter be der! ama devam eder yorumlarina, fakat artik secici olmustur! haksiz miyim?

Kategori demisken, -hayvan vahsi- kategorisinde av kopegi var. Sahibine sorsak belki beniom kopegim cok vahsidir onun icin o kategoriye ekledim diyebilir Kus kategorisi var ama arkadasim hayvan vahsi kategorisine eklemis.
kelebek kategorisi var mesela oda ayni...

Umarim gerekli duzenlemeler yakin zamanda yapilir. Isigin bol olsun abi.

 

Tarih: 7 Ağustos 2011, 16:31 - İp: 41.***.**0.34
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Site yönetimi katılımı arttırmak / üyelere caydırıcı olmamak kaygısıyla haklı olarak bahsettiğin eleme işlemine girişmiyor . Fotoğraflarının yayınlanmadığını gören yeni/acemi üyeler , yeni tanıştıkları siteden bu sebeple soğuyabilir , tekrar girmeyebilirler ; bu da NF için istenilen bir durum değil tabi.

Yorumlarda mecburen seçici oluyorum . Genelde teknik sorun gördüğüm fotoğraflara yazıyorum ; onu yazarken de fotoğraf sahibinin fotoğrafa ilgili/hevesli olanlarını bir şekilde ayıklamaya çalışıyorum ( portfolyolara bile bakarım ) . Kedi/köpek/aile/arkadaş/anı fotoğrafları ekleyenlere , gayri ciddi bulduklarıma ve kompakt bas-çek makina ile çekilenlere yorum yapmıyorum.

NF galeride asıl iyileştirmenin , acemi ama gerçekten fotoğrafa meraklı olanların ayrı bir kategoriden fotoğraf eklemesinin ( mesela "teknik yorum isteyen acemi " altında ) sağlanması suretiyle olabileceğini düşünüyorum ; bir kaç defa da dile getirdim .

Bu sayede, ne benim gibi acemilere teknik yorum yapanlar "gerçek meraklıları " ayıklamaya gereksiz vakit harcarlar , ne de fotoğraf tekniği hiç umurunda olmayan / öylesine fotoğraf ekleyenlere yorum yapma gafletinde bulunurlar.
. ( Yazdığım yorumların belki yarısının o kadar dikkat etmeme rağmen boşa gittiğini biliyorum - o yorumu hiç kaale almayacak kişilere bilmeden yazdığım için )

 

Tarih: 9 Ağustos 2011, 08:31 - İp: 173.***.**2.110
goksungokhan
goksungokhan (üye)
İçel / Amatör

Iyide abi fotograf yayinlayan arkadaslar bu seferde yorum almadiklari icin girmiyorlar siteye... Yani ikiside katilimi etkiliyor bir sekilde.
Fakat teknik yorum isteyen acemi adi altinda bir kategori cok mantikli bir duzenleme olurdu.
Sizin secici olmanizi zaten yadirgayamam, sizin yerinizde baskasi olsa yorum yapmayi bile birakabilirdi tahminim!.
Ilginc olan ise bazi teknik sorunlar dile getiriliyor surekli ama icraat yok bende bunu anlamiyorum

 

Tarih: 18 Ağustos 2011, 23:09 - İp: 41.***.**0.34
ladysofia
ladysofia (üye)
İstanbul / Amatör

Benim kedim ve köpeğim var. 5 yaşımdan beri birçok kedi-köpekle içli dışlı büyüdüm. Kedi-köpek fotoğrafları için açılan bu kategoriyi ilk gördüğümde çok hoşuma gitti. Kesinlikle köpeğimin fotoğrafını eklemeliyim diye düşündüm. Ben köpeğimle beraber çalışıyorum resmen. Bundan bir yıl önce kullandığım Canın EOS 450D ile çektiğim fotoğraf karelerinde köpeğimi görmek beni mutlu ediyordu. Çünkü artık o da bu işten zevk almaya başladı. Poz vermeye, kamerayı görünce hareket etmemeye başladı, bunu hiperaktif oğlumun yapması ne demektir bana sorun. Bunu öğretebilmek, bir köpekle modelmiş gibi beraber çalışabilmek çok güzel bence. Vizörden gördüğünüz o mutlu gözlerin hatrı için bile, böyle bir kategori kalmalıdır. Gel gelelim yurt dışında 'Bebek ve Evcil Hayvan Fotoğrafçılığı' diye bir şey var. Hobi veyahut meslek, hiç farketmez. Sonuçta buna gönül veren fotoğraf sevdalıları bulunmakta. Tıpkı benim gibi.. Kaldırılsa da saygı duyarım. Ama madem böyle bir başlık açılmış, tabii ki kalmasından yanayım.

 

Tarih: 12 Eylül 2011, 15:53 - İp: 88.***.**5.57
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Daha önce de dediğim gibi fotoğrafın artistik bir yanı , öne çıkan bir özelliği / tekniği var ise , ne bileyim kaçırılmayacak bir enstantane ise , ışık çok farklı ise , vs . hiç bir itirazım yok . Böyle fotoğraflar da var zaten ; çok sıradışı bir kedi/köpek fotoğrafı çeksem ( mesela uçarken ) ben de eklerim . Sonuçta bir kalemin de fotoğrafını ekliyoruz farklı olduğunu düşünüyorsak , öne çıkan bir özelliği var ise.

Ama gidip sokakta yürüyen veya evinde balkonda yatan tekir kediyi olduğu gibi çekecek kadar tembel işine kaçılmamalı , flu veya yanlış pozlanmış olmasına rağmen NF'ye ekleyecek kadar çıta düşürülmemeli . Her gün 3-5 tane mutlaka öylesi oluyor .

Şahsi fikrim tabi ......

 

Tarih: 13 Eylül 2011, 02:50 - İp: 96.***.**4.180
ei421
ei421 (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafın artistik yanına bakacak olursak çoğu konuda maalesef düşünülmeden koyulan fotoğraflar var.. Bunun önüne geçilebilir mi bilmiyorum..

 

Tarih: 13 Eylül 2011, 09:21 - İp: 176.***.**4.214
ladysofia
ladysofia (üye)
İstanbul / Amatör

Paperman;

Evet bu konuda katıldığımı söyleyebilirim. Daha çok yeniyim gerçi ama, yorumlamak istersem o söylediğiniz cinsten olanları pas geçiyorum bazen. -Bu kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Pas geçtiklerim kötüdür demiyorum, aksine kusur bendedir. Çünkü teknik eksikliğini tam olarak göremediğimden, bilmediğim bir şeye de yorum yapamayacağım için geçiyorum.- Ve şunu da unutmalayalım ki, siteyi üye olmadan önce de uzun bir zaman takip eden biri olarak; tamamen profesyonellerin olmadığı bir yer olduğunu gördüm. Buna gönül vermiş, kendini geliştirmek isteyen yüzlerce insan var. Aa bakın yine kendi adıma konuştum. Bu yüzden yapılacak en güzel şey şudur bence;

Sonuçta o fotoğraflar yöneticilerin onayından geçip eklenmiş. Bazıları keyifle seyrediliyor biliyoruz. Yeterli olmadığı düşünülen fotoğraflarda müdehale etmeli, arkadaşımızın eksiğini görmesini sağlamalıyız diye düşünüyorum. Bu herkes için çok daha iyi olacaktır. Bakın görün o zaman, bırakın uçanı, konuşan köpek fotoğrafları çekilir. :D Doğru düzgün bir şekilde...

 

Tarih: 13 Eylül 2011, 09:45 - İp: 88.***.**5.57
  • 1