pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sorumlu Devlet

Biraz kominist söylemi gibi oldu ama olsun. Bir devlet kendi ile ile vatandaşını öldürürmü. Öldürüyor işte.En son örneği Afyonda yaşandı. 9 kiyşi can verdi. SEbep Mucur. Bu kadarmı aciz devletimiz. Dökülen mucurı temizleyemiyormu. Yuh yani yuh.
Burda bizim köyün yolu asfaltlandı.YEni makinalarla yaptılar.HEmen hemen hiç mucur kalmadı yolda. Bunun yapmak mümkün. Birkaç makina almak lazım fazladan.
Peki ne oluyor devlete bu yollardaki kazalarda.Hiçbir şey. Sürücü aracının hızını yol şartlarına uydurmadığı için kusur vermiyorlar.Ne kadar acı. Utanç verici.
İşte böyle döktüğü mucırı temizlemeyerek kendi vatandaşını öldürüyor devletimiz.
Aslında başlık başka idi.Ama korktum.Şimdi devletin şahsi kimliğine hakaretten dava mava açarlar süründürürler bine diye.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 00:04 - İp: 88.***.**8.59
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

fotomerve şimdi araç kullanan tabi ki yolu bile bile ya da bilmeden süratle giriyorsan mucura kabahatlisin
ama bizde öyle olmuyor,
her gün geçtiğin yoldan gidiyorsun bi bakıyosun bir hafta önce asfalt dökülen yol çökmüş,
ya da asfalt dökmek için ön hazırlık yapacaklar döşenmişler mucuru, mucurlu yol buzdan daha tehlikeli, mucurda araç tamamen kontrolunu yitiriyor.

kullandığımız asfalt çok dandik, yeni dökülen asfalt yol yaz sıcağında güneşten resmen eriyip çöküyor, kışın zaten buzlanmayı önlemek için tuz dökerek yolun anasını ağlatıyorlar o ayrı dert, birde güzelim yol yaparlar yolun orta yerinde 10 cm yüksek rogar kapağı koyarlar, bi girersin ya lastik patlar ya ön takım dağılır.

Bursa da son yapılan batçık dedikleri küçük tünelimsi geçitler var, bilenler varsa
adamlar öyle hesapsız yapmışki, giriyorsun girerken çok dik önünü görmüyorsun bi bakıyosun önünde trafik durmuş durdun durdun duramadın kaza, çıkışı aynı çıkıyosun bi bakıyosun trafik durmuş yani hesap hatası olan bi çok yol var...

Tarih: 4 Temmuz 2007, 10:06 - İp: 81.***.**3.185
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ya arkadaşlar bunun pek süratle falan ilgisi yok.

Özellikle bu duble yollar yapıldıktan sonra o yollarda savrulmamak gerçekten mucize.

İki yıl önceki yaz bodruma gidiyorum, hava çok sıcak. Yolun ortasında dahi mıcır birikintileri var. Kendi kendime söyleniyorum tabi. İlerde ne göreyim, bir karayolları kamyonu, içinde üç tane işçi, kamyon hareket halinde yola kürekle mıcır serpiyorlar. Yani gücümün yeteceğini bilsem indirip bir araba sopa atacaktım, bu kadar geri zekalılık bu kadar beyinsizlik ahmaklık olurmu yahu.

O sene arabayı yeni almıştım daha iki ay olmamıştı. Mıcır yüzünden şimdi hala kaputta mıcır çarpmalarından oluşan ezikler var. Aynı sene yine mıcır yüzünden arabanın camı çatladı.

Mıcırlı yollarda hızlı gitmiyorum ama karşı yönden gelen araçlar sanki su birikintisine girmiş de su sıçratır gibi çok mıcır fırlatıyor arabaya çatır çatır mıcır yağıyordu.

Arabanın kaputu mahvoldu, camım çatladı.Duble yolların yapıldığı ilk zamanlardı işte. Adamlar yolu yapmış yolun sağı ve solu silme mıcır zaten. Sadece orta kısmı biraz mıcırsız.

Bu nasıl bir yol biçimidir anlamadım. Yollarda müthiş eğim hataları var. Zemin düz değil. Bu eğim hataları da çok ciddi bir sakatlık. Direksiyonu düz tutarsınız ama araba düz gitmez yolun sağına soluna savrulur durur.

Biz de ne standart var ne kalite var. Herşeyi yapmış gibi yapıyoruz maalesef. Yol yapmış gibi kaldırım yapmış gibi. Böyle yol olurmu resmen cinayettir bunlar. Düşünün karayolları kamyonu yola mıcır serpiyor. Bu ne cehalet aymazlıktır, hiçmi düşünmüyor bu adamlar.

Bir de mıcırlı kesime gelince hiçbir uyarı levhası yok. Gece gidiyorum süratim 90 falan. İkide birde mıcıra kapılıyorum araba kayıyor. Neyse çok sinirlendim gerçekten. Böyle kalitesiz yol olmaz. Buna asfalt falan da denmez. Asfaltta mıcırın ne işi var. Asfalt dediğin beton gibi düz yüzey olur.

