netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

sinan abi, fotoğrafındaki detaylar, ışık ve kadraj çok güzel

ahmed abi, senin manzara fotoğrafın da çok güzel.. gerçekten ışık, renk ve kadraj mükemmel. sanırım sudaki yansımayı polarizeyle almışsın. süper!

ironsailor, abi 540 olmazsa olmaz ama ışığı da, fotoyu da, düzenlemeyi de süper yapmışsın! tebrikler.. (ahmed abiye katılıyorum)

fatih abi(foxfo) teşekkürler sen gelsene abi yanıma yine, gezeriz, bak akçaları keşfettik fhakguder abiyle sabah oraya, akşam da gölyazıya gideriz, arada şelale çekeriz falan.. bol bol fotoğraflarını da çekerim, söz..

fatih abi (fhakguder) cami fotoğraftaki yaratıcı tekniğin çok etkiledi, tebrik ederim gerçekten. ahmed abinin farketmemi sağladı derinlik de gerçekten iyi olmuş..

ama 2. fotoğrafın, bana çok farklı şeyler hissettirdi.oradaki ufacık gül inanılmaz duygu yüklemiş

Tarih: 15 Aralık 2007, 01:15 - İp: 85.***.**9.172
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

oh be, ahmed abi'nin yazılarını aynı sayfada birden fazla görmek ne güzelmiş..

bir şeyler kapmaya devam

seviyorum seni ahmed abi [>:D

Tarih: 15 Aralık 2007, 01:29 - İp: 85.***.**9.172
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Kardeşim benim ben de seni seviyorum [>:D

Tarih: 15 Aralık 2007, 09:07 - İp: 88.***.**2.197
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmed kıyaslama yaparken Pentax 10-17 fisheye demek istedin değil mi. Pentax 10-20 hiç duymadım. Bir yanlışlık olmasın.Selamlar. Bu lens'i çok methediyorlar. Zorlanan noktalarda biraz CA sorunu var sadece.

Tarih: 15 Aralık 2007, 09:25 - İp: 88.***.**1.222
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sevgili Amati açıklayıcı bilgiler için çok teşekkürler.
Hazır üstadı bulmuşken birkaç soru daha soralım
aynı mm deki bütün lenslerin görme açıları hepsinde aynı mı?
kit lensin 20 mm ile sigma 17-70 in 20 mm deki görme açıları aynı mı mesela.objektif çapları etken midir?
bizim kit lensler sanki çok küçük çapta gibi geliyor.
bir de converter dedikleri:
mesela 0,45 küçültme yapıyor değil mi?18-55 e 0,45 taksak geniş açı ihtiyacımızı karşılar mı?
aynı şekilde 2x olanlar istediğimiz gibi tele ihtiyacımızı giderir mi?
dezavantajları çok mudur?
son bir soru
bu converter takılması exiflerde belli olmuyordur herhalde. 300 mm de x2 kullansak 600 mm olacak.exifinde ne yazacak??

#kad-ir' tarafından 15.12.2007 10:07:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Aralık 2007, 10:02 - İp: 85.***.**9.67
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili kaptan; one güzel bir karedir öyle... Maşallah Allah bağışlasın...

Fatih Abi afiyet olsun, heralde forumdan atılırsam, insanların iştahını açtığım ve kilo aldırdığım içindir
Harika mimari çekimlerini hayranlıkla izliyoruz.

Sedatcım tşk ederim. VL 125 benim yaptığım birşey yok... Sen kendine bir VL edin bence bırak bu geniş açıyı filan

Hocam bizi engin bilgilerin ile aydınlattın teşekkür ederiz.

#Komutan' tarafından 15.12.2007 10:34:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Aralık 2007, 10:32 - İp: 85.***.**5.89
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

smc fa 50mm 1.4
f:4
1/15
iso100

Tarih: 15 Aralık 2007, 14:24 - İp: 195.***.**2.130
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ahmed abi, fisheye fiyatı da en ucuz olanı. pt lens ile performansı iyi ise ben alayım onu. 399.95$fiyatı. adorama.com'da

tek kafama takılan şey:
Filter size: Without Filter (not available to attach)

amerika'dan gelen tanıdığı olan kimse var mı ? hibem yatınca öderim..

bu arada fatih abi, foto çok güzel olmuş.. iyi fotoğraf yüklüyorsun, sen de olmasan foto yükleyen yok.. arkadaşlar arşivleri karıştırın...

#sdtyrdkn' tarafından 15.12.2007 19:21:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Aralık 2007, 18:44 - İp: 85.***.**9.172
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, merhaba. Öncelikle beğenileriniz için hepinize teşekkür ederim.
Yoğun işlerim nedeniyle 12 gün aradan sonra sizleri ve sohbetinizi özlemişim. Yine harika fotoğraflar var 23 sayfa..

