pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Raynox Lensler

Gelen malzemenin listesi:
1-Raynox süper macro conversion lens : dcr 250
2-Raynox süper macro conversion lens süper : msn 202
3-Raynox ultra macro conversion lens : msn 505
4-Raynox Macro /close up conversion lens : dcr 150

5-Raynox Süper telephoto conversion lens 2.2x : dcr-2020pro
6-Raynox diagonal fısh eye conversion lens : dcr fe180pro

Tüm bu lensleri denedim. Denemelerime ait pekçok fotoğraf çıktı ortaya özellikle makroları , makro fotoğraf bölümü altına koydum.
Ancak burada tam boylarınıda yavaş yavaş yayınlayacağım.
Merak ettiğiniz şeyleri sorarsanız cevaplarım. İşlerimin aşırı yoğunluğu nedeni ile şimdiye kadar fazla fotoğraf yüklemem mümkün olamadı.
Şimdi sırası ile lenslere başlayacağım. Yada eğer isterseniz her lensin ayrı bir konusu olsun. Nasıl uygun görürseniz.

Tarih: 31 Mayıs 2006, 20:09 - İp: 85.***.**5.24
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili arkadaşlar;
Öncelikle raynox 2.2x tele ve balık gözünün görünümleri olağanüstü güzel. İkisinide makinaya takınca insan çok daha üst sınıf bir makina kullanıyormuş gibi geliyor. Makro lensler ise çok daha mütevazi.
Tele ve Geniş açı 58 mm uyumlu. Ayrıca bir adaptör vasıtası ile sanırık 52 mm de oluyorlar.
Makro lensler ise bir yay düzeneği ile tutturulduğu için hemen hemen her çapa uyuyorlar.Takılması ve kullanılması çok kolay.Ben makro lenslerden en çok dcr 250 yi sevdim. Süper bir lens.Büyütmesi olağanüstü.Kullanımıda kolay. Ancak dcr 150 kadar kolay değil. Dcr 150 biraz daha az büyüttüğü için odaklamısı daha kolay.250 ise daha zor.Ama bu zorluğa rağmen en eyisi dcr 250.
msn serisi süper ve ultra makro lensler ise olağanüstü büyütüyorlar.Ancak bunlar günlük kullanıma uygun değiller. Bunlar daha ziyade labaratuvar ve studyo için.Özel düzenek kullanmadan çekmek nerede ise imkansız.

Tarih: 31 Mayıs 2006, 21:49 - İp: 85.***.**5.24
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Raynox Süper telephoto conversion lens 2.2x : dcr-2020pro
ilk olarak bununla başlayacağım. Önceki kullandığım canon 1.5x tele ilede karşılaştırmalı olarak fotoğraflarını koyuyorum.
Öncelikle canona göre devasa bir tele olduğunu belirtmek isterim. ve taktığınızda özellikle 9500 ü slr bir makina gibi gösteriyor.Çok ama çok havalı.
Daha önce canonun tele konverterinin çokta iyi bir performans sunamadığını söylemiştim. Raynox 2.2 x olmasına rağmen hemen hemen onunla aynı performansı sunuyor. Kenarlar biraz bozsada ortalar çok iyi. Zaten telede çoğunlukla çok uzakta bulunan kuş vb canıllar çekileceğinden bunun dert olmayacağını düşünenler için raynox bana göre canon 1.5 teleden daha iyi bir çözüm. Yakınlaştırması olağanüstü.

http://www.rapidupload.com/download.php?file=dl&filepath=6014

Bu linkte canon s2 ile
1-geniş açıda
2-full telede
3-canın 1.5x tele ile
4-raynox 2.2 x tele ile çekilmiş fotoğraflar var.
Bana göre fotoğraflara bakmanız halinde demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.ayrıca kendi kararınızı vermeniz açısından faydalı olacaktır.
TEleyi taktığınızda nerede ise fulll telede kullanabiliyorsunuz. Yani 300 mm civarında . Canon 1.5x biraz daha isnekti bu konuda. Onu yaklaşık 200 mm den itibaren kullanabiliyorsunuz.
İki adet adaptör ile geliyor birisi 58 mm. Bu nedenle farklı pekçek markaya uyumu mümkün.
Canon s2 dede , 9500 dede problemsiz kullanılabiliyor.

Tarih: 2 Haziran 2006, 00:40 - İp: 85.***.**5.24
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www.rapidupload.com/download.php?file=dl&filepath=6018

gene tele ile 4 foto.

Tarih: 2 Haziran 2006, 01:20 - İp: 85.***.**5.24
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

pazarbey test için teşekkürler bende tam teleconverter almayı düşünüyordum makinam Canon S3 minare fotoğrafında raynox diğer bina fotoğrafındada canon tele daha başarılı gibi bana senin tavsiyen ne olur birde raynox'un fiatını verebilirsen memnun olurum.şimdiden teşekkürler.

Tarih: 2 Haziran 2006, 17:19 - İp: 81.***.**1.151
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili acemi;
Raynox 2.2x olduğu için çok daha fazla yaklıştırıyor. Yurtdışında yaklaşık olarak 170 euro gibi bir fiyata satılıyor.Türkiyede ne olur bilemem.Fuji hala fiyat vermedi bana.
Karşılıştırma için apartmanın kenar pencerelerinede bakmanı tavsiye ederim. Bozulmalar orada daha belirgin.Karşılaştırma açısından iyi olur.

Tarih: 2 Haziran 2006, 17:51 - İp: 85.***.**5.24
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www3.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=14927

9500 ile 28 mm - 300 mm ve 2.2x tele ile 660 mm.
hava kapalı olduğu için mecburen anti bluur modunda çekildi.

Tarih: 3 Haziran 2006, 01:15 - İp: 85.***.**5.24
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

beytullah abi bu lensleri ay bir başlıkta açman iyi olmuş..daha kolay takip edebiliriz buradan...

abi örnek fotoğraflar için teşekkürler, uğraşmışsın ama ben ilk iki linkte sadece s2 ile çekilmiş fotoğrafları gördüm.sadece en sondakinde s9500 fotoğrafları var..???

hadi kolay gelsin abi sana ...

Tarih: 3 Haziran 2006, 02:29 - İp: 85.***.**2.29
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

pazarbey bilgiler için tekrar teşekkürler.

Tarih: 3 Haziran 2006, 09:20 - İp: 81.***.**1.151
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www3.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=15384
9500 ile tele ve 2.2x tele ile çekilmiş fotoğraflar.

Tarih: 3 Haziran 2006, 23:49 - İp: 85.***.**5.24
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

beytullah abi ;
bi gelişme yok mu yoksa çok yoğun olduğun için mi bir gelişme olmuyo başlıkta ???

abi bir de fiyatlar belli değil mi ya daha ?
ben özellikle 2.2 telekonvertor merak ediyorum valla ?

Tarih: 5 Haziran 2006, 02:17 - İp: 85.***.**7.219