Sonra yollarda yol çizgisi yok. Gece yolculuklarında yolun ortasındanmı gidiyorsun solundanmı sağındanmı anlayamıyorsun, ileride yolun akışını göremiyorsun çizgi olmadığı için. Daha bir sürü saçmalık.

Bu hükümetler daha yol yapmayı kaldırım yapmayı öğrenemediyse başka da hiçbirşey beklememek lazım.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 12:05 - İp: 85.***.**9.7
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Okyanusun dediklerinin tamamına katılıyorum. Geçende o eriyen yola küçük mucurumsu şeyler atan makinanın arkasından geçme gafletinde bulundum.Arabamın her tarafı boya çıtlakları oldu.
Bir devlet vatandaşına bu kadar azmı değer verir. Yapmayın arkadaşlar. Dediğim gibi köyümüze yeni yol yapıldı fıstık gibi hiç mucur artığı kalmadı. Çok mu zor her tarafı böyle yapmak.
Eski arabam yani audi 100 mucurdada kolay kolay kontrolden çıkmıyordu. Ama kiam öyle değil.Girdinmişdi buzda kayar gibi. Ne yapayım şimdi a6 mı alayım.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 12:13 - İp: 88.***.**3.57
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

taaaa ortaokuldayken hocamız demişti,
sehir içinde,yada sehirlerarası yollarda 3 ayda bir yama yapılırken,
amerikan konsolosluguna gıden yollar 50 yıldır bir kere bile tamır edilmemişmiş..bende onun yalancısıyım..5(0 abartı rakamdır)
eger gerceklik payı varsa bunun sorumlunun kim oldugu ortada..
kendi milletine bunca şeyi reva gorurmu devlet diyorsun pazarbey,neleri reva gordugunu dusununce bunlar cokda goze batmıyor..

Tarih: 4 Temmuz 2007, 15:29 - İp: 88.***.**3.59
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ben biraz konuyu karıştırayım mı..
hani bizden alınan hamuduyla vergiler varya..
hani onlar bize yol su elektrik olarak geri dönecekti..
mucur olarak geri dönüyor..
verdiğim vergilerle yapılan ve hak ettiğim otobanlar için ise ayrıca para ödüyorum zaten..
elektriği zaten parayla alıyorum.. suda öyle.. hemde öyleki.. birkaç ay içinde susuz kalacam.. üstelik abonelik için kafadan 400 milyona yakın para ödemem gerekiyor..

yav hakkat hükümet beyfendi baksana iki dakka.. naptın benim verdiğim vergileri...
DEVLET BABA.. şu oğlun hükümete iki çift laf söylermisin, benden aldığı paralarla seçim şenliği düzenleyip bu şenliğe katılan yarışmacıların kasasına para aktarıyor...

Tarih: 4 Temmuz 2007, 15:51 - İp: 88.***.**1.128
fotomerve1
fotomerve1 (üye)
Osmaniye / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşlar size şöyle bir örnek vereyim ,bizim burda dağlık bir köy var eşekle anca gidersin ,yani yolu yok giden sene köye yol yaptılar ama yol asfalt değil stabilize yol tabi dağa yağmur kar yağıyor yol dan eşek dahi geçmez oluyor grayder geliyor yazın tekrar yolu açıyor.şimdi gelelim asıl meseleye ankarada bizim bu köy yolunun 30 sene önce asfalt yol geçirildiği yazıyor bunun sorumlusu kim sizce,yani sizin anlayaccağınız siyasiler tarafından yiyip bitiriliyoruz bunlar ne kadar kanı bozuk ne kadar şerefsiz ötesini siz tahmin edin.bu siyasiler o kadar para harcayıp boşuna millet vekili,belediye başkanı olmuyor,asıl suçlu biziz başımıza adam gibi adam seçmiyoruz körü körüne particilik yapıp kendimiz bu işe ön ayak oluyoruz.saygılarımla

Tarih: 4 Temmuz 2007, 17:02 - İp: 81.***.**3.132
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Karadeniz gezimi, seçim konvoyları ve mıcırlı seçim yollarından ötürü erteledim.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 18:08 - İp: 88.***.**7.88
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Oda birşeylmi gaijin.Almanyada hitlerin yaptığı otobanları daha yeni tamir etmeye başlamışlar. Aradaki farkı düşünün.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 18:16 - İp: 88.***.**3.57
fotomerve1
fotomerve1 (üye)
Osmaniye / Stüdyo Fotoğrafçısı

hitlerin yaptığı yolların malzemesi yahudiler,,ondan bozulmuyor

Tarih: 4 Temmuz 2007, 18:19 - İp: 81.***.**3.132
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yok yok malzeme yahudiden olsa şimdiye kadar on kere bozulmuş olurdu. Saf alaman.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 18:28 - İp: 88.***.**3.57