pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Raynox Lensler

Gelen malzemenin listesi:
1-Raynox süper macro conversion lens : dcr 250
2-Raynox süper macro conversion lens süper : msn 202
3-Raynox ultra macro conversion lens : msn 505
4-Raynox Macro /close up conversion lens : dcr 150

5-Raynox Süper telephoto conversion lens 2.2x : dcr-2020pro
6-Raynox diagonal fısh eye conversion lens : dcr fe180pro

Tüm bu lensleri denedim. Denemelerime ait pekçok fotoğraf çıktı ortaya özellikle makroları , makro fotoğraf bölümü altına koydum.
Ancak burada tam boylarınıda yavaş yavaş yayınlayacağım.
Merak ettiğiniz şeyleri sorarsanız cevaplarım. İşlerimin aşırı yoğunluğu nedeni ile şimdiye kadar fazla fotoğraf yüklemem mümkün olamadı.
Şimdi sırası ile lenslere başlayacağım. Yada eğer isterseniz her lensin ayrı bir konusu olsun. Nasıl uygun görürseniz.

Tarih: 31 Mayıs 2006, 20:09 - İp: 85.***.**5.24
palax
palax (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey çalışmalrınız için çok teşekkürler.
Fotolarda çok önemli problemler gözükmüyor gördüğüm
kadarıyla.

Tarih: 5 Haziran 2006, 11:09 - İp: 81.***.**6.243
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey selam.Son iki linkde verdiğiniz fotoğrafları açıp inceledim.Yakınlaştırma derecesi iyi fakat 2.2x kullanıldığında kenarlardaki bozulmalar artıyor.Çekeceğimiz görüntüyü ortaya alacaksak kullanılabilir bunun dışında kullanışsız.

Tarih: 5 Haziran 2006, 12:31 - İp: 85.***.**4.124
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Telekonverterle ilgili bunu bende hep söyledim zaten. Bu akşam bir göle gidiyorum.Ordada kuşları çekeceğim. Bakılım netice nasıl.

Tarih: 5 Haziran 2006, 12:49 - İp: 85.***.**1.113
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sonuçta raynox 2.2x telekonverterin canon s2 nin 1.5 telekonverteri ile hemen hemen aynı sonuçları verdiğini düşünüyorum. 9500 sahipleri için olabileceği gibi bayka 58 mm uyumlu makinalar ve adaptörü ile diğer makinalarada uyuyor. DEvasa yapısı nedeni ile çok etkileyici oluyor. Ancak kenarlarda bozulma olduğu ortada. Lakin zaten telekonverter kullananların kuş vb canlılar çekeceğini düşünürsek bunlar zaten ortaya toplanıyor.
Karar sizin.
Bundan sonra raynox dcr 250 süper makroya başlıyacağım.

Tarih: 7 Haziran 2006, 00:08 - İp: 85.***.**3.107
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

Merhaba Pazarbey,
Minik misafirimizin teşriflerini beklediğimiz için biliyorsun DSLR hayallerim suya düşmüştü
Hal böyleyken bari tele dönüştürücü alayım dedim ve forumda dolanırken testini gördüm, yani büyük adamsın iyi denk geldi... Benim 5.8x'lik P880'ime uygun bir partner arıyorum anlayacağın. Sonuçlar olumlu olursa makro dönüştürücüyü de düşünebiliriz. İşinin arasına bu testleri sıkıştırdığın için teşekkürler. (Fiyatlar ve alınabilecek yerler hakkında da bilgi edinirsen çok iyi olur.)
Kolay gelsin...

Tarih: 7 Haziran 2006, 00:51 - İp: 195.***.**2.66
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

Bu arada şu linki incelermisin:

http://www.lensmateonline.com/newsite/S2tele.html

En altta 2.2x & S2 IS ile çekilen fotoğrafta bu bileşimden iyi bir sonuç alınamadığı yazılı...

Tarih: 7 Haziran 2006, 01:16 - İp: 195.***.**2.66
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

http://www.bugeyedigital.com/product_index/index001-camera_acc-more_lenses.html

Bu adreste satılıyor ve Türkiye'ye gönderim yapılıyor fakat $43 shipping ücreti ekleniyor... Burada birde 8x var yaw

Tarih: 7 Haziran 2006, 02:23 - İp: 195.***.**2.66
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

Pazarbey üstad,9500 topicinde teşekkür etmiştik sanırım ama tekrar teşekkürler test için.

Çektiğin fotoğraflar baya birşey anlatıyor.Balık gözünde baya bi bozulma var gibi geldi bana.Acaba balıkgözünü taktığımızda 28mm olan geniş açı kaç mm'ye genişliyor bir bilgin var mı?

Benim bir ricam olacak,lensleri 9500e tek tek takıp herbirinin fotoğraflarını çekip yükleyebilir misin biyere?kesin gaza geliriz 9500+2.2x teleyi görünce (telenin performansı iyi bence)

Kolay gelsin diyorum,görüşmek üzere...

Tarih: 8 Haziran 2006, 00:30 - İp: 85.***.**5.60
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SEvgili emrah çıman fena değil 2.2x.Ama dedeğim gibi bana göre telekonverter çokta gerekli değil. Ama isteyen pekçok insan olduğunuda biliyorum.Özellikle 9500 ile bence bir yere dayayarak çekmekte fayda var.Yada triport kullanılabilir. Veya ab modunda çekilebilir.

Tarih: 8 Haziran 2006, 21:18 - İp: 85.***.**2.131
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Raynox süper macro conversion lens : dcr 250
Evet bu benim en sevdiğim makro lens. O kadar iyi neticeler veriyor ki , dslr almaktan şimdilik bu yüzden vazgeçtim. Büyütme oranı çok fazla. Kullanımı biraz zor olmakla birlikte alışıldıktan sonra hiçbir sorun kalmıyor.Ama 3-5 gün alışma süresinin geçmesi lazım.
Özel başlığı sayesinde hemen hemen her markaya adaptör gerektirmeden uyabilecek bir yapısı var. Bu nedenle çap sorunu yok. Çirkin bir görünümü olsada aşırı şikilde kullanışlı. Kenarlarda bozulma olmuyor. Her taraf net diyebilirim. Ancak alan derinliği bu olağanüstü büyütme nedeni ile çok kısıtlı. Eee güzeli seven dikenine katlanır. Artık katlanacaksınız.

Tarih: 8 Haziran 2006, 21:18 - İp: 85.***.**2.131