Fotoğrafçılık Forumları
Sorumlu Devlet
Biraz kominist söylemi gibi oldu ama olsun. Bir devlet kendi ile ile vatandaşını öldürürmü.
Öldürüyor işte.En son örneği Afyonda yaşandı. 9 kiyşi can verdi. SEbep Mucur. Bu kadarmı aciz devletimiz. Dökülen mucurı temizleyemiyormu. Yuh yani yuh.
Burda bizim köyün yolu asfaltlandı.YEni makinalarla yaptılar.HEmen hemen hiç mucur kalmadı yolda. Bunun yapmak mümkün. Birkaç makina almak lazım fazladan.
Peki ne oluyor devlete bu yollardaki kazalarda.Hiçbir şey. Sürücü aracının hızını yol şartlarına uydurmadığı için kusur vermiyorlar.Ne kadar acı. Utanç verici.
İşte böyle döktüğü mucırı temizlemeyerek kendi vatandaşını öldürüyor devletimiz.
Aslında başlık başka idi.Ama korktum.Şimdi devletin şahsi kimliğine hakaretten dava mava açarlar süründürürler bine diye.
çok haklısınız,hep üzüldük.ama elden ne gelir.biraz da sürücülerimizin hataları var.bilmediğin bir yolsa,biraz dikkat lütfen!?
Türkiye' de yılda 6000 insanın ölümünde kendi uydurduğumuz trafik canavarının suçlu olduğuna inandırıldık.
İnsandır hata yapar. Ama bu hata aşırı alkol almak, çok aşırı hızla gitmek, kuralları hiçe saymak düzeyine ulaşmamasına rağmen insanlar ölüyor. Ben aşırı alkolle direksiyon başına geçip kaza yapan adam için trafik canavarı derim. Ama bir anlık dalgınlıkla karşı yönden gelen kamyonun altına giren insan için başka şeyler aramak lazım.
Yollar kötü, hem de çok kötü, tek şeritten hem kamyon, hem otobüs, hem traktör, hem motosiklet, hem otomobil seyir halinde. Kazaların belki de en büyük nedeni bu.
Yollar aynı derecede bakımsız, her sene yama yapıp duruyorar. Ünye- Samsun yolunda son 10 senede belki 100 kişi hayatını kaybetti, çünkü yol inşaatı 15 senedir sürüyor, toplam 80 km lik yol 15 senede bitmedi.
Mucur apayrı bir konu, PKK nın yollara döşediği mayından teorik olarak pek farkı yok, bir adamı öldürmek için kasten seriyorlar sanki.
Benim söylemek istediğimde bu. Aslında dediğim gibi korkmasam ve bir şahsı manevi olarak devlete saygı duyuyor olmasam -katil devlet- diye başlık atardım. Yazık oluyor bu kadar insana.
Hakikatende mayından farkı yok.Hatta daha tehlikeli. Bir sözümde Yargıtaya devleti tazminat sorumluluğundan kurtarmak için öyle abuk sabuk kararlar ortaya çıkarıyorlar ki utanç verici.
yazık ki ne yazık pazarbey, çolu çocuğu, anası babası kardeşi var bunların. bir hayat sönüyor hiç uğruna. müteahhit zengin edelim diye yol yaptıracaklarına önlem alsalar iyi ederler.
Çok basit önlem biliyormusun bufalo.Seren özel bir makina. Ve kalanları süpüren bir fırçalı makina.Hepsi bu.
Yazık yazık. Herkesinde başına gelebilir. Geçenlerle anayoldan bir arayola dönüyordum. MUcur mış.Başladı araba kaymaya. Eğer yavaş olmasam tarlalara giriverecektim. Çok korktum.
Pazarbey geçen sene benim dayım az kalsın ölüyordu...
60 Yaşlarında Salim Amca diye bir adamcağız vardı, dayım ve arkadaşını sokakta görmüş, ''ya gençler Niksar da bir araba varmış, almayıı düşünüyorum, ben anlamıyorum gelin bakalım '' demiş. Bizimkiler de kıramamış. Atlamışlar 1 saatlik yok tepmişler, akşam üstü geri dönerken araba mucura kapılmış, şoför Salim Amca dediğim acemi bir şoför. Araba geri geri kaymış, kurtaramamış. Yokuş aşağı yuvarlanmışlar, araba aşağıdaki su kanalına gömülmüş. Salim Amca dediğim şahıs ve dayımın arkadaşı boğularak ölmüş, dayımı son anda yan taraftaki tarlada çalışan kadınlar kullanmış.
Düşünebiliyor musun iki can mucur yüzünden öldü, o bahsettiğin makineyle temizleseler ikisi de hayatta olacaktı..
Dünyanın başka yerlerinde yoktur böyle birşey.
Burde bizim arabalarımızın kaletesizliği. Afyondaki kazada audi ile reno toros çarpışmış.Audi resmen biçmiş renoyu.Bunları yapan adamlar nasıl verecek bunun hesabını.
5000. mucur olayı
yok anam ders almıyoz...
beyiner tıkalı...oksijen gitmiyor
mucura girmedin sen hiç galiba.Mantığın bittiği an dunesa.
Arabaların kalitesizliği apayrı bir konu. Kartal,brodway,şahin, doğan, toros...Ya apartman dairesi fiyatına sattılar bu tenekeleri yıllarca. En ufak kazada selavat getireceksin....
Bunları araba diye satanlara da , sattıranlara da yazıklar olsun.
Yıllar önce televizyonda siyaset meydanında yanlış anımsamıyorsam bir sendika lideri, ''biz geçen sene 400 000 oto yaptık '' diyen sanayiciye(!) ''ulan yıllardır tenekeyi araba diye satıyorsunuz, almadığınız teşvik, vergi indirimi yok ,geçmiş bir de hava atıyorsunuz'' demişti.
Mercedes O403 te üretim hatası olduğu, aracın durup dururken yandığı mahkeme kararı ve ODTÜ lü 3 bilirkişice tescillenmişti.
Hatırlarsınız Konya-Ankaar yolunda 46 öğrenci cayır cayır yanmıştı. Sonra cesur bir Türk Hakimi bu otobüslerin hatalı üretildiğine ve toplatılmasına hükmedildi. Hemen Doğan medya grubun köşe yazarları ertesi gün yazdılar, mercedes fabrikayı kapatıyor, iyi düşünelim diye...O sırada bir bakanın hakimi telefonla aradığı filan iddia edilir. O bakanın simini yazmamayım ....O mahkeme kararı bertaraf edildi...
Öte tarafta nasıl hesap verirler bilmem....
İlgili olabilecek konular
-
E Devlet'ten Sertifika Sorgulama
24 Oca. 2025, 17:19 prodersler
023524 Oca. 2025, 17:19
prodersler -
-
Sürücü Sertifikası Sorgulama E Devlet'ten
22 Eyl. 2024, 15:52 prodersler
050922 Eyl. 2024, 15:52
prodersler -
-