pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Boykot

Ya arkadaşlar. Bu site yaklaşık 125.000 üyeye sahip. Pekçok fotoğraçı için bu forum alacağı makinayı kesinliştirdiği yer. Ama hiçbir firmanın reklamı yok netfotoğrafta. Bu nasıl iştir böyle.
Sitenin de belli bir mali desteğe ihtiyacı vardır muhakak. Bunlar google reklamındanmı sağlanacak hep.
Büyük fotoğraf firmaları 3-4 bin trajlı dergileri dünyanın reklamını veriyor, belkide bu alanda en etkili sitesine reklam vermiyor.
BU böyle olmaz olmamalı. HEpsini boykot edelim. Akılları başlarına gelinceye kadar.

Tarih: 7 Nisan 2008, 18:21 - İp: 88.***.**7.43
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kadir burada test falan yapılmıyor,biri bir makinenin kagıt verilerine bakıyor,yanı yapılmıs bir teste ve onun uzerınden konusuyor,hasbelkader alırsada gidip iki fotograf cekiyor susu boyle busu boyle diyor. bu test degildir,bu testi yorumlamaktır..

burada verilen bilgilerle amator birisi makine alabilir,amator amatore makine oneriyor,zaten digeri hiçbir makineyı bilmediginden alacagı her makineyı begenecek. kodak kullananların durumu buna ornektir.kodak kullanıcıları yıne alınmasın...

ama bir firma burada forumda bu sekilde verilen bilgiler yuzunden buraya mal gondermez,testini yaptırmaz,reklam vermesi gerektiginide dusunmez acıkcası.oyle olsa sırf bana onlarca mal gonderirdiler..

test işi ciddi bir iştir,firmaların internete yaklasımıda ciddi olmadıgından ikisi ayrı ayrı engeller..
oyle isosu iyi af hızı guzelle olmaz. 640*480 video cekiyorla olmaz..makine katalogunu dukkana gelen herkes alıyor zaten,
ciddi test yapmak illaki profesyonel kullanıcıyı hedeflemek degil,tam tersine bilmeyen adamında aradaki farkı anlamasına yarar.. yoksa adama nikon bu adı yeter,lafının yanlıslıgını anlatamazsın..o her zaman bunun senın sahsı gorusun oldugunu dusunur,gider 20 sayfa yazı yazarsın sunun busu iyi bak su ozelligide var diye ,o gider uste tonla para verip nikon alır,cunku tatmin olmaz,farkı anlamaz.

nedir,alır makineyı butun bildigini bir yana koyar kendi yorumunla kendi tecrubenle ve ustalıgınla harmanlar,okuması sıkmayan teknik terimlerle bogmayan akılda kalıcı,ve mumkunse aynı kosullarda yapılmıs testler ve karsılastırmalar yaparsın..

bu sitede pentax incelemesi yapıldı,pentaxın reklamı cogunlukta,bu normal,demekki pentax internetin gucunden haberdar,zaten olmak zorunda,cunku piyasada pay almak istiyor...

bu sitenin,marka reklamlarından para kazanması,yada enazından demo urunler saglamasının yolu, adamakıllı test yapabilecegini gostermesi ve bunun onemine firmaları ınandırması..
uc bes kişi ben nıkon almıycam boykot ediyorum dedi diye, zaten hiçbir vizyonu olmayan firmalar,vizyon yaratıp bunu degerlendirmeye almaz..tavsan daga kusmus dagın haberi yok olur bu...

bak burada marka temsilcileri var,bunlarla iletişime gecilip internetin onemi acıklanabilir,bunlar aracı ve kefil yapılıp demo urunler saglanabilir,degerlendirmesi yapılır ve geri yollanır,karsılıgında sitede reklam verilir ve belli bir miktar para alınabilir.
ama misal ben firmayım demo gonderdim,site sahıbı bı ay kullandı geri gonderdi,siteyede valla guzel lens bunu alın diye bir yazı yazdı..amatorlerde bu yazıya gore gitti o lensi aldı..
bu şekilde yapılmaz bu işler.

Tarih: 8 Nisan 2008, 00:26 - İp: 78.***.**9.212
reventon
reventon (üye)
İstanbul / Amatör

Bu ve benzeri sitelerde yapılan şey tüketiciyi satın alma karar sürecinde womm (word of mouth marketing) yani ağızdan ağıza aktarma yoluyla belli bir markaya ikna etmek, tüketiciyi "müşteri" haline getirmek.Burada ve başka forumlarda da markaların sadık müşterileri, fanatikliği en üst düzeyde gerçekleştirerek markanın reklamını kendileri yapıyorlar.Dolayısıyla firmalarda pek reklam verme ihtiyacı duymuyor.

