Fotoğrafçılık Forumları
Panik Atak
merhaba arkadaşlar değişik bir konuyu açmak ve bilgi edinmek istedim panik atak denilen hastalıkla 4 senedir uğraşıyorum ancak ne doktor çaresini buldu nede ben merak ettiğim şu acaba sizlerdende panik atak olupta tamamıyla kurtulmuş yada bazı teknikler kullanıp etkisizleştiren varmıdır ilgili kişilerin bu konuya yorum yapmalarını rica ediyorum şimdiden teşekkürler...
bu meseleyi üstün gayretler sonucunda yendiğimden dolayı çevremdeki insanların bir kısmı panik ataktı bir süre. elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım hepsine. emin olun bu bir hastalık değil. öncelikle bunu kabulleneceksiniz. bu beyninizin bir oyunu sadece. emin olun bunlar anlatılacak şeyler değil. yaşamayan birisinin anlamasını beklemiyorum, eğer sizinle beraber yaşamadıysa bu süreci.
korkmak derken, korkuyu nasıl tarif ettiğinizle alakalı bir durum söz konusu. gecenin köründe en tekin olmayan mahallelerde bile elinizi kolunuzu sallayarak gezip de sessiz sakin bir şehre gittiğinizde bu hastalık nüksederse benim gibi o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
ceyda hanım diyeceklerimi tavsiye olarak algılamayın sadece bir arkadaştan sözler olarak değerlendirin: öncelikle kendinize sonra da hekiminize güvenin. o denilen ilaçları farklı bir rahatsızlıktan (migren üstü başağrısı) dolayı 1 yıl süre ile kullandım. ve 1 yıl süre ile kullandığınızda neler olduğunu çok iyi biliyorum. doktorlar ilk başta çare dahi bulamıyorlardı. yapabildikleri sadece beni uyuşturabilmekti. ikinci periyotta tomografilerimden sonra bu işi yenebileceğime inandım sadece... ve başardım. artık nerdeyse hiç başım ağrımıyor ve asprin dahi kullanmıyorum...
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
ben kesinlikle ilaç tavsiye etmiyorum..ilaçların beynin belirli bölgelerini uyuşturmaktan başka sonuçları yok..daha açıkçası, henüz ilaç yoluyla tedavi olmuş herhangi birini görmedim.bazı kuvvetli ilaçlar bağımlılık yapabilir.aklı başında hiçbir psikiyatrist bu ilaçları tavsiye etmez zaten.geri kalan ilaçlar ise ya etkisiz olacaktır,yada ilaç kullandığınızı bile anlamadan boşuna gitmiş olacaktır.çeşitli ilaçlar ile hastalığını geliştiren yada farklı fiziksel rahatsızlıklara sahip olan kişilerde vardır.sadece panik atak konusunda değil psikolojik rahatsızlıkların hepsi için,ilaç bana göre son çaredir...
bakirresin söylediği gibi sizi sıkan,strese sokan yerlerden,kişilerden,olaylardan kasıtlı olarak uzak durmak tedavi için faydalı değildir.bu sadece bir kaçış olacaktır..
ruh sağlığı dediğimiz şey,sizi üzen,yoran,düşündüren,sinirlendiren,stres altına sokan unsurların hayatta olmaması değil, sizin bunlarla başedebilme yeteneğinizdir.sizin bu yeteneğiniz ne kadar gelişmiş ise dert,tasa adını verdiğiniz sorunlarla mücadele etmeniz o kadarda kolay olacakır.kısacası ruh sağlığı, hayatınızda dengesizlik olmaması değil,sizin bu dengesizliklere karşı yaklaşımınızdır..her durum ve her olay için farklı yaklaşımlar geliştirebilen insan fizyolojisi, muhakkakki her dengesizlğede uyum sağlayacak bir yapıdadır..unutmayın, insan her duruma ve şarta çok kısa sürede uyum sağlayabilen en gelişmiş canlıdır..buna bağlı olarak sizi etkileyen unsurlara olan yaklaşımınız rahatsızlığın sürecini etkileyecektir..yaşamında umursamaz,lakayt bir tavır edinmiş kişiler bu gibi rahatsızlıklarla sıkça karşılaşmazlar mesela..aksine her sese ürkerek tepki veren,parlak ışığa alerjisi olan vb kişiler butip rahatsızlıkları daha sık yaşarlar..bundan çıkan sonuç ise; umursamaz bir tutum sizin hayatınızı kolaylaştırabilir..bunu yaşayıp görecek oln sizsiniz..
ama baştada söylediğim gibi, olaylardan,etkilerden kaçmak sizi kurtuluşa götürmez..aksine etkinin kuvvetini unutan yanınız,siz o etkiden ne kadar kaçarsanız kaçın bir gün kazarada olsa onunla bir yerde karşılaştığında,daha önce alışık olmadığınız kadar kuvevtli tepki verecektir..buda kendinizi becekriksiz hissetmenize yada bundan kurtuluş olmadığına inanmanıza sebep verebilir.her etkiden uzak durup saklanarak geçirdiğiniz rahat yaşamınız, o anda daha beter altüst olabilir..o zaman bu kaçış, hastalığın ilerlemesine neden olacaktır...
