lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Kene Ve Fotografçı

Bu iki terim nasıl olur da bir biri ile alakalı olur diye hiç düşünmeyin..
Dikkat eden arkadaşlar olabilir bir haftaya yakındaır sitede fazla gözükmedim..Çünkü hem sergimiz vardı onun telaşı vardı hem de kene tarafından ısırıldım..
Aman dikkat arkadaşlar..Dün çekim için Durağanın çevresinde gezindim..Ve parkta bir çiçek yığını buldum..Bol bol fotografını çektim o çiçeklerinn..

İçlerine girdim..sağlarından solundan vs bir çok çekim yaptım.. Sonra eve geldim ve bacağımda tesadüfen henüz yeni ısırrmış olan bir kene buldum..Tuttuğum gibi aldım onu..Doğruca doktora koştum..Onu da o yaratığı da bir kaba koyarak onu da götürdüm..Hastane Sinop DH ye sevk etti.Biyokimya cihazları bozukmuş onun için..

Bugün Sinopa gittim.Tetanoz ve bir başka iğne yaptılar....Yapılması gereken tahlillerin bir tanesi yine cihaz arızalı olduğu için yapılamadı..Ama diğer tahliller temiz çıktı..P.tesi tekrar gideceğim..O zamana kadar kendi kendimi gözetmem gerekiyor..Yüksek ateş ve deride kızarıklıklar gözlemlersem hemen gidecekmişim..Yani kırım kongoun belirtileri bunlarmış..

Özellikle doğa fotografçılığı yapan arkadaşlar benim durumumuma kalmamaları için eve döndüğünüzde mutlaka bütün elbiselerinizi çıkarın ve üstünüzü başınızı kontrol ediniz..Sahada çalışırken de yere bir şey sermeden oturmayınız..

Herkese saygı ve sevgilerimle

Tarih: 17 Haziran 2006, 22:45 - İp: 85.***.**4.98
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
2 sene öncesine kadar her zaman köpek sahibi idim. Defalarca kene tarafından da ısırıldım.Benimle birlikte bir çok dostumda ısırıldı.. Tv de anlatılan kene hikayelerini pek de anamadım ottan gecer demekte ama pek de öyle değil.. Keneler insan ve hayvanlara yüksek dalların tam da altından geçerken bırakırlar kendilerini ve tutunarak yapışırlar...Yani illa da otların arasında dolanmanıza gerek kalmıyor.. Bundan bir kaç yıl önce bir belgeselde de bu işi nasıl yaptığını gördüm.. Gelelim keneden kurtulmanın çaresine: En kolay çare bir parca yağ ve pamuk.. hatta pamugu da boşverin sadece bir kaç damla yağ yeterlidir.. uzarine damlatırsınız, nefes alamaz ve kendini bırakır sanıyeler içersinde.. kendiniz çıkartmaya kalkarsanız cımbızla dahi olsa organlarının bir kısmı deri altında kalma ihtimali yüksektir..
Bu arada tv lerde anlatılan hikayede büyük bir eksiklik yada bir bilgi sakllıyorlar.. insan ve hayvanları binlerce yıldır keneler ısırır.kene virus ve mikrobu kendi üretmez, o da başkasının kanını emdiği canlılardan alır. İhtimallle yaygın olan öldürücü virus mutlaka çok olana ve geniş bir alana temas eden canlı veya canlı türlerinde bulunan bir hastalıktan ileri geliyor olması gerekir diye düşünüyorum. Bu hastalık farelerden bile olabilir, çünkü keneler farelere de yapısır.Eğer de yalnış hatırlamıyorsam sivrisineklerin seçtikleri gibi belli bir kan gurubunu da seçiyor olmalılar.

Sadece teori olarak okuyun , bu işlerden anlar, bilen biri varsa sanırım daha açıklayıcı yazar.

sevgiler

 

Tarih: 23 Haziran 2006, 03:50 - İp: 85.***.**0.239
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar bir bilgi daha vereyim. BU hastalık taşıyan kenelerin biyolojik bir silah olabileceğinide duydum. Çünkü eskidende binlerce kişi ısırılıyordu. Ama öldürücü olması daha yeni.
Kan emen canlıların genel olarak canlılar üzerine atlama taktiklerinden biride thalassanın dediği yoldur. Aynı şeyi sülüklerde yapar.

 

Tarih: 23 Haziran 2006, 08:40 - İp: 85.***.**1.40
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

lazut hocam geçmiş oldun,

Katil kene ile bir bilgide ben aktarayım, gazeteden haberi aynen kopyalıyorum.



Katil kenenin sorumlusu terör!

Katil kenenin sorumlusu terör!
Ölüm saçan kenelerin terör örgütleri nedeniyle girilemeyen bölgelerde ürediği ortaya çıktı.17 Haziran 2006 11:20

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da can alıyor. Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte özellikle Orta Anadolu'da kenelerden bulaşan hastalık Çorum'da bir ayda üç kişinin ölümüne neden oldu. Hastalığın yayılmasını engellemek için yetkililer harekete geçerken dün Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Altuntaş'ın yaptığı açıklama herkesi şaşkına çevirdi.

