Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
As,
Bursa'da bir fotoğrafcıdan almıştım.600 YTL ödedim.
350 mm ye kadar tatmin edici. 400mm de çok yumuşak.
Elde çekime elverişli ve hafif olması(950gr) artıları.
400 mmde (USM var)
detay %100 crop:
görünüş parasoleyli
verdiğin örnekler için çok teşekkürler As,
benim merak ettiğim bir konuda markaların kompakt makinelerinde ki renk özellikleri ile aynı markaların dslr deki renk özellikleri aynı mıdır?yoksa sistemler farklı mıdır?
ve hiç normal bir kalitedeki kompakt(canon olabilir) ile dslr yi birlikte test ettiniz mi?
80-400mm bokeh
Elinde pentax grip olan arkadaslara bir sorum olacak.Grip takiliyken makinedeki batarya cikarliyormu ikisini ayni andami kullaniyoruz yoksa menuden batarya grip yada makinenin icindekini secerekmi var makinede toplam kac tane cekime ulasirim griple beraber flashsiz.
Bir sorumda bu ten renginin sari cikmasi konusunda makineyi zaten flashla beraber kullanacagim boyle bir sorun yasarmiyim 5-10 metre mesafeden
@speed
makinenin üzerindeki pili çıkarmadan ikisini aynı anda kullanabilirsin. Makine ayarlarında hangisini kullanacağına dair de seçim yapabiliyorsun. Tek tek ya da ikisini aynı anda kullanma imkanın var. Diğer sorduğun konularda net bilgim olmadığı için cevap yazamadım.
Adnan Hocam; sizin pentax galerisindeki bayanın fotoğrafına baktım da; bayanın cildi o kadar prüzsüz müydü yoksa bir ps var mı? Ben k10d inceleme başlığının ilk açıldığı zamanlardan hatırlamaya çalışıyorum ama çıkaramadım.
meliksahu buraya yüklediğim fotoğraf direk çıktı jpeg idi.Yani ham üzerinde hiç bir işlem yapılmamış fotoğraf.O zamanlar K10D nin fotoğrafları merakla beklendiği için insanlara makinanın jpeg çıktısını üzerinde hiç bir oynama yapmadan gösterebilmek için yüklemiştim.
Oraya gönderdiğim fotoğraf raw formattan dan pentax Photo Lab ta işlendi.Fark oradan kaynaklanıyor.
_speed_ bende battery grip var.Menüden otmatik her ikisini,öncelikli olarak gribi veya makinanınkini veya tek tek kullanabilmeyi seçebiliyorsun.Flaşsız tahminen 1500 civarı çekim yapabilirsin.
Renk konusunu kafana takma.Makinanın beyaz ayarını 4900 kelvine ayarladınmı istediğin sonucu alırsın.
Fatih bu lens manuel değilmi.
Bunun AF olanı varmı ki.
Birde aynı yerde başka varmıdır acaba.
Fotoğraflar gayet güzel.
kad-ir ben K10D min yanında Optio A20 mi de cebimde taşıyorum.Şipşak türü çekimleri onunla yapıyorum.
Ama güzel bir kare yakalıyorsam ve üzerinde çalışacaksam o zaman K10D yi kullanıyorum.
Kadir ben böyle bir test yapmadım ama Japonyada bir site yapmış.
Kompak makina Optio A20-A30-Casıo Z750 yi Nikon D200 ve üzerinde titreşim önlemeli AFS 70-200VR gibi bayağı kaliteli ve pahalı bir lens ile karşılaştırmışlar.
LİNKİ BURADA
#as' tarafından 16.09.2007 17:58:23 tarihinde düzenlendi.
ahmed abi kaçkar hazinesi tükenmiyo valla.eline sağlık
bu da kuleli
#shn58' tarafından 16.09.2007 18:00:30 tarihinde düzenlendi.
#shn58' tarafından 16.09.2007 18:00:37 tarihinde düzenlendi.
Bu Pentax Gallery olayı nedir,bir yarışma mıdır?As bilgi verebilirmisiniz .Eğer yarışma ise görüntelenmeye göre değerleniyorsa veya puan sistemi varsa elimizden geldiğince destek olalım.
Ayrıca oradaki fotolar için tebrikler.
Kadir pentax tüm dünyadaki pentax kullanıcılarının kendi makinalarıyla çektiği başarılı fotoğrafları bir site altında toplamaya çalışıyor.
Sen oraya çektiğin fotoğrafları gönderiyorsun.Orada içlerinde benimde dahil olduğum ama sayısını bilmediğim bir değerlendirme kurulu var.
Fotoğraflara ve fotoğrafçılara o kurul oy veriyor.
Kurul çok seçici.Şimdiye kadar 6 fotoğrafımdan ancak 3 tanesine ok verdiler.
Siteye katılım herkese açık.Yani sende katılabilirsin.
Tek şart fotoğrafın pentax marka bir makinayla çekilmiş olması.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2207621 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk