Fotoğrafçılık Forumları
Nihayet H5 Aldım..
Herkese selamlar.. Büyük araştırma, Canon, fuji, sony derken, son kararla H5 aldım. Makinem cumartesi geldi. Extra fazladan 2 gb orjinal sony hafıza kartı ve yine extradan UV filtresiyle birlikte 750 YTL'ye aldım. Sıfır kutusunda..
Tabii ilk iş makineyi tanımaya çalışıyorum. İlk olarak otomatik modda çekimler yaptım ve otomatik modda bile çıkan fotoğraflara hayran kaldım!! [>:D
Merhabalar
Bir arkadaşım H2 almıştı vede pek tecrübeli sayılmazdı ben o cihazı deneme amaclı biraz kullandım öncelikle menüsü çok karışık aradığın bişeyi bulmak için dünya yeri dolaşıyorsun. Benim Canon A610 Compact makinamın menüsü daha kolay, bi tek tuşla bütün manuel ayarlar el altına geliyor buda kullanımı kolay kılan unsurlardan. Ama optik zoomu ve görüntü kalitesine diyecek bişey yok H2 nin 24x te(12x optik 2x digital) çektiğim ay fotoları mükemmeldi fakat smart zoom denilen olay tam bir fiyasko 56x ve sadece 800*600 de kullanılabiliyor, hatta ara ara bulamamıştım bu smart zoom'u buffalo ya özel mesaj attım dostum nasıl bulacaz diye yardımcı olmuştu saolsun. Bunlar benim H2 deki izlenimlerim H5 hiç kullanmadım H2 den biraz daha iyidir tahminen.
Son olarak Sony H2 yerine Canon S2, Sony H5 Yerinede Canon S3 diyorum her zaman için. Saygılar... Tekrar hayırlı olsun panctom iyi günlerde kullan.
#chopsuey' tarafyndan 29.10.2006 16:05:48 tarihinde düzenlendi.
Önce sevgili e0s'a:
Forumu yazıp yolladıktan sonra ben de iyi bakıp alttaki iso1000 açıklamasını görünce bu tahminde bulunmuştum. Demek ki, doğru tahminmiş.Yanıtın için tesekürler e0s..
Makineyi nasıl bu kadar ucuza aldığıma geleyim. H5 kararı verdikten sonra o kadar çok aradım ki her yeri.. İnternette inanın gözlerim ağrıyordu.Ülkelerin sitelerine bile baktım hep.. Sonunda sahibinden.com da bu h5'i gördüm. Satan arkadaş yeni koymuş ilana (26 ekim).. 850 ytl den satıyordu. Yurt dışından almış,ama dslr almaya karar vermiş, o yuzden satıyormuş. 2 gb kart ve filtreyle birlikte sağolsun 750 ytl ye düştü fiyatını.. Makine sıfır kutusundaydı. Tabii hemen denendi,yeni ve sağlam olduğu görüldü. Ve neticede aldım tabii ki..
Çok ucuza geldi farkındayım. 2 gb sony orjinal kart ve UV filtre zaten 200-250 ytl filan tutuyor. Makine de 12 taksit 1200 dersek 1500'e yaklaşıyor değeri.. 750 gercekten çok ama çok güzel bir fiyat oldu.. Eee müzisyeniz, kışın işler durgun
Şu an çok memnunum. Fakat manuel ayarlar, chopsuey'in dediği gibi çok basit değil. Birazcık uğraşıcam belli.. Chopsuey menü konusunda haklı.. Ayrıca tekrar tesekkürler chopsuey.. Fakat çözünce çok güzel olacak o da kesin!
Bu arada BUFFALO ve diğer H5 sahibi arkadasların başını ağrıtabilirim..
hayırlı olsun panctom,
Nihayet aldın bir makine. Senin yüzünden ben geciktirdim kararımı. tam almaya karar verdiğimde senin Büyyüük Araştırma duraksadım. yer yer katılıp yoldan çıkan araştırma konusunu yoluna koydum
h5 i bende düşündüm ama s3 ten daha pahalıya geliyordu bana, sen iyi denkgetirmişsin, güle güle kullan.