Benim henüz makinem yok ama Mayıs sonunda bir markanın yeni bir modeli geliyor.Benim için herhangi bir ürün, onun için ayırdığım bütçeden alabildiğim en üst verimdir.Yoksa X markası Y markası fark etmez.

Size bir de dipnot vereyim.Yapılan araştırmalar sonucunda bir marka sizde olumlu etki bırakabiliyorsa ve siz bunu tavsiye ediyorsanız en fazla 5 kişi o ürünü alıyor, ancak siz aynı sayıda kişilere o ürünü tavsiye etmediğinizde en az 10 kişi o ürünü almaktan vazgeçiyor.Forum üyeleri burada bunu etkiliyorlar işte.

Kısacası reklamların amacı bir marka için potansiyel konumdaki tüketiciyi "müşteri" haline getirmektir.Müşteri sadakati sağlandıktan sonra o markanın çok da reklama ihtiyacı yoktur.

Tam da Advertising&Promotion Management sınavım vardı.Tekrar yapmış oldum burada

Tarih: 8 Nisan 2008, 01:23 - İp: 195.***.**0.1
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 8 Nisan 2008, 10:26 - İp: 78.***.**2.252
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

gaijin bey doğrudur zamanında bunları dedim burada böyle bir durum karşısında ne yapılması gerekiyorsa bende varım gerekirse en ağır yorumu sizler için yaparım bundan şüpeniz olmasın arkadaşlar

Tarih: 8 Nisan 2008, 11:23 - İp: 88.***.**8.212
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Boykot fikri her nekadar "Dağ ile tavşan" hikayesi gibi dursa da, bu konuda desteğini ve görüşünü esirgemeyen arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.

Böyle bir platformu taşıma zorluklarını zaman zaman çok yoğun yaşamış biri olarak bende BÜYÜK! firmalarımızın ilgisizliklerine/umursamazlıklarına çok kırgın ve kızgın olduğumu belirtmek isterim. Netfotograf ve benzeri internet sitelerinin sektöre katkısı yadsınamaz bir gerçek. Onları yok saymak, görmezlikten gelmek ise bugüne kadar anlam veremediğim bir yaklaşımdır. Başlık altında, "firmalardan destek almak için önce talep etmek gerekir" şeklinde fikir beyan etmiş arkadaşlar var. Çok sık olmasa da, beklentilerimi fimalara aktarıyorum. Sürekli kapılarını çalıp "Allah rızası için" diyecek halim de yok... Yapmam da...

Çözemediğim, aşılamayan bazı şeyler var. Yazılı-düşünerek kişisel senaryolarımı belirtmem gerekirse;
- BÜYÜK! firmalarımız, "patron zihniyetiyle yönetim" fikrini aşamamış, şirket içindeki her hareketten haberdar olmak isteyen, son karar mekanizmasını elinde tutan kişiler tarafından yönetiliyor.
- Pazarlama departmanlarının başındaki kişiler, ya yukarıda belirttiğim şekildeki patronlarını/üstlerini aşamıyor -ki durum böyleyse Allah yardımcıları olsun- ya "Biz büyük firmayız elimizi sallasak satarız. 3-5 basılı medyada da ürünümüzü göstersek yeter. Elle tutulur bir şey olduğundan bunu patrona anlatmakta kolay." diye düşünen kişiler, ya da ilgili üniversitelerin yeterli bir bölümünden mezun olmuş, hayatında fotoğraf çekmemiş, belki de hala öyle bir merakı olmayan, "hangi makineyi alsam ki" şeklindeki ikileme düşmemiş, dolayısıyla bu konularda kendini araştırma-geliştirme içinde hiç bir zaman bulmamış, interneti, ntv.com-cnnturk.com-yahoo.com dan ibaret sanan kişiler.
- Satış departmanındaki kişiler, yukarıdan-aşağıya ne gelirse ben satarım, hatta elimi öpene satarım. "Ben BÜYÜK! firma/marka elemanıyım" şeklinde düşünen kişiler. Yukarıda da belirttiğim gibi bunlar benim senaryolarım...

Buradan firmalarımızın yönetici ve çalışanlarına seslenmek istiyorum. Unutmayın-ki Netfotograf ve benzeri platformlar sizlerin nemalandığı fotoğraf sektörüne heyecan katan, dinamik tutan platformlardır. Bu platformların içinde-yanında-arkasında olmaktan korkmayın. Sektörünüze verdiğiniz destek, markanıza/firmanızada mutlaka kazanç olarakta dönecektir.

