buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim

Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.

Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .

nıhahhahaha

#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ağustos 2007, 16:53 - İp: 88.***.**3.134
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

buda objektifin uzamış hali

Tarih: 5 Ekim 2007, 01:07 - İp: 85.***.**3.120
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

fotoğraflarda belli olmasada çok karizmatik bir yapısı var...

kaliteli kasası olduğu belli oluyor..
hızıda beklediğimden daha hızlı...
çok yavaş olduğuna katılmıyorum...

diğer macro objektifleri görmediğim için karşılaştıramayacağım ama tamron benim hoşuma gitti.

Tarih: 5 Ekim 2007, 01:12 - İp: 85.***.**3.120
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

DEmek boru anahtarı olmadanda çevrilebiliyor.Bak bu iyi işte.Feridunb sana kaça mal olmuştu bu.BAyağı iyi görünüyor. Ayrıca belertmek lazım ki makroların krali sanırım bu. Karizması ortada. Ancak fotolarda beyaz dengesini tutturamamışsın.
FERİDUNB BU MESAFEDEN YANİ 10 CM DEN ÇEKERKEN FLAŞIN GÖLGESİ CİSMİN HERHANGİ BİR TARAFINA DÜŞÜYORMU ACABA.
BUNU CEVAPLARSAN SEVİNİRİM.
keremde o makro sanırım 28 mm nin ters çevrilmesi ile çekilmiş. olağanüstü güzellikte bir makro.

Tarih: 5 Ekim 2007, 05:21 - İp: 88.***.**6.188
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BU arada gx10 un şarjı ammada uzun gidiyo ya. Kaç gündür hala bitmedi. Maaşallah.

Tarih: 5 Ekim 2007, 05:49 - İp: 88.***.**6.188
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

pazarbey
K10D topiğinden amati'nin bir cevabından alıntı :

90mm macro çok iyi bir lens.Aslında sonuçları pentax 100mm macro ile aynı.Sadece tamron en açık diyafram değerinden itibaen iyi keskilik verebilirken pentax f:4 itibari ile keskinleşmeye başlıyor.Bu macro için çok önemli değil çünki zaten 4 ün altında pek çalışmıyoruz.Ama eğer portrede de kullanacaksak o zaman tamron un keskinliği çok işe yarıyor.Yani şunu diyebilirim.Araştırmalarıma göre macro lenslerde sıralama şu.
1.Voigtlander 125mm - pentax 200mm f:4 macro(ikinci eli 2500 euro civarı)
2.Sigma 70mm macro-Pentax 50mm macro
3.Pentax 100mm macro-tamron 90mm macro
4.Sigma 105mm macro-vivitar 105 mm macro

Bende de Tamron 90 mm var. Amerikadan hediye gelmişti. Sanırım fiyatı Amerika'da 460 doları civarında. Ben AF hızından şikayetçiyim. Adamı gebertiyor. Bazen hiç fokuslamıyor. Zır zır ileri geri gidip geliyor. Bence biraz daha araştırma yap, lens konusunda yaşadığın sıkıntıdan sonra. Sen de bu şans varken valla milletin diline düşersin

Tarih: 5 Ekim 2007, 11:32 - İp: 85.***.**2.242
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Foksfo sağolusun. Sanırım en mantıklısı tamron 90 mm almak. Demek yavaş bir objektif.Niye acaba.
Sigma 105 te çok yavaşmış. Demek ortak sorun bu.
Milliten diline düşeceğimiz kadar düşmüşüz zaten.

Tarih: 5 Ekim 2007, 11:45 - İp: 88.***.**8.125
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Macro AF ile olmaz arkadaşlar... olanda sizleri tatmin etmez, tatmin edecek bir macroda sanırım 5.0000 üzerinde bir rakama satılması gerekir, teknik olarak mümkünse tabi sizin istediğiniz... Biraz düşünün bakalım acaba niye???

Tarih: 5 Ekim 2007, 12:56 - İp: 85.***.**5.89
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Tamron da sigma gibiyse kesin seni intihar ettirtir pazarbey. Hele böcük kelebek gibi birşeyler çekeceksen. Ben bir ara sigma kullanmıştım da fokuslama yapana kadar mevsim değişiyordu, bazende hiç yapamıyordu, fokuslama yapsa bile çok yavaş ve gürültülü.

Tarih: 5 Ekim 2007, 13:41 - İp: 85.***.**1.233
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

yAPMAYIN ETMEYİN.gERİKİRSE MANUEL AF KULLANIRIM. ALLAH ALLAH.
DEMEK FOCUS YAPINCAYA KADAR MEVSİM DEĞİŞİYORDU. YOKSA 70 MM Mİ ALMALI .ONU ÇOK METHEDİYORLAR.

Tarih: 5 Ekim 2007, 15:56 - İp: 88.***.**8.125
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Sigma 150mm, diğer makro objektiflere göre bence sürekli övüldüğü kadar iyi çözünürlüğe sahip değil. Mtf grafiklerinden benim anladığım bu.

Sigma 150mm ve bildiğim diğer makro objektiflerin mtf çözünürlük grafiklerini yükledim. Bayağı zor oldu ama bulaştık bir kere.

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

#okyanus' tarafından 05.10.2007 17:25:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Ekim 2007, 17:13 - İp: 85.***.**1.233