Ben de s3 siparişimi vermiş bulunmaktayım. Aydınlardan peşin fiyatına +40 ( ytl)12 taksite 512 mb hafıza kartı, çanta, şarj batarya siparişi verdim. Ellerinde yokmuş p.tesi göndercekler, henüz kartı geçirmedim. (her an dönebilirim )
Senin için h5 güzel seçim, ama benim için de s3 güzel seçim olduğuna inanıyorum. Lcdd ekranının küçük olması bence dezavantaj değil, dslr makinelerinde ekranı çok küçük
Ama yarın bir sorun çıkarsa ki bu dördüncü makine alma denemem oluyo, almıyacağım. Makine mukine almıcam.
Aman Hocha'm.. Sakın bu defa vazgeçme! Artık kuyruğuna geldin sen de.. Nasıl olsa alacaksın, çare yok!! Çünkü o senin içinde duruyor hep!! O yüzden uzatmanın anlamı yok! Al s3'üne kavuş artık!! Orda seni bekliyor.
Bu arada ücreti ödedin sanıyordum. Sakın vazgeçme!!
güle güle kullan.
Teşekkürler Buffalo..
Bugün makinemle yeni aşamalar kaydettim. Tabii ki sağolsun, Buffalo'nun sayesinde.. Makinede ara ara manuel enstantane ve diyafram ayarlarını bulamadım. Tam artık "herhalde benim makineye bu özellikleri koymayı unuttular diye düşünürken, Buffalo dostum yetişti
Manuel pozlamayı böylece tam olarak çözmüş oldum. Artık hiç otomatik mod kullanmıyorum. Ancak çok acil ve kaçmaması gereken bir poz olur, o zaman kullanırım.
Bu gece yağmur yağıyordu. İlk defa 10 saniyelik bir uzun pozlama denedim. Sonuç: MUHTEŞEM GÜZEL.. Daha sonra ise iso800'de normal gece fotoğrafları çektim. Yağmur damlaları o kadar güzel görünüyordu ki fotoğrafta.. Ve geçen arabaları çok güzel yakalıyor makine.. İso1000 değerinde ise TAM 16 METRE FLAŞ MESAFESİ MUHTEŞEM!!
Bilemiyorum ama kullandıkça makineye tutkum artıyor. Bu makineyi almak isteyenler hiiiç tereddüt etmesin!! Daha sonra yeni görüşlerimi yazmaya devam edeceğim.
Selamlar..
Bugün biraz daha aşama kaydettim makinemle.. Artık manuel ayarları iyice çözünce fotoğrafçılık müthiş zevkli bir hale geldi bu makineyle.. Menü zor değilmiş aslında.. Ama işte benim türkçe kullanım klavuzum olmadığınmdan başta 2 gün bulamadım bazı şeyleri.. Sağolsun BUFFALO.. Şimdi tıkır tıkır fotoğrafları çekmeye başladım.
Bu makineyi düşünen herkese şiddetle tavsiye ederim. Almakla o kadar iyi etmişim ki.. Kompakt sınıfta, bu kadar iyi bir makineye sahip olduğum için çok sevinçliyim.
En önemli söyleyeceğim şey: Başta da söyledim. Bazı arkadaşlar H5'İN DIŞ GÖRÜNÜMÜNÜ BEĞENMİYOR OLABİLİR BELKİ BİLMİYORUM. AMA İNTERNET SİTELERİNDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL.. MUTLAKA BİREBİR GÖRÜN ve ELİNİZE ALIP BİR BAKIN.. Kesinlikle dış görünüm olarak çok güzel, estetil ve kibar bir görünümü var. Ben daha önce teknosada vitrinde de görmüştüm ama elde incelemek çok başka.. Çok önceden internette bakarken dış görünüm olarak biraz hantal gibi geliyordu ama alakası yok! DIŞ GÖRÜNÜM 10 PUAN..
fOTOĞRAF KALİTESİ OLARAK ZATEN KENDİNİ KANITLAMIŞ.. Ben onun foto kalitesini birebir kendim de görünce bu makinenin çok iyi bir seçim olduğuna emin oldum.