Saygı ve sevgilerimle

#fdiker' tarafından 08.04.2008 12:31:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Nisan 2008, 12:22 - İp: 88.***.**2.197
tualll
tualll (üye)
İzmir / Meraklı

valla emmim konu çok güzel . . .

bir kere bu konuda fikret abiyi anlamaya çalışanlardan biri olarak ne zor şartlarda bu günlere geldiğini ve ben kadar yakınındaki bir çok arkadaşında hatta eski üyelerin hepsinin bu sürece şahitlik ettiğini ve zorlukları bildiğini zaten bu süreci yaşayanlar olarak biliyoruz . . .

üvey evlat müamelesi konumunda bile kalamamanın başlıca sebeblerini fikret abi kısaca çok güzel açıklamış . . .
firmaların gerçekten prof. yönetilememesi gereksede ben zaten öylede böylede bu işin içinde ismimle çıkarım yıl sonu hedeflerime ulaşırım tarzındaki yaklaşımlarıyla bu işin içinden çıkılmaz konuma geldiğinin göstergesidir bir nebze bu açıklamalar . . .

aslına bakarsanız bence tüm firmalar bu satırları okuyordur siteye/sitelere gerekli destek verilmesede gizliden gizliye takip ettiklerini tahmin ediyorum . . . umarım yakın gelecekte projelerinde bu konulara odaklanacak bir yapıya kavuşurlar temennisini dilemekten başka bir şey gelmez elden .

selam ve saygılarımla .

Tarih: 8 Nisan 2008, 16:28 - İp: 85.***.**6.228
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Aslında bence mesele netfotoğraf ın tavşan muamelesi görmesi değil zira bu konuda en iddialı bir iki siteden biri. Bence tavşan muamelesi gören (haklı da olabilir) Türkiye deki fotoğraf makinası pazar payı. Dolayısıyla reklam sadece internete değil hiçbiryere verilmiyor. Avrupa liglerini takip edenler (özellikle Almanya) saha kenarlarında Nikon ve Canon reklamını mutlaka görecektir. Tr de TV de bu firmaların foto makina reklamını gören var mı aranızda? Sn. Fdiker in andığı patron profili TR deki genel patron profili zaten. Ben şahsen Pentax makinemi bu sitedeki değerli üstadlarımızın (buffalo, onixon, emexci gibi) bilgilendirmeleri sayesinde aldım yoksa ilk baştaki seçimlerimi düşünüyorum da korkunçtu Ben de sn. Tuall gibi düşünüyorum, bu siteleri mutlaka takip ediyorlardır az da olsa akıl mantık varsa. Zaman içinde her iki tarafın da çaba ve ihtiyaçları doğrultusunda mutlaka gelişme olacaktır olmak zorunda.

Tarih: 8 Nisan 2008, 20:31 - İp: 88.***.**1.41
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

saha kenarlarındaki reklamlar,tv deki reklamlar,dergilerdeki reklamlar bence satınalmada çok önemli etkenler değil.
Ben kullanıcıların yorumlarını daha etkili buluyorum.
özellikle netfoto bu konuda bilmem kaçbin dolarlık reklamlardan daha fazla iş yaptırıyor bu siteye.
zaten netfoto derken,üyelerimizden bahsediyorum..
objektif alırken,kağıt üstündeki veriler benim çok umrumda değil.Burada görüşlerine güvendiğimiz,tekniğini bildiğimiz kişilerin yorumları ,o lens için en güzel tanıtım oluyor..

mesela tamron,daha geçen haftalara kadar ithalatçısının adını bile bilmiyorduk,ama sitede o kadar çok tamron muhabbeti yapılıyorki.özellikle 17-50 ve 90 mm ..lensi görmeden,kullanmadan hakkında çok iyi referans almış oluyoruz..adamların hiç reklamlarınıda görmedim şimdiye kadar..

benim için buaradaki lens yorumları önemli,şu lens şöyle çalışıyor,böyle gürültülü,gürültüsünden böcek kelebek makrosu çekemiyorum gibi yorumlar çok çok etkili..

Tarih: 8 Nisan 2008, 23:56 - İp: 88.***.**7.223
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

evet meselede o zaten,adam sana reklamda verse,tanıtım yapman için makinede gonderse
yada tam tersi hiçbirini yapma geregi duymasa, o kitle gene var gene var.. adam neden bir daha reklam verip para harcasın???
bir daha neden mal gonderip inceletsin???

Tarih: 9 Nisan 2008, 02:17 - İp: 78.***.**9.212
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Fujicem ve positif'in Fuji temsilcisi olarak sitemizdeki ilgi ve alakayı herkes biliyor ve eminimki herkeste onları takdir ediyor. Sitemizdeki ilgi ve alakaları bile birçok kişiyi etkilemiş ve karar vermelerinde yardımcı olmuştur. Her ne kadar uzun zamandır ortalıklarda görünmeselerde

Tarih: 9 Nisan 2008, 11:48 - İp: 85.***.**7.85