Dr. Altuntaş, şoke eden açıklamasında KKKA'nın Türkiye'de ilk olarak 2002 yılında Tokat'ta tespit edildiğine işaret ederek, şöyle dedi: 'Hastalığın giriş şekli farklı olabilir. Ancak rastlandığı bölgede, DHKP-C terörü nedeniyle yaylaya çıkılamıyor. Av yasağı var. Domuzlar fazla üredi. İnsanların o bölgeye girememesinden dolayı doğal dengede bozulmalar olmuş. Dünyadaki çıkış noktası ile Türkiye'deki çıkış noktası benzerlikler gösteriyor. Bu hastalık ilk olarak Kırım'da çıkmış. Çünkü savaş nedeniyle belirli bölgeler boşaltılmış ve doğal dengenin bozulmasına sebep olmuş.'

 

Tarih: 23 Haziran 2006, 14:46 - İp: 212.***.**0.50
stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

lazut merhaba nerelerdesin 18 inden beri bişey yazmamışsın ters bişey yoktur inşaallah.

 

Tarih: 23 Haziran 2006, 16:26 - İp: 85.***.**3.192
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili stcolor yok iyiyim çok şükür..Bu gün yine Samsuna gittim .Tahliller yaptırdım..Ve onlar da temiz çıktı çok şükür..Ama haftaya cumaya kadar risk devam ediyor..30 unda inşaallah son tahlilleri yapacağım..Tabii o zamana kadar bir şey olmazsa...


Bu arada arkadaşlar bu kırım kongo kanamalaı ateşi bir nevi kuş gribi..Evet arkadaşların da dediği gibi keneler hastalıklı bir bedenden almış oldukları virüsü insana yapışınca insan kanına salıveriyor..Özellikle de göçmen kuşlarına yapışan keneler bu virüsü kapıyorlar ve sonra da insanlara bulaştırıyorlar..

Ayrıca arkadaşlar çok yakın gelecekte iddia ediyorum sivrisineklerden bile kaçıyor olacağız söylemedi demeyin..Çünkü birileri labaratuvarlarda ürettikleri virüsleri çok yakında sivrisineklerin de taşıyabileceği vaziyete getirecekler..Tıpkı kuş gribi virüsünün keneler tarafından taşınır olduğu gibi..Ya da deforme olarak o hale gelecekler..

Saygı ve sevgilerimle

 

Tarih: 23 Haziran 2006, 19:22 - İp: 85.***.**2.78
metalik
metalik (üye)
Ankara / Amatör

merhaba
geçmiş olsun lazut..geçenlerde bende paçaları içine sokup macro çekmeye çıkmıştım eve geldiğimde sırtımda tişörtümün üzerinde buldum..thalassa ve pazarbeyin dediği gibi ağaçtanda gelebiliyormuş..
uzmanlara göre 5-10 senelik periyotlarda bu virüz ortaya çıkıp kayboluyormuş ve ısırılan kişi artık o virüse bağışıklık kazanıyormuş.. tekrar geçmiş olsun

 

Tarih: 23 Haziran 2006, 20:49 - İp: 85.***.**0.193
merve_vs
merve_vs (üye)
Ankara / Amatör

arkadaşım oyle bir şey olduğunda onu hıç ellememek gerekiyormuş kafasını gömerek ısırdığı için başı içerde kalıyor ve yaşamaya devam ediyor beyne kadar ulaşma ihtimalı var.

sen ucuz atlatmışsın aman arkadasım kendine dikkat et. çok çok geçmiş olsun.

 

Tarih: 24 Haziran 2006, 17:34 - İp: 85.***.**4.200
niki
niki (üye)
İstanbul / Meraklı

çok çok geçmiş olsun lazut.
inşallah iyi haberlerinizi alırız...hoşçakalın

 

Tarih: 27 Haziran 2006, 12:35 - İp: 85.***.**2.37
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

Çok geçmiş olsun sevgili kardeşim.
Umarım iyleşmişsindir.

 

Tarih: 30 Haziran 2006, 11:46 - İp: 212.***.**2.175
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Merhaba arkadaşlar..Bu konu ile alakalı olarak gerek mesaj servisini, gerek emil servisini ve gerek de bu topiği kullanarak bana iyi dileklerini sunan, halimi hatırımı soran ve sormayan tüm herkese en içten sevgi, saygı ve teşekkürlerimi sunarım..Çok şükür bu sıkıntıyı sağsalim atlattım..Şu an çok iyiyim.Ama manzara fotograflarını o kadar çekemediğimi çekemeyeceğimi de söylemek isterim..

Saygı ve sevgilerimle tatildeki bütün arkadaşlara iyi tatiller diliyorum

 

Tarih: 5 Temmuz 2006, 11:48 - İp: 212.***.**2.149