lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Kene Ve Fotografçı

Bu iki terim nasıl olur da bir biri ile alakalı olur diye hiç düşünmeyin..
Dikkat eden arkadaşlar olabilir bir haftaya yakındaır sitede fazla gözükmedim..Çünkü hem sergimiz vardı onun telaşı vardı hem de kene tarafından ısırıldım..
Aman dikkat arkadaşlar..Dün çekim için Durağanın çevresinde gezindim..Ve parkta bir çiçek yığını buldum..Bol bol fotografını çektim o çiçeklerinn..

İçlerine girdim..sağlarından solundan vs bir çok çekim yaptım.. Sonra eve geldim ve bacağımda tesadüfen henüz yeni ısırrmış olan bir kene buldum..Tuttuğum gibi aldım onu..Doğruca doktora koştum..Onu da o yaratığı da bir kaba koyarak onu da götürdüm..Hastane Sinop DH ye sevk etti.Biyokimya cihazları bozukmuş onun için..

Bugün Sinopa gittim.Tetanoz ve bir başka iğne yaptılar....Yapılması gereken tahlillerin bir tanesi yine cihaz arızalı olduğu için yapılamadı..Ama diğer tahliller temiz çıktı..P.tesi tekrar gideceğim..O zamana kadar kendi kendimi gözetmem gerekiyor..Yüksek ateş ve deride kızarıklıklar gözlemlersem hemen gidecekmişim..Yani kırım kongoun belirtileri bunlarmış..

Özellikle doğa fotografçılığı yapan arkadaşlar benim durumumuma kalmamaları için eve döndüğünüzde mutlaka bütün elbiselerinizi çıkarın ve üstünüzü başınızı kontrol ediniz..Sahada çalışırken de yere bir şey sermeden oturmayınız..

Herkese saygı ve sevgilerimle

Tarih: 17 Haziran 2006, 22:45 - İp: 85.***.**4.98
atomic
atomic (üye)
İzmir / Amatör

Geçmiş olsun hocam...Allah korusun..Bu konuda çok dikkat etmek gerekiyo..Pazarbeyin dedği gibi çorapları paçanın üzerine giyip öyle girmek gerekiyo çiçeklerin arasına.

En iyi yöntem bu..

Tekrar tekrar geçmiş olsun....İyi çalışmalar..

 

Tarih: 26 Mayıs 2008, 09:46 - İp: 88.***.**9.208
cemilsolak
cemilsolak (üye)
Hatay / Amatör

Geçmiş olsun, keneye bir cozum bulunmalı artık
Kırım Kongo Hastalıgının Cozumu Yok, aman dikkat edin...

 

Tarih: 26 Mayıs 2008, 20:40 - İp: 88.***.**8.44
melikeatay
melikeatay (üye)
Ankara / Meraklı

Merhaba lazut;
Pazar günü gittiğim şenlikte bende kenelendim sanırım ama tam emin olamadık.Ben tesadüfen dün gördüm ve çıkarmış bulundum farkında olmadan.Sonradan internetten bi araştırma yaptım;genelde kahverengimsi,siyaha yakın renklerde ve şekillerini görünce rahatladım ve hiç bir şey olmamış gibi keneye benzeyen nesneyi yinede tam emin olmak için kilitli küçük bir kutuya koyarak uyudum.Sabah kutuyla birlikte işe gittim,sakin sakin işlerimi yaptım.Sonra doktor ve veteriner arkadaşları arayarak biraz bilgide onlardan aldım.Benim üzerimdeki ufacık şeffaf beyazımsı ve ince idi.Durma acile koş dediler.Bu arada kutuyu yanıma alayım göstermek için dedim açtım baktım ki kene yok.Bütün aramalara rağmende çıkmadı.Hemen Ankara Numune Hast. acil kliniğine gittim.Kan tahlili yaptılar.Şükür kan temiz çıktı.Ama perşembe günü enfeksiyon kliniğine gitmem gerektiği söylendi.Bu arada belediyeyi arayarak büroyu da iyice ilaçlattık.
Yani şu anda hala karantinadayım ...
Korkunun ecele faydası yok derler ama yinede insan korkuyor işte...
Doğanın dengesi iyice bozuldu.Tavuklar yok olmaya başladı keneler çoğalmaya...
Şu anda biraz rahatım!Veteriner arkadaş Konya çevresinde yok dedi?Büroyu ilaçlamaya gelenlerde anlatımınıza göre kene değil dediler.Ayrıca Numune deki Doktor da kan temiz,şu an korkulacak bi şey yok dedi.Perşemde günü diğer tahlilinizi de yaptırın dedi.
Hayırlısı bakalım iyice emin olmak için mecburen Perşembe günü nü bekleyeceğim!

