Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
beypazarı'nın yanında kızılay madensuyu mu? tabi içersin 3 tane beypazarı tek shotta götürüyo ne varsa
Ayarcanlı sodayla uğraşceğine benim işe bi bak. Olmazki böyle canım. Allah Allah. Hiç bakmıyonuz benim işlere. KArar veremiyoz zati.
Hem sizin pentaks topiine gıcığınız mı var. Benim k20 topiği pentaks bölümüne taşındı taşınalı birtek cevap yazılmamış. Niye böyle.
Pentax bölüğünde as var. Pentaxa laf edenin diline ağzına yüzüne biber sürüyor.
Fenerlilerden beter bu pentaksçılar valla. Makinelerine laf etmeye gelmiyor.
Beypazarı 2,8 ler iyidir tamron + sigma. Para varsa düşünme. Varsa biraz borç ver.Para az ise 18-250. Ama hiçbir zaman 18-250 öbürlerinin klasmanında bir lens olmaz bence.
Söylemesi ayıp köyden divle tulum peyniriyle ( meşhur peynir google da ısrarla arayınız ), kurutulmuş yeşil fasülye gelmişti. Bir de hüsmenağa ekmeği almıştım trabzon ekmekçisinden. Gece gece koştum valla evin içinde patlayacaktım. Afiyet olsun.
Pazarbey uğraşma zen bunlarla aşağıdaki siteye gir istediğin marka objektifin istediğin modelinin örnek fotoğraflarına bakıver beğendiğini alırsın.
http://www.pixel-peeper.com/
senin topik çok derinlerde zor geliyo oraya kadar girmek. fdikere söyle anasayfadan direk link felan koysun. ya da buraya getirin topiği
Eraycanlı sen hiç abi dayağı yememişin sanırım. Gelmmim ankaraya.
Hata bu fotoları görünce insanan alacaksada almayası geliyo valla. HEpsi yüksek iso ve kesinlikle berbatlar.
Okaynus biraz açıklayıcı olurmusun.
şimdi 70-200 1350 grm. 18-250 ise 400 gramlar civarında. Kullanımı nasıl acaba. 50-500 2 kg vardı ve kullanmak nerede ise mümkün değildi. 70-200 lede aynı sorun olmasın sakın.
tamam tamam hemen tehdit savurmayalım
ağır olanı kullanmak (bence) her zaman daha avantajlı. bazıları hafif olsun, belli bi zamandan sonra ağırlık taşınmıyor yoruyor diyor. ihtiyarlıklarına veriyorum 500 gram ağır olsa nolcek. titreşim olarak daha az titriyor ağırda, tele objektifte kadrajı daha güzel belirleyebiliyorsun. ki sendeki kadraj sorununu da göz önüne alırsak ağır olması yararına
50-500'ü kullanmak niye mümkün değildi anlamadım
Eşşek gib obcektif. Soba borusundan hafif ince. Ama 10 soba borusu kadar ağır. Taşımak ne mümkün. Tutarken zoom yapmak imkasız zati. Öyle işte. Bİr noktadan sonra ağırlık bela başa.
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1184414 Şub. 2009, 00:26
cinascinas