kaçıp saklanmak değilde aksine etkilerin üzerine gitmek size daha fazla yardımcı olacaktır.emin olun sizi etkileyen olay ile daha sık karşılaştıkça her defasında olayın sizin üzerinizdeki etkisi azalacaktır..bun, alışmakta diyebiliriz..
kendinizi bile bile strese sokun yada olayların içine dalın demiyorum..bunlar gerçekleştiği vakit oradan kaçmayın,kalıp mücadele edin diyorum size..
düzenli bir hayat sürmekte size çok yardımcı olacaktır..asitli gıdalar yiyip içmemek,düzenli egzersizler yapmak, bunun yanında alışılageldik nefes egzersizleri uygulamalarıda işinizi kolaylaştıracaktır...
yediğiniz içtiğiniz şeylerde rahatsızlığın gelişimi yada tedavisinde etkili olurlar..örneğin endorfin salgılanmasına neden olan gıdalar sizi mutlu ve rahat kılacakken (çikolata vb), asitli,acı,ekşi vb midenizi rahatsız edip sizi sıkıntıya sokacak gıdalar, adrenalin salgılamanıza neden olup sizi o an için heyecanlandırıp yoracak şeylerde (enerji içecekelri vb) rahatsızlığınızın gelişimi açısından önemlidirler...
tüm bunlar için doktorunuzun size uygun tavsiyeleri çok önemlidir..
kadın yada erkek olmak..genç yada yaşlı..yaşadığınız çevre..mesleğiniz..ve daha bir sürü şey rahatsızlığınızın seviyesi için kriter oluşturabilir..bunların değerlendirmesini en iyi yapacak kişide doktorunuzdur..bu yüzden,önce doktorunuzu sevin ve her şeyi onunla paylaşın,konuşun..
warp83..Gastrit hastalığı fiziksel olmakla birlikte, diğer söylediğiniz şikayetler için hiç beklemeden bir psikiyatrist ile konuşmanızı öneririm..yaşadıklarınızı bilmek,bunları yorumlayabilmek, hatta yaşadığı şeye dengesizlik diyebilmek için kişi henüz yolun başında olmalıdır..sanırım siz burdasınız..semptomlar ilerlemeden yardım almanız çok yerinde ve faydanıza olacaktır..hem sizin hemde çevreniz için..
psikolojik temelli rahatsızlıklarda kişiler ne kadar ben bunu yenerim yada tek başımada halledebilirim diye düşünselerde, bu düşünce son derece yanlıştır..bu ve benzeri durumlarda insan muhakkak bir doktordan tavsiye almalıdır..yaşadığınız hiç bir şey hastalık değil,buna emin olabilirsiniz..
burdan okyanusa cevap veriyorum..
c..
teyze kızı..
kuzen karmaşası yaşanan bi ortam..
emmiler halalar teyzeler karışık biraz..
misal benim bi akrabam var.. hem babamın dayısının oğlu hem annemin görümcesinin kızı.... abiminde eltisinin eniştesi..
tuhaf.. anadoluda böyle akraba karışıklıklarını çok rastlanır.. çünkü köy yerinde herkes birbirinden kız alır verir zamanla kim kimin dedesi kim kimin kayınçosu karışır.. insan torunuyla bacanak olurmu yaa.. var ben gördüm..
endogami denir ona...
vaybe ismi bile varmış.
ama biri aynı anda nasıl hem dayı oğlu hemde görümce kızı olabiliyor
onu anlamadım.
endogami..içeriden evlilik
egzogami..dışarıdan evlilik
origami..kağıt katlama sanatı
Belirtileri edilgenleştirilebilir o da geçicidir.Ancak asıl sebep olan travma nihayete kavuşmadıkça değişken aralıklarla nüksetmeye meyilli bir durumdur.Tedavisinde henüz tam sonuç alınmışlığı gözlemlenmemiştir...Huzursuzluk verici ortam,durum ve şahıslardan mümkün olduğunca uzak kalınması yarar sağlayıcıdır. Sevgiyle.....
ceyda_graf nerede?
#mgirgin' tarafından 11.09.2008 04:26:04 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiniz için tşk mu gerçekten çok doğru tespitlerde bulunmuşsun ben doktor doktor gezdim en son 4 ay önce ankaraya gittim hipnoz tedavisi kesin çözüm diye ama oda fayda etmedi ama bi yolunu bulacağıma inanıyorum
Selam Ceyda hanım,
Biraz anlatır mısınız yaşadıklarınızı? Ne tür ataklar geçiriyorsunuz vs.?