Fotoğrafçılık Forumları
Nihayet H5 Aldım..
Herkese selamlar.. Büyük araştırma, Canon, fuji, sony derken, son kararla H5 aldım. Makinem cumartesi geldi. Extra fazladan 2 gb orjinal sony hafıza kartı ve yine extradan UV filtresiyle birlikte 750 YTL'ye aldım. Sıfır kutusunda..
Tabii ilk iş makineyi tanımaya çalışıyorum. İlk olarak otomatik modda çekimler yaptım ve otomatik modda bile çıkan fotoğraflara hayran kaldım!! [>:D
iyi günlerde kullan...iyi bir fiyata aldığın kesin.....
ben de aynı makineyi kullanıyorum....zaman içinde kendi yeteneklerin doğrultusunda neler yapabileceğini göreceksin ve gerçekten iyi şeyler yakalayacaksın....ben de hiç flaş kullanmayan biri olarak, hiç ihtiyacın olmadan iyi görüntüler alabileceğini söyleyebilirim....o beğendiğin m artıları bu makine ile çektim; bu da sana bir fikir verebilir...manuel ayarları kullanman, daha öğretici/eğitici olabilir ama doğru ayarları yakalarken çok pozu kaçıracağın anlar olacak, buna da üzülmezsin artık...makineyi sürekli olarak lens koruyucusuyla kullanmanı öneririm; yanlışlıkla alabileceği bir darbe ciddi sorun yaratabilir...yoksa, bir tripod mutlaka edin...kolay gelsin
hayırlı olsun..h1 kullanan biri olarak dogru secimi yaptıgını soyleyebilirim..gercektende cok estetik bir makine..ustelik cok ucuz bir fiyata almıssın..guzel fotografalrını gormek umuduyla saygılar
Benim S2'de en büyük sıkıntım LCD ekranın yetersiz kalması sebebiyle düzgün manuel odaklama yapamamaktı. H5'in geniş LCD'si manuel odaklama için uygun bir ortam yaratıyor mu, en çok bunu merak ediyorum.
Sevgili aattaa,
Teşekkürler öncelikle.. Evet sana katılıyorum. Ve ekliyorum ki, H5'in ufkunun genişliğini ancak onu kullanlar bilir. Bu arada tavsiyelerin için de sağol..
Sevgili gaijin,
Çok sevindim makinedaş olduğumuza.. Tabii ki fotoğraf ekleyeceğim. Hatta bu sabah "aslan babam" adlı sosyal bir kare ekledim bile..
Sevgili Murgur,
Evet 3 lcd ekranla manuel odak çok kolay ve keyifli.. Yüzde yüz emin olabilirsin. Ayrıca birşey daha..
H5 OTMATİK ODAKLAMADA DA ÇOOK BAŞARILI..
murgur;
sony h serisi makinelerde lcd ve vizördeki görüntü oldukça canlı ve net. o nedenle manuel odaklamada bir sorun oluşturmuyor. vizörde bile oldukça iyi görüntü var.
ancak şunu belirteyim, manuel focus konusunda lcd bir sorun oluşturmuyor. ama manuel focus için menüyü kullanmak gerek. yani önce manul focusu açıyorsun, sonra lcd nin hemen yan tarafında bulunan yön tuşlarını kullanıyorsun. bu lcd den bakarken sorun değil ama hem vizöre bakmak hem de parmaklarla manuel focusu kullanmak zor oluyor
tabi bu canon da nasıldır bilemiyorum. ama sanki başka bir yol yapılabilirdi makinede . bilemiyorum.
gerçi makinenin auto focusu gayet iyi ve hızlı , pek kullanmıyorum manuel focusu.
Manuel fokus kullanmada sıkıntım yok, ama LCD ekran küçük ve çözünürlüğü düşük olunca, tam doğru noktada mı odakladınız emin olamıyorsunuz, çünkü görüntüyü yeterince net göremiyorsunuz. H5'in geniş LCD'si bu konuda çok avantajlı.
Bu arada, S2'nin de otomatik odaklaması iyi, ama mesela bir kuş kendi rengine yakın bir dala konmuşsa, kuş yerine dala veya yaprağa odaklayabiliyor. Manuel odaklama ve detaylı LCD böyle durumlarda önem kazanıyor.
Dogruyu soylemek gerekirse eski makinem H1 deki lcd parlakligini ve canliligini hep ariyorum H5 lcd ekraninin tadina doyum olmaz eminim.. Guzel bir secim yapmissin hayirlara vesile olur umarim.
LCD konusunda H5 1 numara.. Bu bir gerçek.. Sadece göze hitap olayı değil kesinlikle.. "Aa ben h5 aldım, görüntüleri kocaman gösteriyor" olayı değil yani sadece.. Fotoğraf çekerken, odaklama yaparken, netlik ayarlarken, teknik anlamda BÜYÜK işe yarıyor. Sadece "görsel zevk" sananlar büyük yanılıyor yani..
Bu arada cemone, çok teşekkür ediyorum! Şu anki makinen ne bilmiyorum ama her ne kullanıyorsan sana da hayırlı olsun. Her makinenin güzel olan yanları var, unutma..
Çok iyi diye diye ağzımızı sulandırdın şu makineye.... Hayırlı olsun diyelim..Ama o fiyata yani 750 ytl.'e nereden aldın? Sevgiler
Özür dilerim..Yazmışsınız nereden alındığını...
İlgili olabilecek konular
-
Müthiş Panasonic Gh4 'ten Sonr Gh5 ?
21 Şub. 2017, 14:41 canmarangoz
1437508 Mar. 2017, 09:10
mete007 -
-
Nihayet Nikon D5100'üme Kavuştum
14 Haz. 2012, 19:19 nighthawk.
5316304 Ağu. 2012, 21:13
morkereviz -
-