pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İdam Cezası Geri Gelsin.

KAldırılan idam cezası geri gelsin. Gözü dönmüş caniler gözlerini bile kırpmadan , çoluk çocuk, kadın kız ayırmadan adam öldürmeden önce düşünsün. Ölümü göze alabiliyorsa bir cana kıysın. Kİmse bana insan hakkından falanda bahsetmesin. Bİr çırpıda 44 tane cana kıyan insanın bu dünyada yeri yok. Öbür tarafta hiç yok.
Alacakları cezalar belli. YArın o..... birisi bir af çıkarır serbest serbest gezer bunlar.
Can almanın cezası canla olmalı. Yoksa kimsenin korkusu yok hapisten falan.

Tarih: 5 Mayıs 2009, 22:44 - İp: 85.***.**8.188
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Bence de idam geri gelmeli. Ancak söz konusu olayın idam cezası ile ya da ağır yaptırımlarla önlenebileceğini sanmam. İdam, diğer cinayetleri, ya da suçları engelleyebilir belki.

Bu son olaylar bölgenin sorunu, cehalet sorunu. Toplumsal yapıda bir problem var, medenileşme problemi var.

Söz gelimi, adam eşini başka bir adamla yakalıyor (kusura bakmayın örnek hoş değil ama genelde duyulur böyle şeyler), o anda öldürüyor eşini ve bu bir çok bölgede toplum tarafından yadırgamak şöyle dursun olumlu bile karşılanabiliyor. Hapiste bile namustan düşen makbul karşılanıyor. Olayın geçtiği bölgedeki bakış açısı ise, bahsettiğimden 10 kat daha kötü ve cahilcedir.

Sorun cehalet, çözüm eğitim, başka hiçbir çare yok bence. O bölgeler sosyalleşmek zorunda, insanlar eğitilmek zorunda. Tamamen güdüsel yaşıyorlar, babaları ne derse o kanun. Babaları da cahilin önde gideni olunca assan da kessen de durum değişmez bence.

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 11:45 - İp: 78.***.**5.148
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

İdam olmasın dediler, idam kaldırıldı.
f Tipi cezaevleri yok ağırmış falan deyip günlerce bağırdılar çağırdılar..
Site ahalsinden özür diliyorum ama "Allah sizi kahretsin be." demekten gkendimi alamyacağım.

Elbette idam geri gelsin.biliyorum bu tür suçları önlemekte idam cezası tek başına yeterli değidir ama en azından bu tür insanlar aynı acıyı yaşamalılar..


 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 12:39 - İp: 88.***.**8.98
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

yaman abi doğru yere temas etti... doğuya devasa eğitim merkezleri açılacağına, oraları öğretmenlerle, öğretim üyeleri , prof. dr larla donatacaklarına, yıllardır batıya alış veriş merkezleri , lüks oteller inşa etmekle meşgul bu millet...

yaşar kemal gibi, sabahattin ali gibi yazarlar horlandı bu ülkede, kominist dinsiz deyip topluma servis edildi, linç edildi... halbuki onlar bugünleri, taa 50 yıl öncesinden anlatmaya başlamıştı, toplumun başına gelecekleri... açın okuyun eserlerini...

müstehak bize... kurtuluş savaşı sivastan, erzurumdan başladı, biz ne yaptık , kurtulur kurtulmaz batıya mabetler dikip, yedik içtik... kimse toplumsal kalkınmayı, her vatandaşın eğitilmesini , hür yaşamasını düşünmedi, bencilleşti, hep daha zengin nasıl olurum, daha fazla mal nasıl edinirimin peşine düştü, bu bizim milli politikamız oldu, reklamları açın izleyin, hangisi kültürümüzü yansıtıyor, hepsi aç gözlülüğü vurguluyor, hepsi cinselliği, doyasıya yeyip içmeyi, tüketmeyi anlatır, pompalar, ama aynı toplumda yaşadığımız insanların cahillikle boğuşmasını, vahşetler yaşamasını uzaktan seyredip, vah vah yazık deyip, idam geri gelsin deyip, bataklıkta sinek avlıyoruz... ha bataklıkta. sırça saraylar da kokar...tabi burnu olana...


kusuruma bakmayın, genç halimle bunları söylemek bana düşmezdi...

