pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Raynox Lensler

Gelen malzemenin listesi:
1-Raynox süper macro conversion lens : dcr 250
2-Raynox süper macro conversion lens süper : msn 202
3-Raynox ultra macro conversion lens : msn 505
4-Raynox Macro /close up conversion lens : dcr 150

5-Raynox Süper telephoto conversion lens 2.2x : dcr-2020pro
6-Raynox diagonal fısh eye conversion lens : dcr fe180pro

Tüm bu lensleri denedim. Denemelerime ait pekçok fotoğraf çıktı ortaya özellikle makroları , makro fotoğraf bölümü altına koydum.
Ancak burada tam boylarınıda yavaş yavaş yayınlayacağım.
Merak ettiğiniz şeyleri sorarsanız cevaplarım. İşlerimin aşırı yoğunluğu nedeni ile şimdiye kadar fazla fotoğraf yüklemem mümkün olamadı.
Şimdi sırası ile lenslere başlayacağım. Yada eğer isterseniz her lensin ayrı bir konusu olsun. Nasıl uygun görürseniz.

Tarih: 31 Mayıs 2006, 20:09 - İp: 85.***.**5.24
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

9500 ile manuel odaklamayı kullanıyorum. Ayar yapmıyorum.BUnun yerine makinayı ileri geri götürüyorum.Bu çok daha pratik oluyor.
Makro modda çekmiyorum. Zoom sona kadar dayalı çekiyorum.Bİraz daha küçük olmasını istersem zoom u azaltıyorum.

Tarih: 4 Ağustos 2006, 23:52 - İp: 85.***.**5.216
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkürler pazarbey. bu avatarı sanki daha önce kullanmıştınız, değil mi? hatta yüze de sarı boyayla rötuş yapmıştınız sanki..başkasınınkiyle mi karıştırdım yoksa?

Tarih: 4 Ağustos 2006, 23:59 - İp: 85.***.**1.243
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ah murgur ah.Evet haklısın.Ama avatara o boyaları sitenin haylaz çocukları yapmıştı.
Keratalar.

Tarih: 5 Ağustos 2006, 00:00 - İp: 85.***.**5.216
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Pzarbey, avatarından aklıma geldi, 80'li yıllarda saçları geriye doğru tarama modası vardı, hatta benim ehliyetimdeki fotoğrafımda da saçlar aynen böyle. görenler bana hiç benzetemiyor. bir de tavuk g..ü denen saç stili vardı ki, sınıfımızdaki her erkek saçının arkasını o şekilde kestirmişti

Tarih: 6 Ağustos 2006, 23:43 - İp: 85.***.**9.48
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yav murgur gece vakti hiç güleceğim yoktu valla. Bu 90 ların fotoğrafı. O zaman ortadan ayırma modası vardı. Ama tavuk poposu modelinide biliyorum.BEn hiç yaptırmadım. BErbere her gidişimde yarları arkaları al, üstlerden taranacak kadar bırak derim. Hala öyle. Sanırım yakında çoluk çocuğun maskarası olacağız.

Tarih: 6 Ağustos 2006, 23:48 - İp: 85.***.**5.216
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Yaz bitti bu Raynox'lar hala Türkiye'ye gelecek. Sorun dövizin oynamasıysa, fiyatlar dövize endekslensin o zaman, veya taksit yapılmaz da peşin satılır, bir an önce çözüm bulmak lazım.

Tarih: 6 Ağustos 2006, 23:59 - İp: 85.***.**9.48
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 7 Ağustos 2006, 00:00 - İp: 85.***.**5.216
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar fuji raynoxları maalesef ithal edemedi. Kaldı.
Ben lensleri gönderdim.
Eğer piyasadan tamin imkanı olan varsa sadece dcr 150 ve 250 yi tavsiye ederim.
Özellikle dcr 150 çok kullanışlı ve kaliteli.Her makinayada uyuyor.

Tarih: 20 Kasım 2006, 23:03 - İp: 85.***.**1.182
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Pazarbey usta bende fujinin getireceğini aklım kesmediği için dcr-250'yi dışardan getirttim çok güzel bi lens dediğin gibi alan derinliği çok az ve Canon S3 ile kullanımı biraz zor ama bence o zorluğa katlanmaya değer kesinlikle tavsiye ederim özellikle Panasonic cihazlarda oldukça iyi sonuçlar veriyor dpreview sitesinde panasonic forumda FZ30-50 TZ1 vs.. ile çekilen resimleri gördüm gerçekten hayran kaldım mükemmele yakın sonuç.

Tarih: 21 Kasım 2006, 08:24 - İp: 81.***.**4.31
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İsteyen ve ilgilenenler için dcr-150 ve dcr-250 lensler gittigidiyorda açık artırmada arkadaşlar. Bilginiz olsun

Tarih: 21 Kasım 2006, 16:58 - İp: 81.***.**9.145