Fotoğrafçılık Forumları
Sorumlu Devlet
Biraz kominist söylemi gibi oldu ama olsun. Bir devlet kendi ile ile vatandaşını öldürürmü.
Öldürüyor işte.En son örneği Afyonda yaşandı. 9 kiyşi can verdi. SEbep Mucur. Bu kadarmı aciz devletimiz. Dökülen mucurı temizleyemiyormu. Yuh yani yuh.
Burda bizim köyün yolu asfaltlandı.YEni makinalarla yaptılar.HEmen hemen hiç mucur kalmadı yolda. Bunun yapmak mümkün. Birkaç makina almak lazım fazladan.
Peki ne oluyor devlete bu yollardaki kazalarda.Hiçbir şey. Sürücü aracının hızını yol şartlarına uydurmadığı için kusur vermiyorlar.Ne kadar acı. Utanç verici.
İşte böyle döktüğü mucırı temizlemeyerek kendi vatandaşını öldürüyor devletimiz.
Aslında başlık başka idi.Ama korktum.Şimdi devletin şahsi kimliğine hakaretten dava mava açarlar süründürürler bine diye.
Bizimde başımıza geldi.İlk önce makina mühendisi en ince ayrıntısına kadar inceledi 403 ü.. Hatayıda açıkça yazmış. Hata şu.Yakıt borusu motora kadar bakır geliyormuş. Burada bir yerde kıvrılması gerekiyormuş.Kvrıldığı yer ise plastikten yapılmış olup aynı yerden ana elektrik borularıda geçiyormuş. Alın size çıra gibi yanacak otobüs.Saç ylerine bakalitte kullanılınca çıra gibi yanıp bitiyor.
Hakim yakalama emri çıkardı diye yapmadıklarını bırakmadılar. Halada yanıp duruyor bu otobüsler yollarda.Bakın yananlar hep 403 tür.Ama kimsenin gücü yetmez toplatmaya onları.
Zİra Türk insanının değeri avrupanın köpeğinden bile azdır. Onlara değer verilir bizim insanımıza verilmez.
Zİra Türk insanının değeri avrupanın köpeğinden bile azdır.
Çok doğru....
Üstad haklısın lakin bu olayda durum bu! Diğerleri maalesef insan kaynaklı...
Çok sevdiğim bir hocamın trafik kazaları ve hız konusunda güzel bir tespiti vardı o geldi aklıma: "Türkler arabaya bindiğinde kendini ata binmiş zannediyor." Bu tespit bence çok doğru malum at ne kadar hız yaparsa o kadar değer kazanıyordu.
Alt beyinin bizlere oynadığı küçük ama pahalı bir oyun... Gavur bununda testini yapmış yanılmıyorsam İngiltere'de: Küçük bir bebeğin (yani hiç hayvan görmemiş) önüne bir tavşan koyulmuş bebek bir tepki vermemiş. Bir müddet sonra bir fare koymuşlar bebek irkilip ağlamaya başlamış. Malum Avrupa veba salgını gibi dev bir sorun yaşadı bundan yüzyıllar evvel... Keza bizlerin rüyalarımızda yüksek bir yerden düşerken korkuyla uyanmamızda eski insanların doğadan korunmak için ağaçları kullanıyor olması ve onlardaki düşme korkusunun bize sirayeti gibi...
Arızanın çoğu bizde aslında... Avrupa kuralları koymuş ve uyguluyor adamlar takip mesafesini koruyup birbirlerine saygı duyuyorlar. Bizde ise nerdeyse değdi değecek bir ikili seyir maharet sayılıyor. Sadece Avrupalı değil orada yaşayan insanımızda yol kenarına çöp atma yasağına uyuyor ta ki Kapıkule'ye kadar sınırı geçtimi fırlat gitsin. Yani bizde kanun var uygulayan yok... O yola mutlaka levha konulmuştur.
