pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Boykot

Ya arkadaşlar. Bu site yaklaşık 125.000 üyeye sahip. Pekçok fotoğraçı için bu forum alacağı makinayı kesinliştirdiği yer. Ama hiçbir firmanın reklamı yok netfotoğrafta. Bu nasıl iştir böyle.
Sitenin de belli bir mali desteğe ihtiyacı vardır muhakak. Bunlar google reklamındanmı sağlanacak hep.
Büyük fotoğraf firmaları 3-4 bin trajlı dergileri dünyanın reklamını veriyor, belkide bu alanda en etkili sitesine reklam vermiyor.
BU böyle olmaz olmamalı. HEpsini boykot edelim. Akılları başlarına gelinceye kadar.

Tarih: 7 Nisan 2008, 18:21 - İp: 88.***.**7.43
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Reklam farklı bir mesele, tecrübe paylaşımı, bilgi paylaşımı farklı ha etkilimidir elbette. Görüşler, paylaşım tarafsızdır genelde, reklam taraftır doğal olarak. Reklamın tek amacı ürünü tanıtmak değil, aynı zamanda markayı hafızalara kazımak, akla gelmesini sağlamaktır. İşte bu nedenle saha kenarında, otobüs durağında ya da sitedeki reklam çok etkilidir. Bende Tamron var Sigma yok ancak Tamron un ithalatçısını bilmem ama Reproseti bilirim. Bugün yanda gördüm ki Reproset Lensbabies i TR ye getirmiş. Merak ettim şimdi forumda sorarım araştırırım tavsiye alırım ama reklam görevini gördü işte. Dolayısıyla "reklama ne gerek var biz yapıyoruz işte" bence yanlış yaklaşım, ne yani üyeler marka reklamı mı yapıyor yoksa tecrübelerini mi paylaşıyor. Söz gelimi bir kullanıcı dese ki "ben X kullanıyorum, çok iyi ama arasıra yanlış fokusluyor lensleri de pahalı" bu ürününü kötülemez ama böyle reklam da olmaz.

Tarih: 9 Nisan 2008, 18:56 - İp: 88.***.**1.41
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Açıkçası, baskı makineleri sektöründen bir firmanın yetkilisiyle görüşürken, bu yönde talebim olmuştu... Baskı sistemleri bölümünde aktif sayılırım, bir makine satışı, dSlr bölümünde 50 belki 100 makine satışı kadar ciroya tekabül ediyor (minilablardan bahsediyorum, başka tür makine olarak anlaşılmasın).. Kendi işlerimle ilgili taleplerimden sonra, bu site için açıkça reklam verilmesini istedim.. Yazıkki kaale alınmadı veya muhatabım tarafından reklamla ilgili yetkiliye aktarılmadı.. Üzgünüm.. Ancak, "-şu yerden şu kimseyle görüştünüzmü, makine alımı söz konusu" dediğim zaman bana ilgi gösteriliyor.. Birde, sektörün durumu var.. Fotoğraf ürünleri ile ilgili cirosu, milyon dolarla ifade edilen firmaların bile, fotoğraf bölümünü tasfiyeyi düşündüklerini duyuyorumki, bu durum neden reklam önerimin göz ardı edildiğini bir şekilde açıklıyor..

Bu arada, pazarbeyim, hazırlandığın bir sınav vardı, başarılar diliyorum.. selam ve saygılar...

#mete007' tarafından 11.04.2008 19:05:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Nisan 2008, 19:01 - İp: 85.***.**2.175
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

YUH yani...

Bundan sonra SONY MONY incelemesi yok abicim..
Hiçbir makinenin testini eklemeyeceğim foruma..!
En son fz-18 incelemsi yapmıştım, kaç kişiye aldırdım o makineden.. bazısı özelden yazıp aldığını söyledi.

Peki siteye bunun faydası ne?

KOCA BİR HİÇ!!!

Yok bir daha inceleme, minceleme!!

Tarih: 16 Nisan 2008, 20:23 - İp: 88.***.**7.230
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Hatta hiç kimse bundan sonra kendince makine testi filan yapmasın bence..
adamlar hazıra konuyor!!
beleş eleman gibi çalışıyoruz!

Tarih: 16 Nisan 2008, 20:25 - İp: 88.***.**7.230
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Evet bu sitenin dönmesi için reklam gerek. Olmazsa nerde fotoğraf ekleyip kendimizi geliştircez. Koskoca firmalar yok piyasada. Anlaşılır gibi değil. Benide kızdıran bu.
Ama hepsi böyle. Zamzonda böyle olympusta böyle canonda nikonda panasonikte.

Tarih: 16 Nisan 2008, 21:01 - İp: 88.***.**0.246
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Aslında bu konuda bir de bazı gerçekleri konuşmak lazım..
diyoruz ki firmalardan destek gelmiyor..
genelde topiklerde okuduklarımdan edindiğim izlenim.
yapılan alışverişlerin büyük bir çoğunluğu spot piyasasından,gittigidiyor,sahibinden.com ve belirli bir çoğunluk ise yurtdışından alışveriş yapıyor..

bir istatistik yapsak gerçekten çok çok büyük bir oran çıkacaktır.
ayrıca mağazaları kötüleyen,markaları kötüleyen topiklerimizin de olduğu bir gerçek..

olaya başka bir pencereden bakınca burada çok müşteri olduğunu görmüyor olabilirler..

makine övülen topikerin çoğunda mağaza fiyatları çok pahalı niye spottan almıyorsun diyalogları çok sık karşılaşılan bir durum..

Tarih: 16 Nisan 2008, 23:13 - İp: 85.***.**4.187
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Pazarbey,milet artık pirinççileri de boykot ediyor,kimse almıyor..

2,5 kilosu 13 YTL..

Tarih: 16 Nisan 2008, 23:31 - İp: 88.***.**0.184
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Haklısın kadir ağabey.
Kumköy abi bende yemiyeceğim bundan sonra. Ayrıca tahıl stoklamayı düşünüyorum.
Bulgur, nohut, fasulye ne olursa.
Allah korusun bir şey olursa paranlada bulamazsın bunları.

Tarih: 17 Nisan 2008, 16:58 - İp: 88.***.**0.209
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Ben dün akköprü adesede gördüm 2 kg prinç 6 YTL'yi hani evde stokladığım en az 6 - 7 ay yetecek bakliyat olmasa hemen alıp zulalayacaktım ya neyse

Kad-ir sana sonuna kadar hak veriyorum ve sanırım firmalarda sana hak veriyorlar durum onu gösteriyor.

Tarih: 17 Nisan 2008, 17:47 - İp: 85.***.**6.68
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Beytullah, pirincin naylon ambalajda paketlenmiş hali ile dayanma süresi en fazla iki yıldır ona göre..

Çuvalla saklarsan sorun olmaz, aman kazan dairesine koyma sakın..

Allah korusun da..

Tarih: 17 Nisan 2008, 22:15 - İp: 88.***.**9.44