 

Tarih: 27 Mayıs 2008, 19:15 - İp: 88.***.**8.15
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili melşike çok geçmiş olsun..Elebettki bütün keneler bu hastalığı bulaştırmıyor..Ki sizin bahsettiğiniz ise çok nadir. Kormanıza gerek yok..Ateşinizi kontro edin..Başka da yapaak bir şey yok..Yani beklemekten başka..

Öte yandan ben de çıkarmış olduğum kneyi yanıma almıştım.Üniversitede labarotavurda incelreler de o virüsü taşıyıp taşımadığına bakrlar diye..Ama ne yazık bu teknoloji biz de yokmuş..İngilterede varmış..oysa o kenede o hastalıkın olup olmadığını anlasalar 13 gün eziyet çekilmez..Hastalık vara da tedavisine bir an önce başlanır..

 

Tarih: 28 Mayıs 2008, 12:48 - İp: 88.***.**8.107
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

internette aşısı yok diye okudum
acaba bu tedavisi yok anlamına mı geliyor ?

 

Tarih: 28 Mayıs 2008, 13:55 - İp: 78.***.**2.85
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Direk tedavisi yok..Semptomatik oalrak bazı önlemler alınıyor tabiki..Ve bu hastalığa yakalananların %80 i de kurtuluyor..

KIRIM-KONGO KANAMALI ATEŞİ VAKA VE ÖLÜMLERİNİN YILLARA GÖRE DAĞILIMI
(Türkiye, 2002-2007)


Yıllar .....................Vaka Sayısı .......................Ölüm
2002-2003 .........150 ........................................6
2004 .......................249 .....................................13
2005 .......................266 .....................................13
2006 ......................438 ......................................27
2007 ......................717 .....................................33




#lazut' tarafından 28.05.2008 16:44:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Mayıs 2008, 16:36 - İp: 88.***.**8.107
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Geç bir cevap oldu ama anlatıyım uzunca

Günlerden bir Pazar izcilerle olan bu dönemki son toplantımızı yaptıktan sonra gezelim eğlenelim dedik gençlik parkına karar verdik gittikBen tırstığım için oyuncaklara binmedim arkadaşları fotoğraflamayı tercih ettim..Neden sonra bir arkadaş kabca "La Çağıl" yüzünde birşey var dedi tuhaf bir şey "benek" gibi duruyor ama değildi.Ben şahsen bir ilkyardımcı olarak hemen ilkyardım ünitesine gidelim dedim ( parkın içinde),o sırada arkadaşların yüzüme meraklı bakışları sinir etti beni ama ben rahattım İkyardımcı ve yahut orada duran adam mı demeliyim yapabileceği en iyi şeyi yaptı ve ben bunu anlamadım dedi biz de hastaneye gittik ki MELİKEATAY Numuneye gittik en yakın olarak.Evet kene dediler 4 numaraya yolladılar(3 de olabilir unuttum) orada bayağı bir bekletildikten sonra başlarım bu ieş diyerek İbni Sinanın yolunu tuttum.Orada az bekletilip keneyi aldırttım.Sorun olmadı bacak kalmadı.Vücudumda başka kene de yoktu.

Şimdi;
1- Kene iki gün boyunca Yalıncakta(Odtünün arkasında çok geniş bir arazi) fotoğraf çektiğim,kuş gözlediğim sırada (sabahtan öğleye kadar) da gelmiş olabilir.Pazar günü Ulus-Gençlik Parkında da.En mantıklısı birinci olmasına rağmen bana ikinci ihtimal gibi geldi.

2-Kene hiç beklmediğim gibi çok siyahtı aynada baktığımda kene olduğunu düşünmedim,daha sarı bekliyordum kendisini.

3-Kene canlıydı,hatta çıkarıldıktan sonra tüpe attık kıpır kıprdı

4-Kan tahlili yaptırdık birşey çıkmadı ama 10 gün içinde 3 kez daha yaptırmam gerekiyor ve ateş kızarıklık gibi şeylerin kontrölü şart.