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 12:48 - İp: 78.***.**8.249
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Ne ironi ama !!! Bugünde Denizlerin idamının tam 37. yıldönümü.

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 14:33 - İp: 81.***.**5.46
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

YAzılanlar fena değiller. :eğendim. Valla bu gidişle herkes idamı istemeye başlayacak. Zİra batı demokrasileride artık bazı olaylardan sonra idamı tartışmaya başladılar. Mesela çocuklara tecavüz edip öldürenler için. NE yapacaksın böyle adamları. Besleyecekmisin.Oralar geri getirince bizimkiler ne diyecek acaba.

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 15:52 - İp: 85.***.**7.230
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

pazarbey çocuk olayını hiç karıştırma

geçen yıl bir şerefsiz vardı 9 aylık bebeğe tecavüz eden, minicik bedende sigara söndüren
hala aklımdadır, bir baba olarak düşünsün evladı olanlar... Bu kadar savunmasız bu kadar aciz korunmasız yavruya yapılacak şeymi bu...
Allah herkesin evinden barkından uzak tutsun, ama ya içimizden birinin başına gelse...
Asmayalım, besleyelim diyecek biri çıkarmı merak ediyorum, ya da bunu yapanın değil cezaevini mahkemeyi bile görecek kadar yaşamasını istermi....

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 16:03 - İp: 81.***.**3.185
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Fuji

Fazla söze gerek yok..

Kilkileşmiş bir terim olacak ama eğitim şart..

Hakkari demeden , Tunceli demeden, doğu batı demeden bayrağımızın dalglandığı her karış toprak benim toprağım deyip oradaki yavruların eğitimsiz kalmamsı için, yaşana vahşetlerin bir kez daha yaşanmaması için oralarda her şeyi bir yana bırakıp çalışılmalı..

Ancak ne yazık herkes böyle düşünmüyor..Araya onu bunu sokup bir an önce kaçmanın kurtulmaı-nın yolunu arıyor..Ve ondan sonra da fujinin dediği gibi ah ah vah vah ediyor..

Bu kaçtıkları yer Sinop olunca Sinopun ilçeleri olunca dah bir kahroluyorum..

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 18:52 - İp: 88.***.**8.98
inans
inans (üye)
İstanbul / Amatör

" YAzılanlar fena değiller. :eğendim. Valla bu gidişle herkes idamı istemeye başlayacak "

İdam cezasından haz alanlar var ya ... Bu nasıl bi cehalettir. İnsanlığı bu cümlenin bi tarafına sığdırmaya çalışın bakalım , sığdırabilecek misiniz ?



#inans' tarafından 06.05.2009 20:58:42 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 20:57 - İp: 94.***.**6.150
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

konuya geniş açıyla bakın @inans. kimse öldürme zevkinden bahsetmiyor....

"insan hakları" mı? hangisi insan?

bir maktülün birinci dercede yakını olsanız, katili elinize verseler, "ne yaparsan yap" deseler "götürün ! ömür boyu hapiste kalsın" mı derdiniz?

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 21:59 - İp: 88.***.**9.87
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla inans hukuktan sonra okuyamadım. Cahilim ben.
İyikide cahilim. Bu işin içinde olan birisi olarak gördüğüm pekçok cinayet sanığı veya hükümlüsü en geç 10 yıl içinde çıktı. Hatta 6 insanı katledenler bile.
Bu mudur hak hukuk. Bİr cana kıyana verilecek ceza bumu olmalıdır. İnsanların aklında öldürürüm 10 yıl yatarım veya arada bi af çıkar bende kurtulurummu olmalıdır.
Hayat bu kadar ucuzmu. Evet sen böyle bir sistem kurarsan insanlar kundaktaki bebeğe kadar öldürmeyi göze alır.
Atakanın verdiği örneğe bak. Bu adam ıslah olurmu . İmkan varmı.
İyiki cahilim.

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 22:00 - İp: 88.***.**1.83