thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Türkçe Menü

Selamlar,
Aslında uzun süredir bir şekilde nasıl büyük markaların yöneticilerini bu konuda uyarırız diye düşünürken sanırım burası tam yeridir diyorum.
Forum sayfalarında hep Türkçe kullanım klavuzu ve Türkçe menü konusu problemleri okuyorum. Bugun ise buradan bir genc dostum bana sony R1 hakkında bilgi almak için web sitesi adresini gönderdi , içine girip bakınca menü dilleri gözüme takıldı. Rusça ve Polonyaca bile koynmuşlar, elimdeki Nikon'a bakıyorum ondada bir sürü dil ile menü var. Yahu dünyada kaç kişi polonya dili konusur nufusu kaçtır? Macarca yı kaç kişi konusur? Rusça konusan insan sayısı 300 milyon civarında, Türkçe konuşan da yaklaşık 200 milyon civarıdır.Artık menülerde Türkçe dilinin konulması için illa uyarı mı yazılması lazım firmalara?Fikrimce , herkesler kullandıkları makinaların ya da satın almayı dündükleri markaların hem distrübütörlerine hem de fabrikalarına mail yazsınlar ki adam yerine konsun dilimiz. Madem ki bu ülkede distrübütör olan firmalar bunu yapmıyor , uğraşmıyor, bizler yapalım derim..
Herşeyi bırakın dilimiz kabul görsün hiç olmazsa...

sevgiler

Tarih: 26 Kasım 2005, 17:33 - İp: yok
ertan kaya
ertan kaya (üye)
Samsun / Amatör

Böyle bir kaygıyı taşıyor olmanız, sanırım yalnızca foto makinalarındaki dil menüsünden değil; dilimize sanki yokmuş muamelesi yapılıyor olması. Bu asil endişenizin çok yerinde olduğunu düşünüyorum.Dilimizin ne kadar zengin olduğunun ancak bu dili kullanarak farkına varabiliriz.

Teşekkürler
Ertan KAYA

 

Tarih: 25 Mart 2006, 19:30 - İp: 85.***.**1.76
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Hımm, bu konu güncel tutulmalı bence.

 

Tarih: 20 Mart 2007, 16:22 - İp: 88.***.**6.120
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

menülerin tükçeleştirilimesi iyi güzelde bu gün bir sony video kamera gelid elime menüsü türkçe menüye kısalmalarını yazmışlar. Kendimi cahil zannettim birden anlıyamdım.okadar tuhaf geldiki bari uzun yazında anlıyalım.

 

Tarih: 20 Mart 2007, 18:22 - İp: 81.***.**6.136
mucteba123
mucteba123 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

[>:D :D

 

Tarih: 22 Mart 2007, 18:04 - İp: 88.***.**6.231