ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

13 Şehit 7 Yaralı

Bugünkü terör bilançosu 13 şehit 7 yaralı.

2002 de terörü sıfır noktasında devir alan üçüncü ve ustalık dönemim deye böbürlenen bu hükümetin ülkeyi getirdiği nokta bu.

Şehit ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Bu beceriksiz Hükümetin bir an önce işi bırakmasını can-ı gönülden istiyorum.
Daha kötü şeyler yazmamak için kendimi zor tutuyorum...

#ercan43' tarafından 14.07.2011 18:13:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Temmuz 2011, 18:13 - İp: 217.***.**6.227
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Yanlış hatırlamıyorsam önceki aylardaki yazılarımdan birisinde 12 haziran seçimlerinden sonra ortalık karışacak diye yazmıştım.
Bu olanlar ayak sesleri
Bugünler daha iyi günlerimiz.
Tanrı bu günlerimizi aratmasın...

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 14:53 - İp: 92.***.**6.236
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör



Hem bu kadar suça bulaşacaksın hem de “bana dokunma” diyeceksin.

Hukuk sana dokununca da istifa edeceksin.

Ordu, hukuka ve demokrasiye alışmakta zorlanıyor.

Zorlanarak da olsa alışacak.

Genelkurmay Başkanlığı karargâhında “hükümet aleyhtarı” internet siteleri oluşturma cüretini gösterme özgürlüğü hiçbir orduya tanınmaz.

Emir komuta zinciri içinde “halk iradesinin” temsilcisine “tuzak kuracaksın”, hakaret edeceksin ve bunun hesabının sorulmasına karşı çıkacaksın.

Darbecilik, cuntacılık dönemi orduda sona eriyor.

Ve, “darbecilik yasak” emrini bir onur sorunu yapıyorlar.

Darbeci olmak, darbecileri korumak “onuruna dokunmuyorsa” zaten bu ülkenin ordusunda yerin yok.

Dünyanın ve Türkiye’nim değiştiğini algılamamaktaki bu ısrar sonunda bir sarsıntı yaratacaktı elbette.

Yarattı da.

Yıllardan beri “askerliklerinin” ne kadar yetersiz olduğunu izledik.

Karakollarını koruyamadılar, kendilerine emanet edilen çocukları koruyamadılar.

Hiçbiri bir karakol baskınındaki kayıpları “onur sorunu” olarak görmedi.

Çocukların ölümünden sonra bir tanesi bile istifa etmedi.

Ama generalleri hukuk sigaya çekince bundan onurları gocunuyor.


“Onur”u böyle anlayan generallere ihtiyacı yok bu ülkenin.

Niye çocuklar öldüğünde, “biz yetersiziz, çekiliyoruz” demediniz?

Askerliği unutup kendilerini “ülkenin hâkimi” sanan, sürekli olarak sivil hükümetleri sindirmek için uğraşan, darbe planları hazırlayan generallerin çekilmesinden kimseye bir zarar gelmez.




#merhaz' tarafından 30.07.2011 16:07:44 tarihinde düzenlendi.


#merhaz' tarafından 30.07.2011 16:10:27 tarihinde düzenlendi.


#merhaz' tarafından 30.07.2011 16:10:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 15:31 - İp: 95.***.**9.216
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ya hocam okuyorumda harbiden komutan kalmamis kuvvet komutanliklari icin neredeyse.Orduyu toptan istifaya davet edip badem biyikli subaylarmi yetistirmek amaclari nedir anlayamadim.
Adamlar her sene 40-50 subayi atsalar iceri,10 senede 500, ee elde bisey kalmiyor.

Yani ozetle,bende karsiyim boyle yasadisi isler yapana,gorevinden cok darbe oyunlari oynayanlara falan ama kardesim yargilayin artik da bizde bilemim kim suclu,kim degil.Hala bir yerden delil bulma oyunlari,hala yeni yeni komutanlara sarmalar,aa bak buda fikir babalariymis bunuda alalim tezgahlari,aa bak buda tokalasmis buda ayni orgutten palavralari falan yani trajik bir durum.

Suna kisaca ciksinlar ordu bize karsi desinler,bu orduyla biz yapamayiz desinler anlayacagiz ama boyle taksit taksit,zamana yayilmis bir iskenceyide kimse haketmiyor.

Ordunun taktiksel kisimlarini ve hatalarini elestirmekten geri kalmamakla birlikte,yapilan bu iskencevari muameleyide hicbir sekilde kabul etmemiz mumkun degildir.

Bu ulkeyi kuranlar askerlerdir,en basta Mustafa kemal olmak uzere ve kimse ordumuzla dalga gecmeyi marifet sanmamalidir...Su anda koca ordu 3-5 tane yanli savcinin elindedir bu boyle biline...

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 15:32 - İp: 221.***.**3.132
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

En fazla neye kızıyorum biliyormusunuz?

