pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sorumlu Devlet

Biraz kominist söylemi gibi oldu ama olsun. Bir devlet kendi ile ile vatandaşını öldürürmü. Öldürüyor işte.En son örneği Afyonda yaşandı. 9 kiyşi can verdi. SEbep Mucur. Bu kadarmı aciz devletimiz. Dökülen mucurı temizleyemiyormu. Yuh yani yuh.
Burda bizim köyün yolu asfaltlandı.YEni makinalarla yaptılar.HEmen hemen hiç mucur kalmadı yolda. Bunun yapmak mümkün. Birkaç makina almak lazım fazladan.
Peki ne oluyor devlete bu yollardaki kazalarda.Hiçbir şey. Sürücü aracının hızını yol şartlarına uydurmadığı için kusur vermiyorlar.Ne kadar acı. Utanç verici.
İşte böyle döktüğü mucırı temizlemeyerek kendi vatandaşını öldürüyor devletimiz.
Aslında başlık başka idi.Ama korktum.Şimdi devletin şahsi kimliğine hakaretten dava mava açarlar süründürürler bine diye.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 00:04 - İp: 88.***.**8.59
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Geçenlerde Almanya otobanları ile ilgili belgesel izlemiştim.

Zemini önce tamamen betonla kaplayıp sonra üstüne asfalt döküyorlar. ABD ve diğer avrupa ülkelerinde yol zeminindeki beton kalınlığı 35 cm iken Alman otobanlarında 70 cm kalınlığında beton kullanılmış.

Beton yol hakikaten güzel ve dayanıklı. İstanbul da oturduğum köyün yolu beton yol. ( Arıcılar dan Kemerburgaz ve Göktürk köyüne giden yol ). Gece gündüz dolu kamyonlar çalışır o yolda. Taş ocakları, moloz döküm sahalarına falan gider gelirler. Yolda bir tane çukur engebe yok. Yapıldığı günkü gibi dümdüz pürüzsüz bir yol. Ayrıca viraj eğimleri mükemmel. Neredeyse arabanın direksiyonunu çevirmeden virajı alıyorsunuz.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 19:04 - İp: 85.***.**7.206
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Doğrudur alamanlar bu konuda bir numara.
Bizdede Rahmetli özal olmasa otoban yüzü göremeyecektik ya. Neyseki epeyce yaptı rahmetli.
Beton yol bencede iyi bir çözüm. Ama yapılmıyor nedense.Aslında tam bir çimento cennetiyiz.
Betonlarda eskisi gibi değil.Benim eve atılan beton c25 idi.Büyüt nkış üstüne kar ve yamur yağdı bir damla geçmedi alta. BÖyle yani şimdikiler.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 19:18 - İp: 88.***.**3.57
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Beton yol güzel ama sanırım ilk yatırım maliyeti biraz yüksek. Oysa dayanıklılığı ve kalitesi gözönüne alındığında uzun vadede ucuza bile gelebilir.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 19:27 - İp: 85.***.**7.206
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BU teknoloji yatırımı meselesi imiş
aslında daha ucuzmuş
ama türkiyede tüm sistem asfalt üstüne kurulu olduğundan geçilemiyormuş.
ayrıca kartelde var.artelin demiryolu yatırımında neler yapabileceğini gördük.Buna ray kesmekte dahil.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 19:32 - İp: 88.***.**3.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Tren abicim tren....Bizim devlet ne bekliyor anlayamıyorum, yılda 300 milyon yolcu taşınıyor otobüslerle, toplam kamyon sayısı Avrupa nın toplam sayısından fazla....Ankara dan bin, 2 saat sonra İstanbul da in, bu iş bu kadar basit...

Tren güzeldir, hızlıdır, romantiktir, içinde barı vardır,

Rahmetli Özal otobanları öne çıkarmak için demiryolları hakkında karalayıcı laflar etmişti...Demiryolu komünist işiymiş gibi saçmalıklar...Otoban ve demiryolu rakip değil birbirini tamamlayan şeylerdir...Neyse ki AKP hükümeti başta olmak üzere kıpırdanmalar hissediyorum toplumda demiryollarına karşı...

Ben mecnur kalmadıkça otobüse binmem, uçakla seyehat iyi, çok ucuzladı zaten...Şehirlerarası otomobille yolculuk da kolay kolay yapmam...

Tarih: 4 Temmuz 2007, 19:58 - İp: 85.***.**4.218
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vay kominis t bufalo vay.Demek demiryolu ha. Adam en azından birini yapmış. Allahtanda yapmış.Yoksa ne yapardık bilemem.
Ayrıca ülkemizde acımasız bir toplu taşıma kardeli var. Dediğim gibi kimsenin gözünün yaşına bkamıyor bunlar. Tren kazalarınında bunların eli ürünü olduğuna şüphem yok. Utanmaz arlanmaz adamlar. Nasıl böyle korkusuz olabiliyor bu insanlar.NAsıl başka insanların canına kıyabiliyorlar.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 20:03 - İp: 88.***.**3.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Pegasus havayolları o kartelin şeyini belledi, özellikle doğu da ve havaalanına yakın şehirlerde çok ciddi müşteri kaybettiler. Hatta Bitlis te otobüsçüler grev yapmıştı, uçaklar engellensin diye, Allah akıl fikir versin...

Tarih: 4 Temmuz 2007, 20:42 - İp: 85.***.**4.218
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

o dedigin kartelin petrol şirketleriylede alakasıvar..
yol falan dıyoruzda yahu karadeniz sahil yolu yaptılarda ne oldu..dunyanın bir doga harıkası daha yokoldu,denizi doldurdular sahili yokettiler,denizle yasayan bir milleti denizden ayırdılar resmen..e buda yol ona bakarsak..
herseyın bir yolu yordamı var..ve ucunda para varsa o yol yordam umursanmaz bizim ulkede..(şimdi yok kazalar azaldı demeyın,o yolun tek faydası denız yolu ıcıne cektıgınde yenı bı tane yapmak için rant sahıplerıne neden cıkacak olması)
---------------------------------
trenin daha saglıklı bır toplu tasıma aracı olması bizimkileri ilgilendirmez,daha uzun vadeli bir yatırım olması bizimkileri alakadar etmez,millet 350 kilometre hızla giden lüx trenlerle yıllardır sehirlerini birbirine baglarken bizimkiler 80i gecemeyen 80 yasında tenekelere hızlı der,cumhurıyetın ılk yıllarından kalma tren agıyla idare eder,dunyayıda 50 sene geriden takıp eder..

haa bunu yaparken yollara onem verse gene iyi onada onem vermez,bir kere yapıp 50 yıl kullanacagı yolu bır kere yapar 50 yılda 500 kere yamar yamar bastan yapar..

bu memlekette ne cok para var şaşırıyorum bazen..bukadar boşa harcanan para var,bu kadar kacırılan vergiler var,bukadar yolsuzluk var ama hala iyi kotu ayakta..vallahi sasırıyorum..
-------------------------------------------
daha bu hafta farklı renk tas dosemek için mahalledeki saglam kaldırım taslarını soktuler,sokulenlerle takılacaklar arasında tek fark yenılerın kırmızı olamsı...
onuda gecelim bizim sitede yer karolarını sokup yenıden yaptılar,alt garaja su sızıyormus...
bunlar bile dunya parayken...

neyse işte mucurdan daha cok insan olecek,sen ben o umursayacak,üzülecek,bazılarıda allahın takdiri diyecek..

Tarih: 4 Temmuz 2007, 20:52 - İp: 88.***.**3.59