netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

devam edecek....

#onixon' tarafından 16.12.2007 03:38:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Aralık 2007, 03:12 - İp: 88.***.**8.197
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Adnan PS hocalarına bastır yoksa fıtık olursun. Windows başlığından Layers'i etkin kıl. Yaptığın her kesme yapıştırma işlemi sen göremesen de orada vardır. Layers uygulamasında herbir layer'i aşağı yukarı yer değiştirerek kopyaladığını görebilirsin. Ya da her layer'in solunda göz resmi var göz'ün üzerine tıklayarak diğerlerini görünmez yaparak sürüklediğin layer'e ulaşabilirsin.Sonra ince ayarla sürükle, döndür (Rotate), boyutlarını değiştir (scale) Edit menüsünün içindedir oradan açarak da bunları uygulayabilirsin. En sonunda da Flatten İmage komutu ile bütün layer'leri birleştirerek tek layer yaparsın. Seçili alandan kurtulma (Ctrl+D)ile olur.
Ancak bütün bunlar buradan anlatılarak öğrenip uygulamak oldukça zor. Tek başına kitap'tan ilerlemek de zor. Mutlaka bilen birinin yardımını almak gerekiyor.

Gıda ve yemek fotolarında süsleme büyük katkı sağlıyor. Ayrıca bazı mutfak objelerini uygun şekilde yerleştirirsen daha başarılı olursun. Başta Sinan'ın çektikleri olmak üzere Sitelerin Food başlığındaki fotoğraflardan bol bol inceleyerek ilerleyebilirsin. Ben ekmak kadayıfını çok severim. Fotoğrafı beni ilgilendirmez. Yerim arkadaş. Tabii her lokantadan değil. Selamlar.

Bizim Workshop Gelecek seneye kaldı anlaşılan. Malum K.Bayramı,Yılbaşı vs.

Bu forumda PS bilen bir arkadaş katılanlara uygulamalı PS dersi vermişti. Sonuç ne oldu bilmem ama bizim üstsd da burada bir eğitim topiği açsa. Bize belli peryotlarda belli ödevler verse, biz de o ödevleri yaparak kendimizi geliştirsek nasıl olur acaba?

Serkan izini kopartmışsın, yine harika kareler. Yılbaşı olması nedeniyle ortamlar hem hareketli hem de süslü. Tam zamanıdır. Devamını bekliyoruz.

Kadir ev çalışmaları insanı çok geliştiriyor. Tabi hanımdan fırça yemzsen. Ben onun yolunu her şeyi eski haline getireceğimin sözünü vererek çözebildim. Çiçekler çok canlı çıkmışlar.

#camoka' tarafından 16.12.2007 10:01:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Aralık 2007, 09:48 - İp: 88.***.**1.222
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

son 1-2 gün giremedim foruma.bu sabah 4-5 sayfa birden okudum ve farkettimki BURASI K10D İNCELEME TOPİĞİ OLMAKTAN ÇIKMIŞ.BURASI RESMEN FOTOĞRAF OKULU OLMUŞ.bildiklerini bizlerden esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler.

selahattin abi üstadların ev ödevi vermesi konusu çok iyi fikir.harika olur

Tarih: 16 Aralık 2007, 10:45 - İp: 88.***.**2.105
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Yiyecek ve içecek fotoğrafları konusunda kendini geliştirmek isteyenler aşağıdaki link'e bir baksınlar.

www.food-image.com

#camoka' tarafından 16.12.2007 11:07:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Aralık 2007, 11:04 - İp: 88.***.**1.222
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili camoka çok teşekkür ederim. Biraz daha çalışayım bakalim. Aslında hocalarım, yemek hazırlama aşaması istiyorlar, pişmiş servise hazır yemek istemiyorlar.

Tarih: 16 Aralık 2007, 11:30 - İp: 88.***.**0.96
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu çok hoş olmuş. Oklavanın döndüş hareketi fotoğrafa yansımış. Bir yandan Sinan bir yandan sen böyle giderse hepimiz kilo alacağız. Bunu eritmek lazım. Nerelerde kar var?

Tarih: 16 Aralık 2007, 11:39 - İp: 88.***.**1.222
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan, istavritinle yine müthiş işler çıkarmışsın. Simetriklerde olduğu kadar asimetrik çekimlerde de fisheye ile neler yapılabileceği, hatta exif detaylarıyla birer ders niteliğinde olmuş.

Selahattin Abi, azminize hayranım. Bilgilendirmeleriniz süper.

Sevgili Adnan, bu test çekimlerinden sonra iyi kareler göreceğimizden eminim. Her iki çekiminde 45 derecenin üzerinde açılar kullanmışsın. Çekimleri obje hizasına yakın, yani daha dar açılarla çekebilirsin. Sevgiler.

Tarih: 16 Aralık 2007, 11:53 - İp: 78.***.**4.150
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar; fotoğraflar devamlı ileriye doğru gelişiyor, yerinde sayan yok bu çok güzel. Ayrıca bilgi paylaşımı müthiş, herkesi can-ı gönülden tebrik ediyorum.
Kullanan üstadlara bir sorum olacak; CS2 den CS3 e geçmeye değer mi? İlaveleri kayda değer midir?

Tarih: 16 Aralık 2007, 12:05 - İp: 88.***.**6.233
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Erhan bugünlerde pek dışarı çıkamıyorum. Can sıkıntısından PS bilgilerimi geliştirmeye çalışıyorum. Karınca kararınca öğrendiklerimi arkadaşlarla paylaşmaya çalışıyorum. fotoğraflarınızı özlemiştik. Sizin geziden daha çok fotoğraf vardır. Devamını bekliyoruz. Sevgiler.

Tarih: 16 Aralık 2007, 12:16 - İp: 88.***.**1.222
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

Fotoğraflar gerçekten çok güzel olmuş...ben sizlerden ExpoDisc hakkında biraz bilgi almak istiyorum...nasıl kullanılır nasıl sonuçlar verir almaya değermi..bende lens olarak 17-70 ve 70-300 var almak istesem hangi boyutunu almam lazım..şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim....
72 mm alsam 70-300 de sorun olurmu boyutu

#ruzgar2' tarafından 16.12.2007 13:11:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Aralık 2007, 13:08 - İp: 81.***.**3.27