Birde şu anki hükümet özelleştirmenin tadını o kadar kaçırdıki yol yapımı sözü verdi 15000 km... Baktıki elindeki kadroyla bu mümkün değil ihale usulü mütahitlere yol yaptırmaya başladı. Ve ben biliyorum 10 trilyonluk bir köprü (Halen yapılmakta olan Porsuk köprüsü) 2 trilyona alındı ve 2 sene önce bitmesi gerekiyordu. Bu yollar içinde aynı fiyat kırılıyor ve doğru düzgün çalışılmıyor.
Hasılı arıza her yerde... Çubuğun neresinden tutsan elin .ok oluyor...
Duyarlılığına teşekkür ederim...
Tuğraks bu mucur ayrı bir konu. MUcur bir kusurdur.DEvletin kusuru. Yollarda o kadar hatalar varki anlatamam.Bunlar can alıyorlar. Eşkişehir yoluna gitti isen görmüşsündür.2 tane ada koymuşlar.Bunlar o kadar dar tutulmşuki 90 km hızla seyreden araçlar için tehlikeli birer viraj gibi. Bunda sürücünün ne hatası olabilir allah aşkına.
Üstad konuyu çok yönlü ele aldım ama Eskişehir yolunda da durum aynı devlet yapmıyor devlet ihale ediyor yoldaki hatayı özel şirket yapıyor. Devlet ise onu projeleyip kontrol etmekte sorumlu ama okdar hızlı bir giriş ve devam yaptılar ki Karayolları takipte yetersiz kalıyor..
Ben orada yapılan ihmali devletin ayıbı olarak görmemezlik yapmıyorum. Sadece konunun daha geniş çaplı ele alınışından doğan durum bu tabiki bana göre...
Birde sana bilgi vereyim. Eskişehir yolu 4-5 müteahite ihele edildi parça parça biri bir yerden geldi diğeri bir yerden tam kesişeceklerken devlet seçim derdine düştü ve ödenek kesti... O arızalarda onun eseri...
Zaten devletin neresinde arıza yok ki: Sen adeletin tahsis edildiği mekandasın bilirsin: Birileri 1,5 milyar dolarlık vergi borcunu ödemez ve bu borç devlet tarafından affedilir. Birileri 2 baklava çalar aynı devlet onları ceza evine gönderir...
Bİliyorum.Altıntaş yolundada bir kesim öylece kaldı.Açıldıktan 3 gün sonra bozuldu yol.Kapattılar hala açılmadı.
cok dogru konusmussunuz sagolun..
medeni bir ülke olamadıgımız için cekiyoruz bunca acıyı..
normalde bu gibi kazalar oldugunda direkt istifayı basan yetkililer sadece diger ulkelerde var malesef..hele ölümlu kaza,adamın siyasi kariyeri biter..
işte zaten bu duruma dusmemek için adam gibi denetiminide sorumlulugunuda yerine getirir yetkili, gorevli vs. kimse...
bizde garip bir allahın takdiri rahatlıgı oldugu için,yetkililerimiz sorumlularımız olaylarla pek ilgilenmez,yakınlarına bassaglıgı diler,ertesi gun on kişi daha olur,onlarında yakınlarına bassaglıgı,ertesi gun 15,onlarada bassaglıgı vs vs..uzar gider...
kimse sen işini yapamıyorsun demekki diye, ulaştırma bakanına ses etmez,oda zaten gocunmaz,allahın takdiri nede olsa..
hızlı tren ucar bakanımız allahın takdiri,her bayram tatıl gıdısı/donusu facia rhaberleri gelir bakanımız: allahın takdiri....
ve kimsede hesap sormaz..işte bu nedenle herkes sorumlu bunda..devlet eger sucluysa,kimsenin tepki gostermeyecegini bilmenin rahatlıgından..
bizde istifa kulturu yok malesef,bizde koltuk kapmaca kültürü var..kapan kalkmıyor..
ve kimse sorumluluk kabul etmiyor.ama o koltuga oturacaksan sorumlulugunuda alman lazım.