Herkese Teşekkürler.. Fikir ve sorusu olanlar yazabilir..
rica ederim
madem biraz aşama kaydettin o halde bir iki öneri;
M , bununla çekmeye çalışmanı öneririm. aslında auto pek çok halde kurtarıcı oluyor. ama M de iş zevkli. ışık koşullarından one push set denen beyaz ayarı var. o ortamdaki ışığı algılar.onu seçince makine zaten bir tane fotoğraf çeker, ama kaydetmeden, ışığı ölçüyor yani. ekrandaki ışığın rengini beğendiysen kullan, beğenmediysen makineyi başka bir yöne doğrult, tekrar one psuh seti seç. böyle deneyerek ışık ayarını zevkine göre yaparsın.
flaş mümkün mertebe kullanmamaya çalış. ışık çok kötü değilse kullanma zaten. iso 300 e kadar çok temiz görüntü verir makine, flaş yerine iso yu artırmayı ve enstantaneyi düşürmeyi dene.
zaten M de enstantane ve diyafram ilişkisini kavradığında sırtın yere gelmez
ama çoğu durumda auto işini rahatlıkla görecektir.
makinenin 30 saniyelik uzun pozlaması ise çok iyi. ben 30 saniyede bir sürü fotoğraf çektim. gece uzun pozlamada makinenin performansı çok ama çok iyi. ben çok beğeniyorum.
makinede flaş çok güçlü. onun derecesini de düşürebilirsin. menüleri kurcalarsan rahatlıkla bulursun.
makro çekerken, auto kullan şimdilik
renk tonu olarak vivid çok seviyorum, canlı renkler. çok doygun renkten hoşlanmıyorsan doğal renkleri seç.
Fotoğraflarını ve yorumlarını sitede bekliyoruz
TEŞEKKÜRLER Turk52.. Evet bugün İzmir'in meşhur Kemeraltı'sında fotoya çıktım ve 100'e yakın çekim yaptım. Bunlar arasından tabii ki birkaç tane basacağım.
Sevgili BUFFALO..
Zaten hep manuel modda çalışıyorum inan ki.. Yukarıda da yazmıştım bunu ama farketmedin sanırım.Manuel çalışmak asıl heyecanı ve tadı işin.. Doyumsuz güzel manuel foto çekmek.. Çünkü hersey senin tercihin ve emeğin oluyor,makinenin değil..
Ama acil yakalanması gereken pozlamalarda "otomatik" mod kullanılabilir. Bu arada makinedeki terimlerle ilgili 1-2 soracağım olacak yine sana üstadım.. Haliyle kullanım klavuzum ingilizce ve bir halt anlayamıyorum
Ama bugünkü İZMİR turum müthiş zevkliydi!! Yıllaaaar önce filmi modeller kullanmıştım. (minolta, yashica)
Şimdi ise fotoğrafsız geçen zamanıma yanıyorum!!
H5 ile eklemek istediğim birşey daha:
H5'in renk ve ışık seçenekleri geniş ve çok çok güzel.. Şimdi dersiniz ki, "her makinede renk ve ışık seçeneği vardır,güzeldir"
Ben de derim ki, "H5'İ BİR GÖRMELİSİNİZ"
İlgili olabilecek konular
-
Müthiş Panasonic Gh4 'ten Sonr Gh5 ?
21 Şub. 2017, 14:41 canmarangoz
1426508 Mar. 2017, 09:10
mete007 -
-
Nihayet Nikon D5100'üme Kavuştum
14 Haz. 2012, 19:19 nighthawk.
5313204 Ağu. 2012, 21:13
morkereviz -