Fotoğrafçılık Forumları
Boykot
Ya arkadaşlar. Bu site yaklaşık 125.000 üyeye sahip. Pekçok fotoğraçı için bu forum alacağı makinayı kesinliştirdiği yer. Ama hiçbir firmanın reklamı yok netfotoğrafta. Bu nasıl iştir böyle.
Sitenin de belli bir mali desteğe ihtiyacı vardır muhakak. Bunlar google reklamındanmı sağlanacak hep.
Büyük fotoğraf firmaları 3-4 bin trajlı dergileri dünyanın reklamını veriyor, belkide bu alanda en etkili sitesine reklam vermiyor.
BU böyle olmaz olmamalı. HEpsini boykot edelim. Akılları başlarına gelinceye kadar.
ne yapmamız gerekiyor sizce örnek nedir yakıp yıkalımmı kepenk mi kapatalım işin espirisi bu gerçek ten ne gibi bir boykot yapalım .
Kartal 53 bazen insan çaresizlikten böyle isyan eder. Sanırım benimkide öyle olmalı.
Ama bu beni gerçekten deli ediyor. Burası karar açısındran en etkili yerlerden birisi belkide en etkilisi.
Firmaların bizi adam yerine koymuyor olması deli ediyor beni.
haklısın pazarbey.
türkiye deki fotoğraf makinesi ithalaatçıları kolaya alışmış. nasılsa forumlarda fanatiklik derecesinde reklamlarını yapan forum üyeleri var, ne gerek var reklama para ayırmaya .
Asıl sen haklısın
adamlar ciddiye bile almıyor interneti,hatta bu siteden haberleri yokmus nıkoncuların bu sabah patron soyledi..
bunun sorumlusuda biziz,
en iyisi nikon canon anlayısı oldugu surece bu adamların pazarlamaya reklama ihtiyacı varmı????
hiç bilmeyen bile geliyor
- alacaksan nıkon al
- neden
- nikon bu adı yeter
- adı yetse burada konusuyor olmazdın zaten..
turkiyede tuketicilerin birleşmesi haklarını araması diye birşey mumkun degil,hatta hiçbir alanda hakkını aramak mumkun degil..
e avukat bey soyle bakalım ne yapacagız???
doğrudur pazarbey bizim gibi eşşek olursa sırtımızdan yük inmez fırmalar aslında belirli özel fotoğrafçılara iki body beş lens veriyor onlar özeldir bizler ise kırıntı çerez flan anlarsın ya o gözle bakıyorlar bu sitelere ve bu kulanıcılara üyelere desem .ilk eleştiriyi ben yapayım ben bir nıkon kullanıcısıyım nıkon b.o... tan bir makine billasa buna çanak tutan ve açan fırmalar da aynen doğrudur aslında eskiye dönmeliyiz al bir zenit boş ver canon, nıkonu .sonny ı.pentaxı.füjiyi hepsi aynı tas aynı hamam hepsini gömelim yerin dibine
Pazarbey Ağabey
Bu konuda size katılmamak mümkün değil.
Yaklaşık iki ay önce tanıdım bu siteyi. Fotoğraf ve fotoğrafçılık adına çok şey öğrendim bu siteden ve sizlerden.
Hatta ilk digital fotoğraf makinemi de bu sitedeki yorumları okuduktan sonra aldım ve çok memnun kaldım.
Bu sitenin yapım ve yayınında emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Sitenin fanatik bir izleyicisi olarak ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapmalıyız. Bir nefer olarak yanınızdayım.
Saygılarımla
Ben sn. Pazarbey in "bu sitede makine reklamı olması gerekir" fikrine katılıyorum ancak burada bence görev markalardan ziyade site sahiplerine düşüyor diye düşünüyorum. Zira reklam pazarlaması yapmak gerekir diye düşünüyorum. Hiç bir firma kendi ayağıyla kolay kolay gidip reklam vermez, gerekli olduğuna ikna edilmeleri lazım bence ki bu da site sahiplerinin işi. Üyeler forumlarda yorum ve yardımlarla ya da fotoğraf paylaşımlarıyla zaten üzerine düşeni yapıyor bence.
#t_yaman' tarafından 07.04.2008 21:33:41 tarihinde düzenlendi.
