panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Nihayet H5 Aldım..

Herkese selamlar.. Büyük araştırma, Canon, fuji, sony derken, son kararla H5 aldım. Makinem cumartesi geldi. Extra fazladan 2 gb orjinal sony hafıza kartı ve yine extradan UV filtresiyle birlikte 750 YTL'ye aldım. Sıfır kutusunda..

Tabii ilk iş makineyi tanımaya çalışıyorum. İlk olarak otomatik modda çekimler yaptım ve otomatik modda bile çıkan fotoğraflara hayran kaldım!! [>:D

Tarih: 29 Ekim 2006, 05:14 - İp: 88.***.**1.122
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Evet gurbuz_tr kardeşim.. Sana da hayırlı olsun. İnşallah en uygun şartlarda bulursun. Alırsan, kullandıkça hayran olacaksın. Bu makineyi alıp ta pişman olan var mı bir araştır sitede bak.. Asla.. Bulamazsın.
sağlıcakla kal..

Tarih: 10 Kasım 2006, 14:05 - İp: 88.***.**6.251
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Selamlar..

"Büyük araştırma" adlı topiğimde yazdığım bir değerlendirmeyi, direkt H5 ile alakalı olduğu için bir kez de buraya eklemek istiyorum.

3 gün önce bir toplantıya katıldım. Makinemin pili o an zayıftı ama benim orada birçok fotoğraf çekmem gerekiyordu. Bu durumda flaş kullanamazdım. Çünkü pil dayanmazdı. Fakat o ortamın ışığı da zayıf ve yetersizdi. Ben de isoyu yükselterek, iso400 ve iso800 değerlerinde, bolca çekim yaptım.
SONUÇ: GAYET MEMNUNİYET VERİCİ OLDU..

Şimdi düşünüyorum da, o an yanımda bir s3, bir fz7 veya fz30,, ya da Kodağın veya olympus'un , Bu sınıftaki herhangi bir modeli olsaydı ne olurdu?? Hemen cevabı vereyim:
Özellikle iso800 çekiminde kum gibi noise!!

İşte burada H5'in güzelliği çıkıyor arkadaşlar! Zayıf ışık ortamında bile isoyu yükselterek, minimum az noise ile çekimlerinizi yapabiliyorsunuz!

H5 ile ilk defa yaşadığım bu yüksek iso performans tecrübesini sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıcakla kalın..

Tarih: 18 Kasım 2006, 19:02 - İp: 88.***.**1.238
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

H5'te eksik yön var mı bence?? Tabii ki.. hemen hemen her makinede olduğu gibi var. Mesela, digital zoom olayı 57x ama bunu vga çözünürlükte yapıyor. Bunu daha yüksek çözünürlükte yapsın isterdim tabii.. Ama vga olmasına rağmen bence 57x zoomlu fotoğraflar yine de güzel.. Kendim henüz hiç çekmedim 57x zomm.. Ama BUFFALO arkadaşımızın örnek 57x fotolarına baktım gayet hoştu. Yüksek çözünürlükte olsaydı, 2 mp mesela, daha da iyi olurdu diyorum.

Bir de hız konusu.. S3 çok az farkla daha hızlı.. Ama bu fark çok çok az.. Yine de bu çok az farkın önem taşıyacağı zamanlar olabilir.

Fakat hep söylüyorum, artıları daha fazla H5'in.. 10 defa geriye dönsem, 10 defa "H5 ALIRDIM"..

saygılar..

Tarih: 22 Kasım 2006, 19:57 - İp: 88.***.**1.238
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Selam millet..

Bu forumda hep H5 anlatmış bir arkadaşınız olarak ilgilenelere bir haberim var!!

Bugün bimekste canon a540 fiyatı kdv dahil sadece 448 ytl.. Bunun için topic açmadım, sitemizin firmalardan reklam alması açısından zararına olmasın diye..

Ama topiğimi okuyanlara extra promosyon olsun tabii..
Kaçırmayın.. sadece 1 günlüğüne geçerli bu fiyat..

Tarih: 24 Kasım 2006, 04:40 - İp: 88.***.**1.238
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

H5 o fiyata olsaydı hemen alırdım.

Tarih: 24 Kasım 2006, 09:46 - İp: 88.***.**9.8
cayhane
cayhane (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar,29 Ekim 2006 tarihli yazınızda Sony H5 + 2 gb hafıza kartı + UV filtresiyle birlikte 750 YTL ye aldığınızı söylüyorsunuz.Nereden aldığınız konusunda bir adres verebilirseniz çok sevinirim.Teşekkür ederim.

Tarih: 14 Aralık 2006, 19:14 - İp: 85.***.**3.192
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

cayhane amerikada bir arkadaşın var ise uygun fiyata getirtebilirsin...
ben h2 im yerihe h5 getirtmek istedim
bir arkadaşıma sipariş verdim. satınalmış 380 USD ye malolduğunu söyledi haftaya getirecek
bana 380 usd ye yani 550 YTL ye maloldu..
bir tanıdık bul ve getirt Türkiyede o kadar para vermeye gerek yok..
(şimdi sıra h2 mi satmaya geldi artık)

Tarih: 14 Aralık 2006, 23:00 - İp: 85.***.**2.179
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Selamlar Feridunb.. Sahibinden.com dan aldım. Detaylı bilgiyi bu forumda uzun uzun anlatmıştım kardeşim.. Baştan bir göz atarsan okuyabilirsin.

Ayrıca kendi H5 imi aynı fiyata satma ihtimalim var. Çünkü iso 3200 değerli fuji s6500 de uzun zamandır aklımı karıştırıyordu zaten..

Ama H5'in de optik zoomu 432 mm.. bu çok iyi..
Fuji s6500 de optik zoom 300 mm..
Bu da birz can sıkıcı..
En geç 15 gün içinde H5 imi satıp satmayacağıma karar vereceğim.

saygılarımla..

Tarih: 15 Aralık 2006, 00:04 - İp: 88.***.**1.120
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Panctom, h5 i satcaksın mı????
A520 ile değişelim. Ama donanımı ile beraber vermen şartıyla...

Tarih: 15 Aralık 2006, 00:20 - İp: 85.***.**2.94
ilker_17
ilker_17 (üye)
Muğla / Amatör

Tarih: 15 Aralık 2006, 15:54 - İp: 212.***.**2.190