netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

teşekkürler.Canon 30d nin fotosunu görünce içim rahatladı biraz.Yani şimdi dslr öğrenirken bir de fotograf düzenleme yazılımlarını da öğreneceğiz.öğrenecek konu sayısı çoğaldı.

Tarih: 16 Eylül 2007, 13:10 - İp: 85.***.**8.245
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

Aradaki fark gayet açık.Zaten dslr kullanmak bir safha, dslr'den çıkan fotoğrafı pc üzerinde işlemek bir safha. İksini de çözünce gerçekten tatmin edici sonuçlar alınıyor.

Tarih: 16 Eylül 2007, 13:13 - İp: 88.***.**2.231
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Kareler gerçekten çok güzel arkadaşlar elinize sağlık, yaklaşık 1 ay kadar önce K10D aldım gerek ele oturması gerek performansı beni fazlasıyla tatmin etti. FW güncellemesi yaptım şuan 1.3 yüklü sanki af motoru yerinden çıkacakmış gibi geliyo normalde zaten anormal hızlı ve bu fw takviyesi ile sanki biraz daha hızlandı yada bana öyle geliyor. Sizlere sormak istediğim ben daha çok mekan portre manzara tarzında çekimler yapıyorum, lens olarak elimde kit bulunuyor 18-55 bana tavsiye edebileceğiniz alt değer aynı yada yakın bir değer olmak kaydırla zoom değeri ve genel kalitesi bu lensten daha iyi olan sigma yada muhtelef markaların lensleri varmı varsa hakkında bilgi almak istiyodum lens i yurt dışından alma şansım var buraya göre daha ucuza gelecek. Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 16 Eylül 2007, 13:53 - İp: 88.***.**8.225
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kadir evet durum böyle.Daha öncede dediğim gibi tüm dslr için aynı şey söz konusu.Buna bir örneğide Nikon D200 fotoğrafı ile vereyim.

Aşağıdaki fotoğraflardan ilki Nikon D200 ile default ayarlarda çekildi.Üzerinde oldukça kaliteli 25-85 F/2.8 Nikon lens vardı.
İkinci fotoğrafta Pentax K10D ile 50-200 kit lensi ile default ayarlarda çekildi.

Her iki fotoğrafın çekim değerleri aynı.Ve hiç PC müdahelesinden geçmediler.

Bu fotoğraflarda da göreceğin gibi makinanla çektiğin fotoğraflara PC de P/S da elden geçirmende fayda var.Yoksa alacağın kalite kompak bir makinanın vereceğinden kötü görünebilir.

D200

K10D

#as' tarafından 16.09.2007 14:07:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Eylül 2007, 14:07 - İp: 88.***.**9.156
as
as (Üye)

esisman makinan hayırlı olsun.

Yazdıklarına göre sana 16-45 pentax veya 17-70 Sigma uygun olur.
Bu iki optiğin şuan ki satış fiyatlarını bilmiyorum.Hangisi kesene uyarsa onu al.
Sigma nın Makro özelliğide bulunuyor.

Tarih: 16 Eylül 2007, 14:10 - İp: 88.***.**9.156
as
as (Üye)

Hamsiköy sende Tokina 80-400 vardı değilmi.
Bu lens hakkında sana bir kaç şey sormak istiyorum ama sende olup olmadığı konusundan emin olamadım.

Hamsiköy bu arada senin çok beğendiğin 80 lik portre fotoğrafını PentaxPhotoGallery e göndermiştim.
Onlarda beğenmiş.

LİNK

#as' tarafından 16.09.2007 14:17:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Eylül 2007, 14:11 - İp: 88.***.**9.156
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

As, tokina 80-400 bende var. Forumda başkasında yok diye biliyorum.

Tarih: 16 Eylül 2007, 14:17 - İp: 62.***.**9.90
as
as (Üye)

Fatih pardon karıştırdım.

Fatih bu lensi nerden ve kaça aldın.
Optik kalitesinden memnunmusun.
Bir kaç fotoğrafını burada görmüştüm.Odak aralığı olarak çok iyi görünüyor.
Keskinlik olarak tüm aralıklarda tatmin edicimi.

Tarih: 16 Eylül 2007, 14:20 - İp: 88.***.**9.156
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan abi bu karşılaştırmaların iyi ki pentax aldık detirtiyor.Renkler sonradan düzeltilebildiği için sarılık olaylarına girmiyeyim ama doku meselesi çok önemli.Ben tekstilci olduğum için bunun önemini çok iyi biliyorum ve gömleğin yakasındaki doku karşılaştırması beni çok tatmin etti.Eline sağlık.Bu arada gallery deki 3. foton hayırlı olsun

Kaçkarlardan...

Tarih: 16 Eylül 2007, 14:23 - İp: 88.***.**3.145
as
as (Üye)

Ahmed teşekkürler.

#as' tarafından 16.09.2007 14:32:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Eylül 2007, 14:32 - İp: 88.***.**9.156