Fotoğrafçılık Forumları
Sitenin İlk Sony Dslr'si Benim.....
olacak.
Almanyada sadece 800 euro imiş. Valla beklediğimden çok daha ucuz.
Neden acaba.Nikon d200 de 10 mp sony de.Sanırım hemen hemen aynı özellikler ama niye yarı fiyatı.Acaba artarmı. Yoksa çok farklılarmı.
Hemen bir tane alayım.
Merhaba arkadaşlar.Sony Türkiye ye mail attım,A100 ne zaman çıkacak diye.Cevap geldi.Temmuzun son haftası diye.Fiyat konusunda bilgi vermiyorlar.Ama ben size tahmin ettiğim fiyatı söyleyeyim:2.250-2.500 YTL aralığı.
Elimde R1 var ama ben de A100 ü de sabırsızlıkla bekleyenlerdenim.Büyük ihtimalle de Almanya dan alacağım.Tabi yanına da 11-18 mm de şart.
Merhaba dadanagast, sony alpha 100 2500 ytl olursa Su an nıkon d 50 nın fiyatı 1700 12 taksitli fiyatı.Bu durumda arada 800 ytl fıyat farkı oluyor.A 100 bu farka deger mı?ya da hangisini almak daha mantıklı?
turkce degip degmeyecegi sana bagli acikcasi.. a100 daha gelismis ozelliklere sahip bir dslr, ama d50 de fiyati gozonune alindiginda mukemmel..
sanirim sen de hak vereceksindir; mesela bir 1dsMII'yu ele alalim; bu dslr'in fiyati 10 tane d50 fiyatinda, ki daha da fazla.. peki bu ucrete deger mi? evet deger.. eger ki o kaliteyi ariyorsan, o ozelliklere ihtiyac duyuyorsan..
..
aslinda cok zor bir soru bu turkce.. deger mi degmez mi?..
turkce, eger ki titresim onleme sistemine degmez diyorsan o kadar da onemli bir farkliliklari yok aralarinda, senin acindan onemli olacak.. cunku zaten ilk kez dslr alacaksin.. zaten d50 de alsan a100 de alsan, muthis makineler olduklarindan, zaten seni yeterince etkileyecekler.. 6 veya 10 megapixel olmasi o kadar da onemli degil, en azindan bizim gibi amatorler acisindan.. eger ki buyuk boyutta print almayi dusunuyorsan, a100'un kalite farkliligi olacaktir ama ki dslr keyfini yasamak icin aliyorsan, fotograf kalitesi iyi olsun, arada bir a3 boyutta print de alirim bana yeter diyorsan, a100'e gerek yok acikcasi..
titresim onleme sistemine bir yerde deger.. bu konuda yaniltici olmak istemem dogrusu.. titresim onleme sistemine benim bazen gercekten ihtiyacim oluyor ve olmamasi yuzunden iso'yu yukseltmek zorunda kaliyorum..
d50 yetersiz kalir mi diye sorarsan, kesinlikle yetersiz kalmayacaktir.. bu makineler zaten bizim gibi kullanicilara cok cok fazlalar..
ama yerinde olsam, sanirim a100'u almaya calisirdim.. cunku 800 ytl vermedin diye pisman olma durumun da var ileride.. a100, arsen'in soyledigi amateur photography dergisinde %90 puan almis, ki bu, giris seviyesi dslr'larda en yuksek puan.. evet, kesinlikle deger..
diger yandan, canon ve nikon'un yeni cikaracaklari makineleri de gor derim almadan once.. tabii ki cok acele etmiyorsan alma konusunda..
ben aliyor olsaydim, kesinlikle beklerdim a100'u.. cunku ben yeni teknoloji urunu olmasina cok dikkat ediyorum.. alacagim dslr, ya o ay icerisinde ya da bir ay oncesinde cikarilmis olmali piyasaya..
son karar senin turkce..
merhaba dadanagast, bu titreşim önleme sistemi el titremesi için mi?Yoksa baska bır seye mı yarıyor.Bir de iso nedir?tesekkurler..
türkçe bence dslr almadan önce bir fotoğraf makinasından neler istiyebileceğini düşün değerlendir ve neye ihtiyacın olduğunu tesbit et.Daha önce hangi makinaları kullandın ve almayı düşündüğün makinaların kullanım şekilleri hakkında bilgin varmı yani neyle karşılaşacağını biliyormusun.
Bende Bu konuyu yeteri kadar irdelemediğin kanısı oluştu özellikle son mesajından sonra.
turkce merhaba..
adnan hakli turkce..
ama tabii ki karar senin.. cunku anladigim kadariyla, kompact'larin kalitesinden daha iyisini elde etmek istiyorsun..
benim sana tavsiyem, teknik konularda kendini gelistirmen.. dslr ile cekim yapmayi ogrenmek icin gercekten cabalamalisin..
forumda bircok bilgi mevcut, lutfen elinden geldigi kadar arastir.. cunku birkac bilgiyle, tamam su sekilde daha iyi deyip karar almak pek de saglikli olmaz; oncelikle, aldigin bilgileri degerlendirmen, yorumlaman gerekir..
ben yine de elimden geldigince yardimci olmaya calisirim..
....
titresim onleme, en basit anlatimla, el titremesi yuzunden.. tripod kullanirsan olusmaz.. normalde elle cekim yaptiginin 2-3 stop asagisinda bile titresimi onleyebiliyor kamera veya lens..
kamerada olan a100 gibi.. lense bagimli degil.. hangi lensi takarsan tak, sonucta titresim onleme kamera icinde gerceklesiyor..
lensde ise mesela canon ve nikon'daki.. titresim onleme sistemi olan lens alman gerekiyor.. ve bu lensler daha pahali oluyorlar normal lenslere gore..
...bir cekimden onceki aynanin hareketinden veya shutter'a bastiginda olusan titresimler de vardir.. mirror lock-up ve zamanli (veya remote) cekim yaparak bunlarin ustesinden gelebilirsin..
.....................
iso, isiga hassasiyet demektir.. yuksek iso'ya ciktiginda, kameranin sensoru daha az isiga ihtiyac duyar fotografi olusturabilmek icin.. bu da daha cabuk fotografin alinabilmesi demek.. yani enstantanenin daha hizlisini kullanabilmek demek.. hizli enstantane kullanarak da titresimin onune gecebilirsin..
ama iste yuksek iso olunca, fotografdaki noise miktari artiyor.. bu da istenmeyen bir durum..
dslr kameralar, yuksek iso'larda bile temiz sonuclar verebiliyorlar.. iso 800'e kadar rahatca kullanabilirsin mesela..
...
Arkadaşlar,belki haberiniz var.bhphoto.com da a100 satışa sunulmuş,hem de amazondan daha önce.Fiyat malum zaten,herkes biliyor.
karacaciha galiba photokinaya kadar fiyat aynı seviyede kalıcak benimde arkadaş amerikada bende a 100 alıyım diyorum ama bu fiyatla kit lensi almak cok zor bende 700 800 dolara konıca minolta 7d veya 5d kit alayım diyorum(tabi para bulabilirsem).hem ilerde a100 alırım hemde d7 den kalan kitlensi de kullanırım diyorum
bu arada ilker abi linklerdeki hangi kiti önerirsin abi:
http://www.pricegrabber.com/search_attrib.php?page_id=48&form_keyword=konica+minolta&rd=1
Gittigidiyor da a100 satışa sunulmuş bile!!!
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2394258
Gittigidiyor da 2.700,00 YTL hemen al fiyatı çekilmiş.
Satan arkadaş biraz uçmuş galiba...
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
152810 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037707 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu