netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili camoka cevap için teşekkürler, bakalım diğer kullanıcılar ne diyecekler?

Tarih: 15 Eylül 2007, 19:28 - İp: 88.***.**6.26
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili amati, mesajını aldım teşekkürler.

Tarih: 15 Eylül 2007, 19:42 - İp: 88.***.**6.26
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Endorf eğer VL ile ciddi olarak ilgileniyorsan maceraya gerek yok. Bir yerlerde buluşuruz eline alıp inceler, birkaç fotoğraf çeker ondan sonra karar verirsin.

Tarih: 15 Eylül 2007, 20:40 - İp: 88.***.**4.227
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili camoka, bu kadar kişi kullandığına göre sanırım doğru seçim olacak (memnun olmayan yok galiba?). smc d-fa 100 mm macro lensim var ancak bu lens daha iyi görünüyor.
İstanbul'a geldiğimde rahatsız ederim teşekkürler.

Tarih: 15 Eylül 2007, 21:42 - İp: 88.***.**6.26
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo güzel kareler eline sağlık.

nicolayy çok güzel bir foto, esrarengiz bir şey göremedim ben
ama masal kitabından çıkmış gibi.. biraz karanlık olması zaten daha iyi
ışık, yansımalar, mekan dediğim gibi masalımsı bir kare olmuş tebrikler.

camoka, fhakguder
maalesef iklimin ısınmasıyla bu yangınlar gelecekde dahada artacak
her türlü tedbiri fazlasıyla almak lazım. yüreğimizi yakan kareler, yazık!

puspus şimdiden hayırlı tezkereler sana.

komutan keşke monitörün içine elimi uzatıp şu tatlıların tadına baksaydım..
revani, incir dolması ohh valla ne diyeyim VL de hayırlı olsun.

Voigtlander iyidir güzeldir ama MF dir düşünenler bunu gözardı etmesin.
Heleki hiç MF lens kullanmadıysanız. Tabiki burda istekleriniz etken olacaktır.

serkan güzel kareler
pazarbey ajan gibi kulaklıkla her an tetikte birini yakalayacakmış gibi
melek diyecem ama meleklerde senin alanında.

Tarih: 15 Eylül 2007, 23:52 - İp: 85.***.**2.44
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

kad-ir çektiğimiz fotoğraflara PC müdahelesi zorunlu değil ama yapılınca daha iyi sonuçlar alacağımız ortada.

Ürün inceleme başlığı sitedeki incelemeden sonra aynı makinayı kullananların yazışması için açıldı.

Sitedeki K10D incelemesinin galerisindeki fotoğrafların Jpeg bazıları raw çekildi,bazılarıda Jpeg.

Jpeg olanlar makinadan çıktığı haliyle yüklendi.
Raw lar mecburen işlenip jpeg e dönüştürüldü.

Ayrıca sen sitedeki diğer topiklere yüklenen fotoğrafların P/S den geçmediğini düşünüyorsan çok yanılıyorsun.

Özellikle belirtilmediyse bu siteye yüklenen tüm fotoğrafların tamamına yakını PC (P/S) den mutlaka geçmiştir.
Az yada çok müdahelede bulunulmuştur.
Zaten buraya fotoğraf yüklemek için fotoğraflar küçültülüp sıkıştırıldığından işlemden geçmemiş fotolar makinadan çıktıkları kaliteden daha kötü görünür.

Yani PC den sadece küçültülme işine tabi olmuş fotoğraflar makinadan çıktıkları kaliteyi göstermezler.

Tarih: 16 Eylül 2007, 01:07 - İp: 88.***.**5.241
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

arkadaşlar merhaba,ps cs3 ü kullanırken problem yaşıyorum.fotoğrafları ps de açtığımda başka,diğer programlarla açtığımda farklı gözüküyor(ps de daha soft daha cansız).bunu düzeltmek için view menüsünden proof colors u işaretleyip proof setup menüsünden de monitor rgb yi işretleyip fotoğrafı işliyordum.yalnız bu anlattıklarımı jpeg için yapabiliyordum.raw bir fotoğrafı açtığımda direkt camera raw 4.1 çıktığı için proof setup menusune herhangi bir müdahalede bulunamıyorum.bu yüzden camera raw 4.1 de işlediğim bir fotoğrafı farklı bir programlarla açtığımda istediğim sonucu alamadığımı görüyorum.

bu konuda ban yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 16 Eylül 2007, 09:24 - İp: 85.***.**6.108
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Makinadan çıkan ile PS'den çıkanın farklarını görmek için paylaştığım son fotoğrafı iki şekilde yüklüyorum:

PS'de WB, USM vb hiç bir şey uygulamadan sadece DNG'den JPEG'e çevirildi. Mihov Image resizer ile küçültüldü.

Makinada tüm ayarlar fabrika çıkışı. Bu da Mihov Image resizer ile küçültüldü.

#hamsikoy' tarafından 16.09.2007 09:51:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Eylül 2007, 09:44 - İp: 85.***.**9.61
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhaba As ,pc müdahalesi konusunu yanlış anlama,ben daha henüz dslr olayına alışamadım.başka marka dslr de hiç kullanmadım.kafamda pentax la ilgili tereddütler olmaması için sorguluyorum sürekli.acaba pentax a özgü bir şey mi bu renkler? diye merak ediyorum.o yüzden pc müdahalesi olması pentax renkleri konusunda sorgulama yapmamı engelledi.
kompact makine ile çekilmiş fotolara da pc müdahalesi çok gerekli oluyor mu.

#kad-ir' tarafından 16.09.2007 10:47:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Eylül 2007, 10:29 - İp: 85.***.**9.121
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kadir yanlış anlaşılacak bir şey yok.Bende sana bilgi vermek için yazdım zaten.

Bu durum tüm dslr içinde gerekli.
Kompak makinalar için ise böyle bir sıkıntı yok.Çünkü onlar çıktılarını makinanın içinde PC müdahelesini yaparak veriyor.

Dslr in çıktılarına PC de müdahale yapmak mecbur değil ama iyi kalite için zorunluluk.

Yoksa makinanın verdiğine razı olmak zorunda kalırız.

Bu söylediklerim tüm dslr içinde geçerli.Yani pentaxlara özgü bir durum değil.

Hamsiköy pentax ın orijinal çıktısı ile işlenmiş çıktısı arasındaki farkı vermiş.
Bende Canon 30D nin kini vereyim.Böylece bu durumun tüm dslr için geçerli olduğunu daha iyi anlarsın.

Şimdi aşağıya Canon 30D ile ve üzerinde 1250 avroluk 24-105 L objektif ile çektiğim bir fotoğrafı yüklüyorum.
İlk fotoğraf makinadan çıkmış orijinal üzerinde müdahele yapılmamış bir fotoğraf ,diğeri ise PC de işlenmiş.

Renklere,doygunluklara ve keskinliğe bak bakalım.

Not: Ben kullandığım tüm dslr de ayarları default değerlerde tutarım.

Canon 30D
Canon 24-105mm. L IS USM

Orijinal çıktı.

Aynı fotoğrafın PC de işlenmişi.

#as' tarafından 16.09.2007 12:56:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Eylül 2007, 12:44 - İp: 88.***.**5.0