5-Kene örneğini Hıfzısıhhaya değil Sağlık BAkanlığının Veterinerlik Fakültesi mi ne oraya götürüyoruz(Dışkapıda).Bence memelkete hizmei olarak adamların bize para vermesi gerekirken biz onlara 20ytl veriyoruz ve kene hastalıklı mı hangi tür mü öğreniyoruz.(Ben daha aramadım kontör yok )) )

6-Kene ilen ısırıldım diye arkadaşlarım benimle daha çok ilgilenir oldu bir hoşuma gitti benimle ilgili öldü geyiği çıkaran arkadaşlarımı esefle kınıyorum.


Çorap olayı bence de şart ama daldan atlayan keneye çözüm yok.Her gün vücut kontrolü şart bence,araziye çıkanlar için.

Bir de ben kentte bile buna maruz kalıyorsam dağdaki çobanın,hayvancılık yapanların durumuna sürekli tehlike altında olmalarına üzülüyorum.Bana hastahane 10 dk yürüme yolundaydı onlar ne yapsın

Özetle; iyiyim sabah kan tahlili 2 ye kontör bulunca da kene için aramayı düşünüyorum.

 

Tarih: 28 Mayıs 2008, 16:55 - İp: 144.***.**0.235
melikeatay
melikeatay (üye)
Ankara / Meraklı

Bas bas bağırıyorlar hemen acil e koşun diye ama pek ilgilenen olmuyor sanırım çıkarttık diye!...Gerçi ben öğle sa de gittim yarım sa bekledim git kan ver gel dediler.Kan verdim tahlil sonuçları 1,5 sa te çıktı.Tansiyon,ateş ölçtüler.''De get turp gibisin '' diye geri yolladılar .Yarın enfeksiyon bölümüne gideceğim.Dün çok huzursuzdum ama bugün rahatım biraz!Ne biçim bir yaratıktır bu anlamadım?8 ay beslenmeden yaşayabiliyor,1500 ila 2000 arasında yumurtlaya biliyor,herhangi bir bitkinin üzerinde canlı bekleyip yapışıyor,ölü taklidi yapabiliyorlarmış.Ve söylenildiği gibi renkleri koyu olmuyor.O rengi kanı emdikten sonra alıyorlarmış.Şeffaf beyazımsı olan dişi kenelerde varmış.Hangisinin mikrop taşıdığı belli değil!Tek yapılması gereken ''tıbbi yardım olmadan çıkarılmaması!''Çıkarmak zaten çok zor.Kafasının içerde kalmaması lazım.Keneyi çıkarmaya çalışırken (kanı emerken veya emdikten sonra) o steresle geri kusması,yumurtalarını bırakma ihtimali çok.Ve dün hastane de karşılaştığım başka bir kene vakası;Kız evde otururken yapışmış...Yani söylenildiği gibi sürekli kontrol etmek lazım.Rüzgarla pencereden evlere bile girebilirmiş!
Yine de tedbiri elden bırakmamak lazım!...
Ve sadece bizim ülkemizde olan bir uygulama şiddetle karşıyım;''Kireçleyerek gömmek''.Kolera,veba gibi hastalıklarda yararlı ama bu kene vakalarında pek bir faydası yokmuş...

Kuş gribinde yine tavuk,yumurta yemiyorduk,herhangi bir kanatlı hayvanla temas kurmamaya çalışıyorduk.Bu kene den korunmak için çok dikkatli olmak lazım!

#melikeatay' tarafından 28.05.2008 17:31:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Mayıs 2008, 17:23 - İp: 85.***.**8.111
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Ben bu kongolu keneye inanmıyorum . Basına malzeme lazımdı onlar da buldu işte. Milleti geriyorlar.


Keneler insanları eskiden beri ısırıyordurlar eminim , hatta nüfusun %70 inin kırsalda yaşaıyp tarım-hayvancılıkla uğraştığı yıllarda daha da çok ısırıyorlardır.

Ama Kenenin şöhret olması yeni yeni .

İstatistikler yalanın biricik sevgilisiymiş, öyle der bir Amerkalı .


Son yıllarda kene vakasının istatistiksel olarak artması gerçekte de arttığı anlamına gelmiyor ki. Adamı belki kene ısırdı, ama doktorlar yüksek ateş nedeniyle öldüğünü düşündü. Bunları bilemeyiz.

 

Tarih: 28 Mayıs 2008, 22:17 - İp: 85.***.**0.200
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Buffalo ne demek istiyorsun sen

Yani kırım kongo diye bir hastalık yok mu yani?
Yani ölen insanlara bu hastalık keneden bulaşmadı mı?

Biraz daha aç ne demek istediğini

 

Tarih: 28 Mayıs 2008, 23:18 - İp: 88.***.**8.107