688. sayfadan başlıyayım.
Ulyses, takvim fotosu güzel olmuş, ışık hüzmeleri böyle bazen istediğimizden daha fazla etki yaratabiliyor. Yağmurlu hava karelerin (697 sayfadakiler de dahil) ve özellikle SB çalışmaların harika olmuş, eline sağlık. Bu arada geçmiş olsun, iyileşmene sevindim, hemen müthiş kareler gelmiş. Kar üzerindeki yaprak Belki bu yazdıklarımı okuyamadan gitmişsindir. Hayırlı teskereler kardeşim.

Sevgili Puspus sanada hayırlı teskereler kardeşim.

Alperozkok, 2. Gölyazı karesi
Endorf, expodisc kullanmıyorum.

Kadir, 2. HDR çok başarılı 698. sayfadaki renkler gayet iyi gözükmekte. Sudaki yansımalar güzel olmuş. 699. sayfadaki kadrajda benim tercihim üst kısımda biraz daha boşluk olmasından yana. Flash lı çekimlerin gerçekten güzel olmuş, tebrik ederim.

Kobak1, cevap verildiyse bilmiyorum, "color space" olarak sRGB yerine Adobe RGB seçili olduğundan resimler IGP olarak kaydedilir. Bir de kule fotoğrafında sanırım sağdaki kulenin kenarına göre dikey ayarlama yapmışsın. Bu tür çekimlerde Kulelerin kenarlarının karenin içine doğru eğimli olması normaldir. Karenin ortasındaki örn. senin karede elektrik direğine göre dikey hizalama yapman daha doğru sonuç verecektir.

Sevgili AS, 7 Aralık sayfalarna henüz gelemedim ama umarım kazanmışsındır. Gerçi iki karenin seçişöiş olması bile büyük bir başarı zaten. Gönülden kutluyorum.

Sevgili Foxfo, kareler çok güzel. özellikle "Amati Macrosu" ve kayıklı montaj kareni çok beğendim. eline sağlık.

Sinan' cım, mutfak çekimlerin zaten çok iyi oldu "pro" luğa doğru ilerleme var, seni bir şekilde dışarılara daha fazla çıkarmak lazım. Eğik kare kompozisyon olarak mükemmel, ancak haddim olmayarak, göz fotoğrafa soldan girdiği için açının ters tarafta olması ve mümkünse 45 dereceden az olması daha farklı sonuç verebilir düşüncesindeyim. Dediğimi yapmışsın bile, son kareler daha güzel, renk uyumu belirgin hale gelmiş.

Sedat, 20sn uzun pozlanmış Gölyazı karesi ve 698. sayfadakimüthiş güzel olmuş. Yalnız Foxfo' nun "Vallahi iki ot parçasından bayağı güzel bir fotoğraf çıkarmışsın" lafı beni kopardı resmen. 703. sayfadaki kayık senin dediğin gibi resmen düzenleme gibi olmuş, baklava desenli dalgalar 705. sayfadaki adını bilmediğin araç fotoğrafı nefis olmuş kardeşim, çok beğendim. Bu arada ben söyleyeyim bu bir "Lamborghini" evet yanlış duymadın, ön tarafta gözüken kasnağından belli. şasi el yapımı, defransiyel willys, şanjman Anadol, kasa pimapen, silindir adedi:1. ama olsun o yinede bir Lamborghini. Taşıma yapmadığı zamanlarda öndeki branda kaldırılarak tarla sulaması için boru bağlantıları yapılabilir, vs,vs. Size bunları okullarda öğretmiyorlar mı? cık cık.

wolwarine, örümcek ağı ve çapa nefis olmuş.

Avs, Toledo karesi çok hoş. Ancak sudaki yansımaların ton farklılıkları bir pano uygulaması hissettiriyor, sanırım bir parça HDR de mi var? Valencia kapalı mekan

Serkan' cım, bilgilendirmen süper, eline sağlık. Senin bu kısa günün karları yok mu..

Ok1, Serkana katılıyorum, karenin kadraj ve kompozisyonu harika.

Sevgili Ahmed, hoşgeldin. Senin eskilerin bile bir ders Kullandığın malzeme markalarından sponsorluk ücreti alsan yeridir

Sevgili Fhakguder, Süleymaniye karelerin çok güzel olmuş gerçekten. Herbirinde derinliği alabildiğine hissettiriyor. Yazdan kalma kare de nefis, ben 1/500 de bile böyle kareler yakalayamıyorum Son sayfadaki manzara karesinde ışığın kullanımı çok iyi olmuş.

Drk_m, 70-300'ü konuşturmuşsun adeta, yansımalar çok hoş olmuş. 1. ve 3. favorilerim.

Flash konusunda benim tüm incelemeler sonucunda tercihim 540FGZ oldu. en yakını Metz. Ancak K10D için Sigma veya Metz chip update gerektiriyordu, şimd

Tarih: 15 Aralık 2007, 19:28 - İp: 78.***.**8.78
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Bali seyahatinden devam edeyim ben de..

Daha önce yüklediğim danscının başka bir pozu:

Bu da başka bir danscı.

Pirinç Terasları:

#erex' tarafından 16.12.2007 19:16:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Aralık 2007, 19:37 - İp: 78.***.**8.78