Bugün orduya darbeci yaftasını yapıştıranlar 12 eylül öncesinde ya bebektiler, ya da kısa pantolonla sokakta çelik çomak oynuyorlardı.
12 eylül öncesinde annelerinin, babalarının çektiği sıkıntıları yaşamadıkları gibi, sormaya, öğrenmeye bile gerek görmediler. Onun için bugün
rahatlıkla kahraman ordumuza dil uzatabilmektedirler.

Bu ordu hepimizindir. Yedeği yoktur. Ona herzaman ihtiyacımız vardır.







#ercan43' tarafından 30.07.2011 16:03:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 16:02 - İp: 92.***.**6.236
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

ordu dediğin zaten biziz... vatandaş askerlik yapır zaten... paşalar ancak siyaset yapıyor... sonuç olarak işte grevini bile bitiremeden istifa eder giderler...

gajin ben zaten 13 askerin şehit edilmesine istinaden istifa ettiler demedim ki, keşke 13 askerin öldüğü gün biz bu işi beceremedik, bak 13 ana kuzusu arazide saçma sapan şekilde yanarak can verdi , deyip onurlu bir şekilde geri çekilmeleri idi... size ütopik gelebilir ama, dünyada bu işler böyle oluyor... bir doğal gaz borusu patlıyor, bir kaç araba , dükkan camı filan kırılıyor, o ülkede enerji bakanı istifa ediyor... bu işler böyle, belki biz geri bir ülkeyiz, o yüzden ütopik geliyor...

atamayı sivil idare yapacak... isterse o tayyip gibi vahşi bir ideoloji adamı da olsa... sonuçta yüzde 50 oy alarak geldi o adam , halkın desteği ile... o zaman sivil idareye saygı duyacaksın, kimi atarsa atar, kimi genelkurmay başkanı görmek istiyorsa onu yapar... eski siyasetçilerin hatası ellerini büzüştürüp paşaların karşısında ezik büzük durmaları bence...

helal olsun...


(bu arada ordu düşmanı deyip durmayın, tekrarlıyorum bu millet zaten ordusunu oluşturan bir millettir, paralı askerlik osa bu memlekette anlarım dediğinizi... ama yok... millet kendi ordusuna neden düşman olsun, millet orduyu vazifesinin dışında kullanan, ordudan aldığı güçle sivil yönetime de karışan zihniyete düşman... askeri bir bit gibi ezen paşa zihniyyeti , elbet allahından bulacaktı... oh olsun)

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 16:24 - İp: 46.***.**7.44
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Yav bu anlayisin amaci adalet yerini bulsun,komutan sivil iradeye karismasin olayi falan degilki.Sivil iradeye boyun eymek kanunlari uygulamak falan isin gorunen kismi.Bazilarinin burada inandigi kisim yani.Esas olan ordu kafasi ile AKP kafasinin cakismiyor olmasi.Asker adam Atasina laf eden anlayisi affedermi allah askina,hic gecinebilirlermi bi dusunun yahu.Erliginde basliyor atam sana canim feda diye...Imam hatiplerde nasil bir egitim var ise,harp akedemilerindede o derece zit bir egitim sistemi mevcut...(Istisnalar kaideyi bozmaz)..Birinin en fanatigi Atam icin canim feda ,digerininki Iran sana canim feda yasasin seriat diyebiliyor...(Istisnalar kaideyi bozmaz.biliyorum simdi cikarsiniz bizde imamliyiz diye )

Yani arkadaslar,cok adil bir yargilama yapsalar,gercekten kanunsuzlarla ugrassalar eyvallah ama kac sene oldu hala dogru duzgun bir sonuc elde edilmeden daha fazla olsun,dahada isteriz,vurun kahpelere anlayisiyla bu is yururmu.Yani soruyorum daha kac sene gerekli bu oc almayi bitirmek icin yada yarginin isini bitirmesi icin???

Asker her zamanki asker,hatta dahada iyiye giden,ihtilal yapmanin falan memlekete verecegi zarari hesaplayabilen akilli insanlar.
Yerinde durmayan ve birturlu tatmin olmayanlar bi dursalarda bariscil yontemleri deneseler artik hersey cok super olacak ama bu inatlasmanin kolay kolay sona erecegini hic zannetmiyorum...Arkamda %50 var diye diye sakasida yapilsa ciddi ciddi bir diktatorluk gelecek memlekete...Yoksa geldimi?!

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 18:42 - İp: 221.***.**3.132
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

eğer bir sürpriz olmazsa ordudaki darbeci grubun beli kırıldı gibi. yaş'tan sonra kesin sonuç belli olur. bakalım başka istifalar da olacak mı.

muhtemelen yeni g.k. başkanı hükümetle işbirliği yapar ve birkaç seneye kadar kalanlarını da tasfiye ederler. yoksa erdoğan onu g.k. başkanı yapmak için bu kadar uğraşmazdı herhalde. bu da aslında ordunun tek bir "kafa"ya sahip olmadığını gösteriyor. gerçi hilmi özkök örneği de bunu gösteriyordu.

