pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Netfotoğraf Ankara Buluşması

Arkadaşlar hfataya Ankarada 27 nisan günü saat 9.00 da sınavım var. Sınavdan sonra Ankaralı arkadaşlarla bi görüşmek isterim. Katılacakların zengn olması tercih sebebidir. İzzeti ikram bol olsun.

Ayrıca Cumartesi gelip kalabileceğim mütevazi bir otel ismi verirseniz sevinirim. Öyle pahalı olmasın. Ama Topkapı otelleri gibide olmasın.
Buluşmayı saat 12 gibi yaparız sanırım. Gelecek arkadaşlar ismini yazdırsın.

Tarih: 18 Nisan 2008, 21:43 - İp: 88.***.**2.53
melikeatay
melikeatay (üye)
Ankara / Meraklı

''hata'';

http://www.devrekbastonu.org/tarihi.php

http://www.devrekbastonu.org/yapilisi.php

http://www.devrekbastonu.org/album2.php

#melikeatay' tarafından 02.05.2008 15:33:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Mayıs 2008, 15:08 - İp: 88.***.**1.55
evrin
evrin (üye)
Ankara / Amatör

Melike anlaşıldı sende FB'lisin

Tarih: 2 Mayıs 2008, 15:37 - İp: 85.***.**8.90
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Bana baston değil onun üzerine işlenen motiflerin çizimleri lazım. Foto çekmek benim hobilerimden birisi sadece benim en asli ve vazgeçilmez hobim ahşap oyma, sedef kakma vs ahşap işleridir. Sürekli kutu vs yapmaktan sıkıldığım için bu seferde güzel bir baston yapmak istedim o kadar.

Melike hanım site için teşekkür ederim ama bana o işlemelerin örnek çizimleri lazım. Kutu desenlerini kendim çiziyorum ama hiç baston yapmadım onun için örnek lazım.

Birde örnek fotoyla açıklayım iş yerinde masamın üzerinde duran benim yaptığım sedef kutu örneği:

Tarih: 2 Mayıs 2008, 15:45 - İp: 85.***.**7.122
melikeatay
melikeatay (üye)
Ankara / Meraklı

Yok ben ''BEŞİKTAŞ'' lıyım Mehmet Bey!

Tarih: 2 Mayıs 2008, 15:54 - İp: 88.***.**1.55
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Evrin hocam sanırım siz şu fotolarınızı istiyorsunuz

Tarih: 2 Mayıs 2008, 15:54 - İp: 85.***.**7.122
melikeatay
melikeatay (üye)
Ankara / Meraklı

hata;
Şimdi çizimlerini bulmak zor onun.Çünkü bence her ustanın kendine özgü motifleri vardır!Zaten bildiğim kadarıyla da motifleri birleştirip işlemekte size kalıyor.Sandıktaki motifler güzel bence!Yapmak istediğiniz bastonunda gövdesinde bu motifleri birleştirebilirsiniz.Aklınıza ne geliyorsa o motifi veya motifleri işleyin sonuçta sizin eseriniz!...

Tarih: 2 Mayıs 2008, 16:11 - İp: 88.***.**1.55
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Melikeatay;

Teşekkür ederim. Her ustanın kendisine özgü motifleri olabiliyor. Zaten bastonun üzerinde de her ustanın kendine özgü imzası vardır bakanlar bilmezler bunu ama işin ustaları baktıklarında anlarlar. Kendine özgü desenler olduğu gibi anonim desenlerde mevcut ayrıca santıkla bastonun yapım teknikleri farklı sandıkta çizilen desen bire bir görünür ancak baston yuvarlak olduğu için kağıt üstünde güzel görünen bir desen baston üstünde çok kötü durabilir. Birde baston yukarıdan aşağıya daraldığı için onun desenlerinin kağıt üzerindeki görüntüsü çok bozuk görünür ama baston üzerine işlendiğinde çok güzel durur onun için arıyorum zaten yoksa oturup kendimde çizerim ama sonucun ne olacağı meçhul olur.

Tarih: 2 Mayıs 2008, 16:36 - İp: 85.***.**7.122
melikeatay
melikeatay (üye)
Ankara / Meraklı

Tekniklerinin,boyutlarının,şekillerinin vs. farklı olduğunu bende biliyorum!Herkesin kalıbı farklıdır...Gönderdiğim link te fotoğraflarla gösterilmiş maalesef kalıplarını vermemişler.Ben sizin anlatmak istediğinizi anladım!Tabii ki düz zemin veya az eğimli zeminde çalışmak daha basit.Meçhul de olsa deneyin belki iyi sonuç alacaksınız
Neyse topic Beytullah Bey'in Ankara'ya gelme konusuyla başladı,daha fazla dağılmasın

Tarih: 2 Mayıs 2008, 16:52 - İp: 88.***.**1.55
evrin
evrin (üye)
Ankara / Amatör

hata dostum 1 hafta süreyle geç kalmış ve güncelliğini yitirmiş bir fotoğraf olsada sen çok yaşaaaaaaaaaaaaaaaaaa ( şu Sivas engelinide hayırlısıyla bir atlatsak )

Tarih: 2 Mayıs 2008, 17:08 - İp: 85.***.**8.90
evrin
evrin (üye)
Ankara / Amatör

NE DÜŞÜNÜYOR BU İNSANLAR ACABA??????

Tarih: 2 Mayıs 2008, 17:18 - İp: 85.***.**8.90