#t_yaman' tarafından 07.04.2008 21:34:47 tarihinde düzenlendi.
yahu sen degilmiydin d200um d200um dıyen fufuli..nikon b.tan bir makine deme baska yerde vallahi doverler..
mesele makinenin yada markanın iyiligi kotulugu degil..
yurtdısında bu iş ciddi bir sektor ve internetin degeride biliniyor.. o girdigimiz inceleme siteleri nasıl donuyor sanıyorsunuz????
o sitelere makine lens yollayıp inceleme yaptırmak için sıraya giriyor adamlar..
ama turkiyede bu yok..
cunku fotografcılıkla alakası olmayan adam hasbelkader distrubutorluk alabiliyor..
e hazır tuketiciside var nede olsa..
bide sunu soyleyeyım,firmalar site sahıbıne reklam karsılıgı bu tıp gonderimler yapabilirde,uyelerden firmaya ne??
sana simdi nikon kullanıp bu siteye uyesin diye lensmi gondersin adam abartmamak lazım..
normali sitelere test amaclı yenı cıkan makine lens aksesuar ne varsa demosunu gonderilip tanıtılmalarını saglamaktır..
buda her uyeye degil,bu işin tekniginden anlayan uyelere yonelik bir hareket olur ancak..
peki varmı bu sitede makine incelemesini hakkıyla yapabilecek birisi???
bak balkondan fotograf cektim boyle cıktı,bogazda martı cektim boyle cıktı degil,adam gibi incelemeler..
teknik verilere dayandırılabilecek mal hakkında bilgi verecek ve o marka model yazıldıgında bak burda boyle bir inceleme var dedirtecek cinsten...
bu site sahıbınınde cabasıyla karsılıklı reklam ilişkisi..site sahıbının firmalarla alısverişi kazancı vs.de kendisini ilgilendirir..
ben site sahıbının bu konuda yeterince caba gosterdigine inanıyorum,daha sabah konustuk kırmızı hattan..
turkiyede hala daha ınternetin gucu anlasılamadı..ozellikle hazırcı ve tembel firmalar,bunun onemini anlamayı bırak,arastırmasını bile yapmıyordur..kendi internet sitelerinde bile yeterli bilgi yok,bukadar anlıyorlar internetten..
nikonun yada canonun dıstrıbutorleri nikon yada canonun satıs hakkını almıs olmasa isimlerini bile duymayacagınız alelade şirketlerden oteye gidemezlerdi.
cunku vizyon yok misyon yok hedef yok pazarlama cabası yok... anca tirajı 5000i gecmeyen fotograf dergilerine nikon adı yeter
canon you can canon
diye ilan vermek,baska birşey yok...
ha birde "nikon al adı yeter" diyen adam var..
onlara yetiyor...
bu tip sitelerin bu pazardaki yeri tartışmasız çok çok fazla..
özellikle netfotonun makine satın alımındaki etkisi inanılmaz güçlü..
herhangi bir makine satışı yapan bir bayii ye gitseniz,buradaki bilgilerin ne kadarı alabilirsiniz bir düşünün.
ben satın alırken soruyordum hangisini alayım,bayii hemen atlıyor abi nikon al..başka yere soruyorum abi canon al..
başka marka soruyorsun yerden yere vuruyor,açıklama yok,sebep yok..
bu iki marka o kadar güzel bir ağ kurmuşki,sitelere reklam vermesine gerek yok..
google da bu iki makineyi aratın,forumlardan çok arka sayfalarda çıkıyor..
pentaxı arattırıyorum 2 nci sırada çıkıyor.
buraya da en çok reklam verenlerden biri pentax gördüğüm kadarıyla..
google gücünü hafife almayın,bir zamalar bu google nasıl bu kadar değerli olabilir diye düşünüyordum.
şimdi piyasaya yön verecek kurumlardan biri olacak neredeyse..
çağdaş diyorsun ki,kim test yapabilirki..
forumlardaki herkes bir test yapıyor farkında olmadan..
profesyonel kullanıcı zaten ne alacağını bilir ama bu pazarın büyük alıcı kitlesini oluşturan amatör,acemi,meraklı,yeni başlayan kişiler buradaki kullanıcılardan daha fazla faydalanır..
öenmli olan kendisiyle aynı ve benzer amaçlar için makine kullanacak kişilerin yorumudur bence..
banane stüdyoda süper performnaslı makineyi,bana benimle benzer amaçla almış kişilerin yorumları daha önemli..