Fotoğrafçılık Forumları
Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim
Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.
Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .
nıhahhahaha
#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.
Mtf lerden anladığım kadarıyla bu lensler içinde en düşük çözünürlüğe sahip olanı sigma 150 mm olmuyor mu ?
Nikon 105 vr ise açık ara rakipsiz görünüyor.
foxfo@ söylediklerin benim için çok önemliydi, çok teşekkürler açık seçik anlatmışsın objektifin özelliklerini.
bir kullanıcının ağzından duymak çok önemliydi benim için. tamron 90 ı listemden sildim, keskinlik, çözünürlük,kontrast ve renklerini çok başarılı bulduğum bu objektifin AF sinin yavaşlığı bu objektiften caydıdı beni
ferdidunb@hayırlı olsun yeni objektifiniz, yalnız bu d80 in renklerle başı ciddi belada galiba gel gel sarışınım gel şarkısı geldi aklıma
komutan@ AF öenmlidir abi, makro manuel olur diyemeyiz, yeryüzünde bir sürü web galeri var, canon 100mm, nikkor 105mm,sigma 150,180,105mm ler, tamron 90, minolta 100mm gibi AF lenslerle çekilmiş çok büyük kısmı.
özellikle açık havada, elle kelebek filan çekerken AF hayati önem kazanıyor, manuel netlemeye her zaman fırsat olmuyor maalesef. manuel lenslerin bokehi genellikle muhteşemdir, çözünürlük tavandadır, sendeki makro da öyle, ama bunun karşılığında AF den vazgeçiyorlar.
Günümüzde üretilen manuel lenslerin AF olmaması bokehlerinin çok güçlü olması nedeniyle AF yapamamaları, ya da berbat bir AF ye sahip olmaları. minolta 105mm f1.8 böyledir mesela.
okyanus@ yalnız grafiklerde bir şeye dikkat etmek lazım, kimisinin 650 den, kimisini 850 den başlatıyor, o nedenle farklıymış ya da kötüymüşüz gibi algılıyoruz.
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/sigma_150_28_nikon/index.htm
aresindeki nikon uyumlu sigma 150mm ye de bakmak lazım bu açıdan.
bu objektifin avantajı 150mm ve 2.8 olması, 1.4 ya da 2x tc takarsan çok da iyi bir tele olur. Bu gün bir elemanın galerisni inceledim, 150mm ve 1.4x tc ile mükemmel makrlar çekmişti.
ayrıca başka bir avantajı nispeten uzaktan çekmesi nedeniyle tepe flaşı kullanmaya müsait olması.
dezavantajı , makro dışında portre filan çekmek için fazla uzun....
Okyanus demek 105 açık ara önde. Nikonmu alsem ne. Zaten d3 ne zamandır kafamı kurcalıyor. 2 kart slotu var. Is konusundada son derece başarılı imiş.
Tamrondan niye vazgeçkit nbuf. Sony ninkini al o zaman.Afsi hızlıdır bilki. Ancak tamron 90 mm yüksek tavsiye ediliyor.Boşuna değildir bence.
Manuel meselesine gelince.Makronun belli ayarlar ile çekilmesi gerekiyor.Manuel kullanımında hiçbir sıkıntısı yok.Zaten ben 9500 ile çektiğim tüm makroları manuel olarak çektim.KEndim ileri geri gittim.
9500 ile çektiğim tüm makroları manuel olarak çektim.KEndim ileri geri gittim.
niçin dslr aldık paşam? 9500 ün çektirdiklerinden değil mi?
valla ben de bir ara bu raynoxla manuel çalışıyordum ve hiç sevmiyordum bunu, sonra kırıldı raynox, iyiki de kırıldı, onla mı uğraşacağım
HA unutmadan söyleyeyim. Sakın gx10 unuzun firimvaresini günvcellemeyin.
Iso konusunda a100 ü aratmıyor güncellenince haberiniz olsun.
pazarbey japonyadan 49.500 yene almış arkadaşım. geçen hafta getirdi.. bu arada yen de diğer dövizler gibi düştü ve 520 YTL ödedim... sanada getirteyim demiştim ama karar veremedin... neyse Türkiyede de 500 USD civarına bulursun sanırım...
istersen 180mm macrolarıda bir incele
flash gölgesine gelince
yaklaşık 15 cm flash gölgesi düşmüyor
bu daha yakın yine sorun yok
10 cm (son sınır geldiğinde altta flash gölgesi beliriyor.
SAğol feridunb .Allah razı olsun senden.Teklifini hiç unutmayacağım zaten. [>:D
Buffalo..
d80 sarışın olmayan fotoğraflarda çekiyor...
al işte gerçek renkler

bu güzel işte
o işin şaka kısmı zaten feridunb, d80 çok iyi makine bence.
feridunb bakma sen ona. ama ben ciddi ciddi raynoks düşünüyorum. eğer birinden bulup dreneme imkanım olursa belkide alırım dcr 250 veya 150.
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2139428 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
-
-
-
-
-
-
Samsung Gx10+sigma Dc 17,70mm Ne Kadardır?
15 Haz. 2015, 11:06 sapare
1203501 Tem. 2015, 00:24
ryujin5226 -