Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
Roko ulaşım ücretlerinize acaip zam yaptıar ya gene tekrardan,,bol bol yürüyün emi orada..Saimekadından taa aştiye kadar yürü on kere eyi gelir gali..
valla emmi o konuda ayrı bi çetrefil..
şahsen çok sık kullanmıyorum güzergah icabı toplu taşımı..
ücretlerin yüksekliğinden şikayet edenler haklı..
netcede devlet hizmetini yüklenmiş olan belediyeler sosyal zihniyetli olmalı
belediyenin karlılığı değil kamunun faydası düşünülmeli..
emme öbür taraftan bakınca heryer hususi araba.. toplu taşımı tercih eden az.. park yeri sorunu yaşayan çok.. demekki millette parazıslık yok..
e bi otobüs 3 kişiyle giderse külliyen zarar..
eski vakitlerde milattan önce çok yürürdüm. nerdeyse ankarayı turlardım iş icabı yürüyerek.. postacı misali... emme artıkın zor..
bide o söylediğin güzergahta arada kurtuluş parkı var.. gündüz sorun olmazda hava karardıktan sonra ordan geçeni öpüyorlar..
onçün dikkatli olmakta fayda var..
bide karpuz çıkmış emmi.. ama cebinde karpuz varmış kadar şişkin olman lazım.. evvelki gün sordum kilosuna yedi tele diyor. yedi mi dedim.. yedi dedi.. yemiş... afiyet olsun..
emmiler yüksek yargı ülkenin önünü kesmekte netekim. napmalı bunları bilmiyorum. ulaşım ücretlerinide 10 yıl önceki seviyeye çekmiş idiler. aslında maaşlarınıda 10 yıl öncesine çekmeli bunnların. akılları başlarına gelsin.
şimdide emekli maaşlarını birden eşit hale getircekler. sosyal güvenlikin iflası mukabili. olmaz efendim olmaz.
roko,o taraflara geldiğimde,,krtluş parkına bir uğrar çıkarım,, takibe alsınlar bak sorun kalırmı oralarda,,öyle oturmakla iş yürütülemez zati..,,kakıp gezecekler,,kim mağdur olmuş,kim öpülmüş felan diye..İyi be dağ başımı orası ,, ben gidince arasıra uğrar denetler çıkardım keza olumsuz vakalara denk gelinmemiş idi,,demek bişiler oluyor orada,,okullara da yakın,,takip ve denetim şart imiş oraya devamlı..
Nediyon pazaremmi sen hem,, emeklimi oldun ki mayışlardan bahseder durursun hem ..
Mayışları dengeye oturmak gerek,,ne o öyle biri alır altıyüz diğeri yediyüz,,kimi binin üzeründe..
Eskide çalışanlara baksalardı,,millet binbeşyüz ikibin alırdı mesela,keza bordrolarda askari ücretten girişi gözükürdü devamlı,,buna müteakip birde bazılarını da 0nbeşgün çalışıyor gösterirlerdi sikorta bazında,,herkez kendini kandırır dururdu işte..O hususta da denetim yok idi..
Sonra emeklilik dönemlerinde tabii arada maaşlarda uçurumlar olmakta idi..
emmi ben 600 alcem emekli mukabili.
Çok az alacakmışsın zati,, onada şükür etmen gerek aslında..Onuda alamayan da var ..
Ni vakit emekliliğe muktedir olacaksın ki hem..?
emmi 10 senedir yatırmaktayım. 3600 gün olmuş. az kalmış. 20 sene sonra olurum sanırsam. okyanus sanırım yatıramamakta pirimlerini. aman laf aramızda kalsın.
emmi benimde 5 bin küsür gün olmuş.
keza 1.700 gün bakiyem kalmış.
yaş olarak 55 tekabül ediyor bana. 30 senem daha var o sebepten.
keza 18 yaşımda iken dayım benim üstüme holding açmış idi.
o zamanki bağkur kayıtlarını bulma mukabili olursam belki de aslında yarın emekliyim ben.
evet bizim saf bi yiğen var sözüm meclisten dışarı. onunde üstüne holding açmışlar. şimdi yargılanma mukabilinde. hapis mertebesine girerse şaşmam. buluyorlarda hep sizi n gibileri.
Vah vah neler etmişler potansiyel yakınlarınıza da habarımız yokmuş,, mapusa atçen böyle yapanları aslında..
Sorması ayıpta o holdink ne iş yapardı acep ..!!
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
065320 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
063320 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
20 Şub. 2023, 23:29 prodersler