şu imam hatip analizini de pek doğru bulmuyorum. şahsen iran sana canım feda diyen bir imam hatipli tanımadım. diyenler varsa da istisnadır. hatta tanıdıklarım genellikle milliyetçi. tabi bu aslında türklerin genelde milliyetçi olmasından kaynaklanıyor. ama atatürkü seven azdır, o başka.

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 21:16 - İp: 68.***.**0.25
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ettilerde noldu. ancak çok onurlu idiyseler hantepe, dağlıca, heron skandalı, askeri casusluk meselesi, 51 nolu dvd, olayları çıktığında etselerdi.
28 şubatta çokmu hukuka bağlı idi bu efendiler. ordudan attıkları binlerce garibanın hesabını kim verecek. o zaman hukuk nerede idi. bu adamları atmakla kalmadılar. işe alanlarada her türlü baskıyı yaptılar. o zaman evrensel hukuk ilkelerinden haberdar değilmi idiler. tank yürütüp balasan ayarı yaparken evrensel hukuktan hiçmi nasiplerin almamışlardı.
yürüyün gidin.
merhaz nasılsın.

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 22:54 - İp: 88.***.**4.183
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Humeyni'yi seviyorum Atatürk'ü sevmiyorum


tıklayın yukarıya




iran sana canım feda örnegi olsun
izleyince görülür kafa yapısı...
gerçi boş olduğu için görülmeyebilir de...


*******************************************


ışık koşaner darbecidir mi diyorsunuz simdi anlamadım?
açık açık bunları söyleyin de adam diyelim bari.
adamın genelkurmay başkanı oldugundan haberi olmayan insan tanıyorum ben.
demekki farklı bir adammış...
hala daha ordu siyasete karısıyor hergun konusuyor diyen adam da gördük gerci bu adamın baskanlıgı suresince...ezberlenmiş sozlerle anca bukadar konusulabiliyor...


kenan evreni yargılayacagız diye oy toplayıp sonra adamın maaşına zam yaptıran tayfaya bak hele. şimdi cıkmıs 28 subatı falan sorguluyor..
28 subatta genel kurmay baskanı olan adam istifa etmediyse diger butun genelkurmay baskanları haindir tabi, neyin kafasıysa cok guzelmiş, güle güle kullanın. fazla duman altı kalmayın...

10 yıllık hükümeti de goruyoruz.
komedi


*************************



fuji gelişmiş ülkelerde işlerin oyle yurudugunu de biliyorum cok sukur.
bak sana iki ornek
japonyadan gelsin

**Japonya Dışişleri Bakanı Seiji Maehara, yabancı uyruklu bir kişiden siyasi bağış kabul etmesine ilişkin eleştirilerin ardından istifa etti.

vay anasını siyasi bagıs aldı diye.. sümeyye'ye 20-25 gibi gitmesi lazım sözü geldi aklıma.. bursla okuyan gemicik sahipleri, kuyumcular falan.. albayraklar sunlar bunlar..


***Japonya Dışişleri Bakanı Taro Aso, bir konuşmasında Alzheimer hastaları hakkında alaycı bir ifade kullandığı için özür diledi.

saglık bakanı Recep Akdağ, kendisine işle ilgili şikayetini anlatan görme engelli geçici işçiye çıkıştı, "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz, daha ne yapalım?" dedi.

e iş vermişiz adam ol çalış şikayete hakkın varmı senin pis kör.

***

Japonya Spor Bakanı Kenji Kosaka, iki kez Dünya, altı kez Avrupa şampiyonu olan Rus İrina Slutskaya'nın, 2006 Torino Kış Olimpiyatları'nda düşmesine sevincini gizleyemeyerek herkesin ortasında alkışladığı için özür diledi


terörist alkışladık biz topluca bu bişeymi.



*************************
**************************


örneklerdeki absürdlüğe bak sen önce..
bunlar yüzünden istifa ediliyor işte, şimdi elinizi o terazinin tek kefesinden cekin diger tarafa bir bakın. kimler ne gaflar ne işler yaptı ve yerinde oturuyor. ondan sonra serefiyle istifa eden adamın arkasından salayın.

YİYORSA DOKUNULMAZLIGI BIRAKSINLAR ARKADASIM HADİ HODRİ MEYDAN?
NE OLDU SECİM VAATLERİNE?

#gaijin' tarafından 30.07.2011 23:15:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 22:59 - İp: 212.***.**3.221
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

hangi dangalak Türk iranı ve humeyniyi sevebilir. bunlar geri zekalı gerçektende. İran Türkiyenin ve Türklerin en büyük düşmanıdır. Bana göre israilden bile daha tehlikelidir.

 

Tarih: 30 Temmuz 2011, 23:14 - İp: 88.***.**4.183