okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
okyanus.
okyanus. (üye)

rüzgar alır yel satar idi emmi.
keza bende holdingim var gidip başına geçiyim bu işler elin adamıyla olmaz diyerekten yatağı yorganı rulo haline getirip ist.a gelmiş idim.
netekim holding te dayı beni ara ütücü ve ortacı mahiyetinde çalıştırdı adı belirsiz bir haftalık harçlık mukabili.
keza ilk zamanlar da holdingte yatmakta idim emmi. kesim masasının üstünde.

Tarih: 24 Mart 2010, 14:25 - İp: 85.***.**9.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Anladım,bomonti civarında oldu bu işler sanırım de mi..

Oranın ara sokaklarında da eskiden amma tombalacılar vardı zati,, şakır şakır millet çay paydosunda felan kart çekip oynardı,,izm torba mukabili ..

Pzremmi hiç hayatında tombala çekmemiştir herhal,, ..

Tarih: 24 Mart 2010, 16:11 - İp: 88.***.**1.238
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 24 Mart 2010, 16:30 - İp: 88.***.**1.238
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Eller ayaklar gözler suratlar ifalar terminaller binalar vs vs..

Tarih: 24 Mart 2010, 16:33 - İp: 88.***.**1.238
okyanus.
okyanus. (üye)

henüz karpuzlar market raflarındaki yerini almadı.

keza metrocity gibi yerlerde orta yerde fresh meyve suyu satıcılarında her mevsim karpuz var emmi herhalde. keza karpuz suyu 5 tl yazıyor afiş mahiyetli kağıdında.

Tarih: 24 Mart 2010, 18:20 - İp: 85.***.**9.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Gir nevizade tarafına orada garpız dolu emmi,, yaya yürüyeceksin zira,,haklka iç içe istiklal cadilelerinde,,sonra gir sokağa taa aşağıdaki emmide var taze garpızlar..

Ben de bir ara atlaaas pasajına gideceğim,, teftiş-e istişare mukabilinde..

Gitmişkene de behçete de bakarım sağ mı salimmi diye..

Ayva reçelide yi zabahları okyanus eyidir o da..

Tarih: 24 Mart 2010, 20:54 - İp: 78.***.**0.146
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi izmirdeki bacanak karadeniz yöresinden kestane balı göndermiş bana
zabahları aç karnına bi kaşık ye diye.
bal bitmeden ayvaya sıra gelmez emmi.
keza geçende de uzunköprüden ıhlamur balı almış idim. hepten şekerlendi.keza kaloriferin üstüne koydum yinede erimedi. kaloriferi de pek yakmadım bu aralar. doğalgaz pahalı emmi.

Tarih: 24 Mart 2010, 20:59 - İp: 85.***.**9.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sana sahte bal getirmişler veya aldırmışlar emmiler,,şekerlenme olmamalı,,gannefer yanmamakta,,gaz pahalı çünkü..

Avustos ayından bu güne kadar olan kontör bedellerini karşılaştırdım da,, tukselciler yüzde 61 zam yapmışlar görüşme ücreti mahiyetinde,,içinde öteve de var amma,,ayıp tabii..Sokakta kime sorsan sırıtı durur, napayım yapsınlar bana koymaz gibilerinden der dururlar..Yolda senden cigara felan isterler isede ellerinde orta sınır tilifonla kontör harcama gayreti içinde dolanıp da dururlar,,memleket insanımız böyle işte,, hem kel hem fodul mertebesinde..Bak yunana neler ediyor ayemef 'den tek ki para almayayım,aman borçlanmayayım şunlara diye..

Onsekiz liralık tilifon bedeli ;öteveli kadeveli felan şusuyla busuyla da sana kırk-kırküç liraya patlıyabiliyor zira..

Tarih: 24 Mart 2010, 21:14 - İp: 78.***.**0.146
okyanus.
okyanus. (üye)

ya emmi memlekette herşey acayip pahalı.
marketlere bakıyorum geçen 4 e aldığım bugün 5 olmuş.
kaşar peyniri olmuş 15 tl. ben 9 falan sanıyordum.
pirzola olmuş 40 tl. rokfor olmuş 65 tl. havyar olmuş 1200 tl.
bi market alışverişine çıksan iki üç milyardan aşağı marketten çıkılmıyor emmi haftalık keza.

Tarih: 24 Mart 2010, 21:39 - İp: 85.***.**9.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Zaten bütün paralar yiyeceğe içeceğe gidiyor keza..

Tarih: 24 Mart 2010, 21:52 - İp: 78.***.**0.146