--------------------------------------------
konuyla direkt degil ama acıklamamla alakalı,anlatmak istedigim kişilerle ilgili olmadıgı,ve siyasi bir tartısma niyetinde olmadıgım için ismi sildim.(zaten hepimiz biliyoruz).
KINIYORUM...(yılmaz ozdil)
Hablemitoğlu...
İçişleri Bakanı ..., "bu menfur saldırıyı lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Neve Şalom, Beth Israel...
İçişleri Bakanı ..., "bu alçakça saldırıları lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
HSBC, konsolosluk.
İçişleri Bakanı ..., "bu alçakça saldırıları lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Kuşadası'nda patlama...
İçişleri Bakanı ..., "bu saldırıyı lanetliyorum, şiddetle, nefretle kınıyorum" dedi.
İstanbul'da polis şehit...
İçişleri Bakanı ..., "bu menfur saldırıyı lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Rahip Santoro...
İçişleri Bakanı ..., "yaşam ha kkına yapılan bu saldırıyı lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Cumhuriyet'e peş peşe bombalar...
İçişleri Bakanı ..., " huzurumuzu hedef alan bu saldırıları nefretle kınıyorum" dedi.
Danıştay basıldı...
İçişleri Bakanı ..., "bu saldırıyı lanetliyorum, şiddetle, nefretle kınıyorum" dedi.
Diyarbakır'da bomba...
İçişleri Bakanı ..., "insanlık dışı saldırıyı lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Hrant Dink...
Malatya...
İçişleri Bakanı ..., " bu vahşeti lanetliyorum, şiddetle ve nefretle kınıyorum" dedi.
İçişleri Bakanı ... hakkında Meclis'te verilen gensoru önergesi reddedildi... İçişleri Bakanı ..., "yaşananları siyasi malzeme yapmaya çalışanları esefle ve şiddetle kınıyorum" dedi.
istifa kültürümü demiştik???
#gaijin' tarafından 04.07.2007 03:08:06 tarihinde düzenlendi.
Rodos'a gidenler görmüştür:
Yol kenarında küçük bir taş yapı, üzerinde bir fotoğraf ve bir mum yanan yeri var.
Orada trafik kazasında ölenin anısına yapıldığını söylediler bize. Her türlü uyarıcı trafik levhasından daha etkili ve etkileyici.
Bizde uygulamaya kalksak bütün yollar türbeye döner herhalde.
"Sorumlu devlet"
Ya Hükümet?
Gaijin bu dediğin olsa şu anda hangi lider koltuğunda oturabilirde. Baykalmı, bahçelimi, nerde bizde öyle yüzlü siyasiler.
Hatırlarmısınız bir ara kazalar durma noktasına gelmişti.Sanırım Tantanının içişleri bakanlığı zamanında. Adam gib ibir içişleri bakanı olursa bunların pekçoğu engellenebilir.
Bundada dediğin gibi sorumluluğu alacak lider lazım. Banim sorumluluk alanımda değille olmaz. Hz. Ömer'İn bir sözü var. Fıratın kenarında bir koyunun bacağı kırılsa korkarım bunun hesabını benden sorarlar dile.
Düşünebiliyormusunuz verdiği mesajı.
Alkışlarım Hz. Ömer ve onun gibi olabilecek liderlere.
nasrettin hoca demişki ,pes yani hırsızın hiçmi suçu yok diye,soruyorum size o mucura son sürat girenin hiçmi suçu yok .tamam devlette suçlu ama suç bizdede var lütfen yavaş vede kontrollü kullanalım arbayı.
İlgili olabilecek konular
-
E Devlet'ten Sertifika Sorgulama
24 Oca. 2025, 17:19 prodersler
023524 Oca. 2025, 17:19
prodersler -
-
Sürücü Sertifikası Sorgulama E Devlet'ten
22 Eyl. 2024, 15:52 prodersler
050922 Eyl. 2024, 15:52
prodersler -
-