Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
en büyük fark : guide number.
Yabancı forumlardaki kullanıcı yorumlarına göre 360'ın fiyat farkı yanı sıra (swivel) ekseni etrafında dönememe gibi bir kusuru varmış.
Sigma 500 ve Pentax 540'ın daha güçlü olması bir avantaj ama her durumda da olmazsa olmaz bir eksiklik olarak hissedilmiyormuş.
540 belki profesyonel kullanıcıların hoşuna gidecek ekstra güç bağlama gibi avantajlar da getiriyormuş.
P-TTL saplantısı olmayanlar için değişik bir alternatif:
SCA3702 Adaptor ile Metz 54MZ4i (Bu flaş ile K10D'nin bazan aşırı pozladığı, 540 ile ise tersine direk kullanımlarda az pozlamaya meyilli olduğu iddia ediliyor.)
bir diğer alternatif aşağıda, fiyatı da iyi galiba.
DG-420 Z Power Zoom Flash for Pentax
This modern and powerful autofocus TTL flash ensures optimum illumination for your shots. Especially for snapshots the power zoom function is of great advantage to quickly adjust the focal length. The flash instantly adopts to the new angle of view with its motorized zoom function as of 24mm. The TTL feature automatically controls the proper amount of light for your object. Even more flexibility is granted by the swivel and bounce flash head for indirect flash avoiding shadows and reflections. For continuous shooting the flash boasts of a total of 5 power ratios. Information about settings and flash range can easily be read from the LC display.
Specifications:
• for digital & analog Pentax AF cameras
• guide no. 24 to 42 at ISO 100
• P-TTL flash control
• power zoom for focal lengths 24, 28, 35, 50, 70 and 85mm
• bounce angle vertical 0°/45°/60°/75°/90°
• swivel head max. 270°
• flash recycling time 0.5–8s
• slave-Adaptor
• flash duration: app. 1/1,000s–1/20,000s
• number of flashes: app. 150 to 1,500 flashes with 1 set of fresh alkaline batteries
• color temperature: 5600K (in accordance with daylight)
• autofocus illumination 1–8m
• thyristor circuitry
• 5 power ratios: full, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16
• auto power off
• glash ready indicator
• exposure control display
• power supply: four 1.5V AA batteries Mignon type or NiCad rechargeable batteries of the same size
• 172x72x57mm
• weight approx. 278g (w/o batteries)
Item No.: 58427
€ 159,90 suggested retail price
https://secure.soligor.com/typo3temp/06f283692c.jpg
https://secure.soligor.com/typo3temp/e8f4332786.jpg
#Adnan EROL' tarafından 14.12.2007 09:49:57 tarihinde düzenlendi.
yani bounce olarak kullanamıyor muyuz??
adnan abiii (AS) yardım 360 ekseni etrafında dönmüyor mu??
oysa ki benim için vazgeçilmez bir özellik bu
elimdeki flaş ile bu yöntemle daha bugün bir portre çektim..
arkadaşların evlerinin balkonunda, flaşı yana patlatarak smc a 50mm f.14 ile çektim. kesinlikle HİÇ bir müdehale yok burn fırçası bile dokunmadı yani, o kadar..
iso 200 1/180 f5.6 sanırım..
hani olur ya güzel bir bayan bakar, arkadaşın email'ini merak eder..
yazayım

#sdtyrdkn' tarafından 13.12.2007 23:07:26 tarihinde düzenlendi.
evet... malesef 360fgz sağa sola dönemiyormuş.. o kadar iyi bir flaş yapıp bu özelliği koymamak nasıl bir zihniyettir, tartışılır çok üzüldüm, hayal kırıklığı resmen
yahu bendeki 25ytl ye aldığım flaşta bile var bu özellik!!!
Sedat portre ok aşarılı olmuş.Sağ taraftan beyaz bir karton tutulabilse daha homojen aydınlanabilirmiş.Ne dersin?
Eskilerden
amati usta manara karelerine devam :D arşivden,su bayabir çekilmiş.
ahmed abi, sert ışık için haklısın. üzerindeki kıyafetin boyundaki gölgesi beni çok rahatsız ediyor mesela..
bu fotoğrafta sert ışığı denemeye çalışıyordum, diğer tarafa yansıyan ışığın azıcık daha fazla olmasını ben de istedim ama o taraf boş olduğu için yansıma olmadı özellikle sağda kalan omza ve saça ışık gelmesini isterdim..
beğenin için teşekkürler abi
eveettt, en sonunda cebime paramı koydum ve kısmetse yarın hayyama gidip şöyle en afillisinden bir k10d alacağım, aklıma bir şey takıldı. acaba makineyi body olarak ucuza alıp artan paranında üstüne birazcık koyarak başka bi lensmi alsam, mesela 70-300m apo. ne dersiniz, yoksa kitle başlayıp ilerde ihtiyacıma ve zevkime göre mi lens almalıyım.
İlgili olabilecek konular
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
014818 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky